طبق گزارشات دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، طرح غنی سازی آرد نانوایی در کاهش کم خونی ناشی از فقرآهن و همچنین برطرف کردن کمبود اسید فولیک موثربوده است.
شفا آنلاین>سلامت>کارشناس ارشد نظارت و ارزیابی محصولات غذایی و آشامیدنی
اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
سازمان غذا و دارو گفت: طبق گزارشات دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، طرح
غنی سازی آرد نانوایی در کاهش کم خونی ناشی از فقرآهن و همچنین برطرف کردن
کمبود اسید فولیک موثربوده است.
به گزارش شفا آنلاین،زهره پوراحمدی روز سه شنبه افزود:
با توجه به گزارشات و بررسی های صورت گرفته درباره وجود کم خونی(Anemia) ناشی از
فقر آهن در افراد جامعه، سازمان غذا و دارو طی سال های گذشته، برای تأمین
نیاز ضروری افراد جامعه به ریزمغذی آهن ، اقدام به غنی سازی آرد گندم
نانوایی های سنتی بجز نان سنگک به ریز مغذی های آهن و اسید فولیک خوراکی در
کل کشور، کرده است.
وی خاطرنشان کرد: لذا آرد نان سنگک به علت آزادی در
انتخاب برای افراد جامعه و همچنین ویژگی آرد سنگک از شمول این طرح خارج
شده است. کارشناس ارشد نظارت و ارزیابی محصولات غذایی و آشامیدنی اداره کل
نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا
و دارو اظهار داشت: طرح مذکور مشمول تمام آردهای مخصوص نان های سنتی
تافتون، بربری و لواش در کارخانه های آردسازی کشور است.
پوراحمدی افزود:
با انجام این طرح، 30 میلی گرم آهن و نیم میلی گرم اسید فولیک به یک
کیلوگرم آرد گندم ، اضافه می شود، این مقدار آهن افزوده تقریبا حدود 30
درصد نیاز روزانه افراد بزرگسال را تأمین می کند.
وی ادامه داد: این طرح
در سال های اخیر بطور جدی مورد پایش قرار گرفته است. در کارخانه های آرد
سازی، مسئولین فنی به عنوان نماینده سازمان غذا و دارو و همچنین کارشناسان
معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور این طرح را مورد
پایش و آزمایش قرار می دهند و با متخلفین برخورد قانونی می شود.