کد خبر: ۱۶۹۹۶۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۰ - ۲۱ مهر ۱۳۹۶ - 2017October 13
بیماری پیشرونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد می شود
شفا آنلاین>سلامت>مطالعات اخیر نشان می‌دهد که یائسگی باعث تغییرات متابولیکی مغز می‌شود و می‌تواند خطر بروز آلزایمر را افزایش دهد.

به گزارش شفا آنلاین، مطالعات محققان پزشکی ویل کرنل و دانشگاه علوم پزشکی آریزونا نشان می‌دهد، یائسگی با متابولیسم مغز و احتمال ابتلا به آلزایمر مرتبط است.

محققان با استفاده از روش تصویربرداری PET میزان مصرف گلوکز در مغز 43 زن سالم 40 تا 60 ساله را بررسی کردند.

از میان شرکت کنندگان 15 نفر قبل از یائسگی، 14 نفر در حال یائسگی یا در دوره یائسگی و 14 نفر یائسه بودند.

نتایج اسکن نشان می‌دهد میزان سوخت و ساز گلوکز در زنانی که در حال یائسگی(Menopause) یا کاملا یائسه بودند، نسبت به زنانی که یائسه نبودند بسیار کمتر است.

سطح پایین سوخت و ساز مغز اولین مراحل پیشرفت بیماری آلزایمر است.

این یافته نشان می‌دهد از دست دادن استروژن در روند یائسگی نه تنها باروری را کاهش می دهد؛ بلکه به معنای از دست دادن یک عنصر اصلی در مغز و آسیب پذیری بالاتر نسبت به بیماری های مرتبط با پیری و آلزایمر است. افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی و نقص شناختی از جمله مهمترین عوارض یائسگی است.

استفاده از آنتی اکسیدان‌ها برای محافظت از عملکرد مغز و میتوکندری برای کاهش سرعت زوال عقل در زنان یائسه ضروری است.‌

این مطالعه در شناسایی علایم متابولیک مغز زنان 40 سال به بالا و اتخاذ راهکارهایی برای پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل موثر است.

بیماری پیشرونده آلزایمر(Alzheimer) شایع ترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر کاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می کند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه کهولت سن نیست و عوامل ژنتیکی، سکته مغزی و شوک عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند.

بر اساس آمار مرکز بین المللی آلزایمر، در حال حاضر 46.8 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل(Dementia) مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر به ویژه در کشورهای در حال توسعه می رسد.

محققان دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو، چاقی، باریک شدن شریان کاروتید، افسردگی(Depression)، سطح پایین تحصیلات، افسردگی، فشار خون بالا، عدم تحرک، استعمال دخانیات، سطح بالای اسید آمینه و دیابت نوع 2 را به عنوان مهمترین عوامل خطر آلزایمر برشمرده اند.

مطالعات محققان دانشگاه راش نشان می دهد احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که رژیم غذایی زیر را دنبال می کنند، 53 درصد کمتر است:

- هر روز از میوه و سبزیجات، به ویژه سبزیجاتی که برگ سبز پهن دارند استفاده کنید.
- آجیل را در برنامه غذایی خود بگنجانید و سعی کنید به جای تنقلات ناسالم فقط از آجیل استفاده کنید.
- در هفته چند بار لوبیا مصرف کنید.
- حداقل دو بار در هفته از گوشت ماکیان استفاده کنید.
- حداقل یک بار در هفته ماهی بخورید.
- حداقل دو بار در هفته از یکی از محصولات خانواده توت (خشک یا تازه) استفاده کنید
- مصرف گوشت قرمز، کره و مارگارین، شیرینی، پنیر پرچرب (مانند پنیر پیتزا) فست فود و غذای سرخ کرده را محدود کنید.
برچسب ها: آلزایمر ، افسردگی ، یائسگی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: