کد خبر: ۱۷۲۶۵۵
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۰ - ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - 2017November 04
در بعضی از افراد که دستگاه گوارش آنها به علت عدم تغذیه مناسب به خوبی کار نمیکند که این روزها بسیار هم شایع می باشد این امر سبب می شود که دستگاه گوارش کاراییش کم شده و در نتیجه میزان ماندن مواد دفعی در روده بزرگ بالا رفته
شفاآنلاین>تغذیه> یک فرد معمولی در طی روز با دریافت 3 نوبت غذا (صبحانه ، نهار و شام) به طور معمول روزی یک بار را اجابت مزاج خواهد داشت و این بستگی به مواد غذایی که این شخص مصرف می کند دارد که ترکیبات آن متفاوت بوده و می تواند مدفوع را یا به صورت خشک یا به صورت نرم نماید .

به گزارش شفاآنلاین، هر چه میزان فیبر غذایی ، میزان آب مصرفی ، میزان مصرف سبزیجات و میوه جات و تحرک افراد بیشتر باشد به طور قطع به یقین دفع مدفوع به صورت بسیار منظم و به موقع و به راحتی اتفاق می افتد و فرد احساس راحتی و خشنودی خاص خودش را دارد و همچنین احتمال ابتلا به بیماری(Sickness) هموروئید بشدت کاهش می یابد.

ولی در بعضی از افراد که دستگاه گوارش آنها به علت عدم تغذیه مناسب به خوبی کار نمیکند که این روزها بسیار هم شایع می باشد به دلیل فرصت کم و استفاده از غذاهای فست فود با میزان دریافت بالای چربی، نمک ، ادویه جات و علی الخصوص فلفل می باشد که این امر سبب می شود که دستگاه گوارش کاراییش کم شده و در نتیجه میزان ماندن مواد دفعی در روده بزرگ بالا رفته و آب بیشتری از آن جذب شود ، در نتیجه موقعی که مدفوع به صورت خشک تری دفع شود .

این خشکی حین اجابت، باعث صدمه به جدار ناحیه معقد و بافت اطراف رکتوم می شود که این مساله باعث خون ریزی های بدون درد شده و کم کم خون ریزی های همراه با درد، خون ریزی همراه با بیرون زدن زائده از ناحیه معقد و علائم مشابهی خودش رو نشان بدهد و به تدریج پیشرفت می کند. و سبب بیماری هموروئید می گردد.

تغذيه درماني در هموروئید:

غذا نقش مهمي در بيماران مبتلا به هموروئيد دارد. تغذيه مناسب (Appropriate)در جلوگيري از هموروئيد يا توقف آن موثر است و بالعکس، تغذيه نامناسب به تشديد درد در اين بيماران کمک مي کند، به طور کلي غذاي بيماران هموروئيدي بايد شامل موارد زير باشد:

فيبر:

فيبر در جلوگيري از بروز يبوست نقش موثري دارد. غذاي غني از فيبر، حرکات روده را افزايش مي دهد و به ايجاد مدفوع نرم و دفع راحت تر کمک مي کند، در نتيجه به ديواره هاي مقعد آسيبي وارد نمي شود همچنين فيبر از فشار زياد براي دفع جلوگيري مي نمايد.
غلات

غذاهاي غني از فيبر:

1- غلات کامل:

اين غلات عبارتند از: برنج، ذرت، جو، گندم و… که حاوي فيبر بالايي هستند در ميان آن ها جو، حاوي فيبر قابل حل مي باشد و مي توان از آن به ويژه در صبحانه استفاده نمود.

مکمل هاي حاوي سبوس نيز در جلوگيري يا بهبود هموروئيد نقش موثري دارند.

2- حبوبات:

حبوبات (مانند عدس، لوبيا، نخود و لوبياي سويا) غذاهايي غني از فيبر مي باشند.

3- ميوه ها:

اگر چه ميزان فيبر محتوي ميوه ها به اندازه غلات يا حبوبات نمي باشد، اما ميوه ها نيز حاوي مقدار زيادي فيبر هستند. ميوه هاي غني از فيبر شامل پرتقال، سيب، انجير، توت فرنگي، کيوي، موز، گلابي و انگور مي باشند.

4- سبزيجات:

سبزي ها هم غني از فيبر هستند و در ميان آن ها مي توان به هويج، سيب زميني، اسفناج و کنگر فرنگي اشاره نمود.

5- مغزها:

گردو، بادام و… نيز مقداري فيبر دارند.

افراد مبتلا به هموروئید از چه غذاهایی باید پرهیز کنند؟

مصرف بعضي از غذاها و سيگار بايد در اين افراد با احتياط صورت بگيرد:

1- غلات تصفيه شده:

اين دسته از غلات قسمت قابل توجهي از فيبر خود را از دست داده اند، بنابراين مصرف برنج سفيد، نان سفيد يا پاستا براي اين افراد توصيه نمي شود.

2- شکرهاي تصفيه شده:

علاوه بر جنبه چاقي، شکرهاي تصفيه شده حاوي ميزان کمي فيبر هستند و موجب بروز يبوست مي شوند. کيک ها، شکلات و شيريني جات داراي اين دسته از شکرها هستند که بايد از مصرف آن ها اجتناب نمود.

3- غذاهاي تند:

غذاهاي تند درد اين بيماران را بيشتر مي نمايند، در نتيجه اين افراد بايد از مصرف خردل يا سُس هاي تند اجتناب کنند و به جاي آن ها از گياهان براي ايجاد طعم در غذا استفاده نمايند.

4- غذاهاي نمک سود شده:

مصرف نمک به مقدار زياد براي بيماران مبتلا به هموروئيد بسيار مُضر مي باشد. به طور کلي غذاهاي آماده براي اين بيماران نامناسب هستند در نتيجه اين افراد بايد از مصرف زيتون و ساردين هاي نمک سود شده و ساير غذاهاي غني از نمک اجتناب نمايند.

5- سيگار:

سيگار کشيدن به دليل انقباض رگ هاي خوني، براي اين افراد مضر است.
برچسب ها: تغذیه ، بیماری ، مناسب
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: