ریشه فلافل به کشور های عربی برمیگرده و وقتی به جنوب ایران رسیده به خاطر طعم خوب، قیمت ارزون، مفید و مقوی بودنش و در آخر طرز تهیه نسبتا آسونی که داره در تمام ایران شناخته شده و الان هم کمتر کسیه که یا اسمشو نشنیده باشه یا اینکه نخورده باشدش.
شفا آنلاین:ریشه فلافل به کشور های عربی برمیگرده و وقتی به جنوب ایران رسیده به خاطر
طعم خوب، قیمت ارزون، مفید و مقوی بودنش و در آخر طرز تهیه نسبتا آسونی که
داره در تمام ایران شناخته شده و الان هم کمتر کسیه که یا اسمشو نشنیده
باشه یا اینکه نخورده باشدش. در ایران فلافل با مواد اولیه مختلفی درست
میشه و من در این مطلب ساده ترین دستورش رو براتون میگم.
مواد لازم برای تهیه فلافل- ۱۵۰ گرم نخود خام
- ۱ حبه سیر خام
- ۱ قاشق غذاخوری آرد نخودچی
- ۱/۲ قاشق چایخوری دارچین
- ۱/۲ قاشق چایخوری زرچوبه
- پودر فلفل قرمز به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه
1- خیس دادن نخود برای فلافل
2
- فلافل با نخود خامی که کاملا خیس خورده باشه تهیه میشه و احتیاجی به
پختن نخود ها نیست. پس از یک روز قبل نخودها رو خیس کرده و چند بار هم
آبشون رو عوض میکنیم تا نفخشون بره و آب رو به خودشون بکشن و کمی نرم بشن.
بعد از یک روز هم نخود هارو داخل صافی میریزیم تا آب اضافیشون کاملا بره.
3- حالا نخود و یک حبه سیری که داشتیم رو داخل غذاساز میریزیم و با هم مخلوطشون میکنیم تا کاملا پودر بشن.
4-
بعد از اینکه سیر و نخود رو با هم پودر کردیم داخل یه کاسه میریزیمشون و
آرد نخود چی، زرچوبه،دارچین، نمک و به مقداردلخواه با توجه به تندی که
میپسندیم فلفل قرمز رو هم اضافه کرده و مواد رو با قاشق مخلوط میکنیم.
5- مقدار فلفل کاملا سلیقه ای ولی در کل فلافل به عنوان یه غذای تند معروفه.
6-
حالا برای بار دوم مخلوط رو داخل غداساز ریخته و یکبار دیگه غذاسازو روشن
میکنیم تا مخلوط حالتی تقریبا شبیه به یه خمیر با خورده های قابل مشاهده
نخود به خودش بگیره و انسجام پیدا کنه.
7- حالا یه مقدار از مخلوط رو برمیداریم و اول گوله اش میکنیم و بعد کمی فشارش میدیم تا یکم صاف بشه.
8-
وقتی تمام مواد رو شکل دادیم روی کاغذ روغنی میذاریمشون و برای مدت یک ربع
الی نیم ساعت داخل فریزر میذاریم تا موقع سرخ شدن منسجم بمونن و وا نرن.
9- بعد از نیم ساعت فلافل هارو داخل روغن داغ با حرارت ملایم سرخ میکنیم تا علاوه بر مغز پخت شدن طلایی هم بشن.
10- در نهایت بعد از سرخ شدن روی دستمال میذاریمشون تا روغن اضافیشون هم بره.
11-
این فلافل ها به دلیل خام بودن نخودی که داخلشون استفاده میشه پوک و ترد
میشن و روغن کمی هم به خودشون میکشن در صورتی که ترجیح میدین فلافلتون لطیف
تر باشه میتونین یک عدد سیب زمینی پخته رو با مابقی مواد داخل غذاساز
بریزین و در صورتی که انسجام مواد کم شد از یک عدد تخم مرغ خام هم استفاده
کنین در اینصورت فلافلتون نرم و لطیف میشه و روغن بیشتری هم به خودش میکشه.
12- حالا فلافل های خوشمزه ما حاضرن و آماده سرو کردن