کد خبر: ۱۷۱۰۰۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۲۹ مهر ۱۳۹۶ - 2017October 21
با اجرای برنامه های مختلف از جمله توزیع سرنگ رایگان و ایجاد مراکز DIC برای ارائه خدمات رایگان سرپایی به معتادان دسترسی به افراد مبتلا به ویروس ایدز و بیماریابی HIV از حدود 18درصد به حدود 45 درصد رسیده و این یک موفقیت بزرگ در کشور طی چهار سال اخیر بوده است
شفا آنلاین>سلامت>رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: در چهار سال گذشته با دسترسی به معتادان مبتلا به HIV شناسایی و پوشش درمان این بیماری در کشور از 18درصد به 45درصد رسید و با دسترسی به زنان روسپی می توانیم پوشش درمان این بیماران را به 90درصد برسانیم.

به گزارش شفا آنلاین،محمد مهدی گویا افزود: با اجرای برنامه های مختلف از جمله توزیع سرنگ رایگان و ایجاد مراکز DIC برای ارائه خدمات رایگان سرپایی به معتادان دسترسی به افراد مبتلا به ویروس ایدز(AIDS) و بیماریابی HIV از حدود 18درصد به حدود 45 درصد رسیده و این یک موفقیت بزرگ در کشور طی چهار سال اخیر بوده است.

وی گفت: در این مدت توانستیم، بیماران مبتلا به HIV بیشتری را در کشور شناسایی کنیم و آنها را تحت درمان قرار دهیم، البته هدف گزاری وزارت بهداشت این است که تا سال 2020 یعنی سه سال آینده به پوشش 90 درصدی شناسایی و درمان این بیماران برسیم. بنابراین پوشش 45 درصدی این بیماران ما را راضی نمی کند و هنوز با شناسایی 90 درصد این بیماران فاصله زیادی داریم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: به همین علت برنامه بیماریابی فعال مبتلایان به ویروس ایدز را با قوت دنبال می کنیم. در این برنامه دو کار انجام می دهیم، یکی رویکرد غربالگری در جمعیت های پر خطر و دوم رویکرد و بیماریابی در مکان های پرخطر است.

گویا گفت: به هر حال در مکان هایی از شهرهای بزرگ، شهرهای کوچک و در برخی استانها انتقال این بیماری بیشتر از مناطق دیگر است به همین علت روی این مناطق برای بیماریابی و شناسایی بیماران HIV سرمایه گذاری بیشتری کرده ایم.

وی اضافه کرد: در برخی استانها شیوع و موارد این عفونت(Infection) بیشتر است، از ذکر نام این استان ها خودداری می کنم اما این استان ها را که بیشتر استان های مرزی هستند، شناسایی کرده ایم و برای بیماریابی در این استان ها، انرژی و سرمایه ویژه تری قرار می دهیم.

گویا گفت: از طرف دیگر برنامه تشخیصی را در این استان ها تقویت کرده ایم، در 13 قطب بیماریابی کشوری ویروس ایدز، ظرفیت های آزمایشگاهی فوق العاده پیشرفته ای را متمرکز کردیم تا بتوانیم، از این طریق در سریعترین زمان ممکن مبتلایان را شناسایی کنیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: در قطب های تشخیص سریع مبتلایان به ویروس ایدز دستگاه تست تشخیص سریع نصب شده است که شک عفونت را در یک فرد تقویت می کند و در کوتاهترین زمان ممکن تشخیص می دهد.

وی گفت: در این 13 قطب، آزمایش های پیشرفته ای انجام می شود، آزمایش های مدرنی که مشخص می کند تا چه اندازه فرد به دارو حساس است و می تواند دارو را تحمل کنند و انواعی از HIV را که واقعا تشخیص آنها دشوار است به خصوص در کودکان با سرعت بیشتری در این مراکز تشخیص می دهیم.

گویا افزود: خیلی از موارد HIV ممکن است تا دهها سال بدون علامت باشند و فرد مبتلا می تواند در تمام این سالها این بیماری را به افراد دیگری منتقل کند اما الان آنها را در کوتاهترین زمان ممکن تشخیص می دهیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت(Ministry of Health) ادامه داد: علاوه بر آن هر کسی را که تشخیص می دهیم به ویروس ایدز مبتلاست بلافاصله درمان او را شروع می کنیم. این کار روی کاهش موارد انتقال بیماری تاثیر بسزایی دارد، و موارد انتقال را کاهش می دهد زیرا کسی که زودتر تشخیص داده شود و تحت درمان قرار بگیرد، تعداد ویروس در بدنش کمتر می شود و طبیعی است که احتمال اینکه این عفونت را به دیگران منتقل کند، کاهش پیدا می کند.

گویا گفت: با این روش ظرف دو سال اخیر تعداد موارد مبتلا به ویروس ایدز که در کشور تحت درمان هستند، دو برابر شده است.

وی افزود: دسترسی به 45درصد مبتلایان به HIV به خاطر دسترسی به گروه های متمرکز مانند معتادان بوده است. بیشترین گروهی که در دسترس ما نیستند، افرادی هستند که رفتار پر خطر دارند. به بخشی از معتادان دسترسی داریم و برای آنها کارهای خوبی انجام داده ایم اما به بخشی از آنها هم دسترسی نداریم و تلاش می کنیم به آنها هم دسترسی پیدا کنیم و آنها را تحت درمان قرار دهیم.

گویا ادامه داد: به کسانی که رفتارهای پر خطر دیگری مانند رفتارهای پر خطر جنسی دارند، دسترسی کمتر از معتادان است به عنوان مثال خانم هایی که رفتارهای پر خطر جنسی دارند و خانم هایی که اعتیاد دارند. شناسایی آنها کمتر از آقایان است.

وی گفت: برای شناسایی این افراد سرمایه گذاری کرده ایم که دسترسی بیشتری پیدا کنیم. سعی کرده ایم که از طریق خودشان، یعنی هر کسی که چنین رفتار پر خطری دارد، به صورت خودمعرفی یا اینکه هر کسی که با آنها در ارتباط است یا آنها را می شناسد، معرفی کند تا دسترسی به این افراد بیشتر شود.

گویا افزود: اگر به این افراد دسترسی پیدا کنیم می توانیم به 90 درصد پوشش درمان برای مبتلایان به HIV در کشور برسیم و این هدفی است که برای سال 2020 در ایران انتخاب کرده ایم و باید به آن برسیم.ایرنا
برچسب ها: عفونت ، ایدز ، اعتیاد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: