محققان با بررسی موشهای مضطرب دریافتند که اضطراب میتواند موجب تغییر جمعیت میکروبیوتای موجود در روده ( میکروارگانیسمهایی که در روده زندگی میکنند) شود. این وضعیت دقیقا هنگام واکنش بدن در برابر رژیم غذایی پرچرب دیده میشود.
شفا آنلاین: بنابر بررسیهای اخیر محققان دانشگاه بریگم یانگ از ایالت یوتا، استرس میتواند به اندازه خوردن فست فود، برای سلامت روده انسان،<Human intestinal health> به ویژه زنان، مضر باشد.
به گزارش
شفا آنلاین:محققان با بررسی موشهای مضطرب دریافتند که اضطراب میتواند موجب تغییر جمعیت میکروبیوتای موجود در روده ( میکروارگانیسمهایی که در روده زندگی میکنند) شود. این وضعیت دقیقا هنگام واکنش بدن در برابر رژیم غذایی پرچرب دیده میشود.
امروزه همه میدانیم که استرس، اثری منفی روی افراد گذاشته و احتمال بیماری، از جمله افسردگی و چاقی را به شدت افزایش میدهد. اما تحقیقات اخیر نشان داده است که اضطراب حتی روی میکروارگانیسمهای ساکن در رودهمان نیز تاثیر منفی میگذارد.محققانی که در آزمایشگاه روی موشهای نر و ماده آزمایش میکردند به این نتیجه رسیدند که استرس روی موشهای ماده اثر منفی بیشتری میگذارد و موجب تغییرات بیشتری در تعداد میکروارگانیسمهای روده آنها میشود و این تاثیر منفی با مصرف غذاهای پرچرب کاملا مشابه است.
محققان همیشه تصور میکردند که مضطرب بودن، فقط پدیدهای روانشناختی است. اما اکنون به این نتیجه رسیدهاند که این احساس مخرب میتواند منجر به تغییرات فیزیکی مهمی در بدن شود.
اگرچه این تحقیق روی موشها انجام شده است، اما محققان معتقدند که میتوان این نتایج را به انسان نیز تعمیم داد.
تغییر جمعیت میکروارگانیسمهای روده، موجب بیماری روده و در نتیجه گوارش انسان میشود. بنابراین همانگونه که باید از غذاهای پرچرب اجتناب کرد، به همان اندازه هم باید در آرامش بود و استرس نداشت.طبنا