کد خبر: ۱۶۹۵۹۰
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - 2017October 09
هیئت وزیران در جلسه عصر یکشنبه ۲۸ خرداد ۹۶ که به ریاست رئیس جمهوری تشکیل شد، تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی در سال ۱۳۹۶ را تعیین کرد
شفا آنلاین>سلامت>نمایندگان مجلس شورای اسلامی کاهش تعرفه های برخی رشته های پزشکی را تبعیض آمیز دانسته و خواستار بازبینی آن از سوی وزارت بهداشت شدند.

به گزارش شفا آنلاین،هیئت وزیران در جلسه عصر یکشنبه ۲۸ خرداد ۹۶ که به ریاست رئیس جمهوری تشکیل شد، تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی در سال ۱۳۹۶ را  تعیین کرد.

همچنین، میزان فرانشیز پرداختی برای بیماران بستری و بستری موقت شهری در مراکز دولتی ۱۰ درصد و برای بیماران بستری و بستری موقت روستایی و ساکنین شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و عشایر در مراکز دولتی با رعایت نظام ارجاع ۵ درصد تعیین شد.

بر اساس مصوبه هیات وزیران، علاوه بر این تعرفه برخی از خدمات شامل بیهوشی و درد، سونوگرافی، آنژیوگرافی عروق کرونر، اکوکاردیوگرافی غیرمادرزادی، آنژیوپلاستی عروق کرونر و شیمی درمانی(Chemotherapy) کاهش یافت.

اقدام وزارت بهداشت که در راستای کاهش و صرفه‌جویی در هزینه‌ها تعرفه متخصصان بیهوشی را به میزان ۲۵ درصد کاهش داده با انتقاد و اعتراض برخی پزشکان مواجه شده است و بنا به گفته سعید شاکر، عضو انجمن بیهوشی کشور در اعتراض به این مصوبه، برخی همکاران تصمیم گرفتند در ساعت کاری موظف فعالیت کرده و عمل‌های غیراوژانسی را انجام ندهند.

این در حالی است که محمدمهدی قیامت عضو هیات مدیره انجمن بیهوشی ایران و عضو هیات مدیره نظام پزشکی تهران با اشاره به مصوبه هیات دولت در خصوص تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی سال 96 اظهار کرد: 20 درصد هزینه های بیمارستان ها افزایش یافته در حالی که تنها پنج درصد به تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی امسال افزوده شده است که این افزایش ناچیز اجحاف و توهین بزرگی در حق جامعه پزشکی است.

وی همچنین گفت: در ٨ ماه گذشته به رغم قول شفاهی وزیر بهداشت مبنی بر عدم کاهش تعرفه بیهوشی، شاهد کاهش ناگهانی ٥٠ درصدی تعرفه بیهوشی بوده ایم که این تصمیم بدون مشورت با انجمن بیهوشی(Anesthesia) و پیشکسوتان این رشته صورت گرفته است.

در همین رابطه،جمعی از متخصصان بیهوشی بیمارستان‌های سراسر کشور در اعتراض به سیاست کاهش تعرفه‌های خدمات پزشکی روز گذشته مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

متخصصان بیهوشی خواستار دستور لغو اجرای مصوبه و تعلیق فوری اجرای ویرایش سوم از کتاب ارزش خدمات سلامت تا اطلاع ثانوی، تجمیع تیم کارشناسی متشکل از انجمن های علمی پزشکی در جهت ترجمه، تبیین و اجرای بی کم و کاست کتاب ارزش گذاری مرجع موسوم به کتاب کالیفرنیا و اقدام عاجل و قطعی در بالینی دانستن رشته بیهوشی، اعلام به سازمان های بیمه گر و الزام به اجرای آن هستند.

همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی که این موضوع واکنش نشان داده اند که متن این گفت و گو در زیر آمده است:

بنیادی:پزشکان داخلی و اطفال نیز به تعرفه های جدید معترض اند/ وزارت بهداشت تبعیض میان رشته های پزشکی را از بین ببرد

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه مدیریت هزینه نباید تنها در دو گروه پزشکی اعمال شود گفت: وزارت بهداشت هر چه سریع تر تعرفه خدمات پزشکی را مورد بازبینی مجدد قرار دهد.

بهروز بنیادی در خصوص شدت گرفتن انتقادها به کاهش 50 درصدی تعرفه بیهوشی گفت: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به این موضوع به صورت جزئی ورود نکرده است به طوری که عدد و رقم ها را بررسی کند تا مشخص شود این کاهش تعرفه در چه مواردی اتفاق افتاده است.

نماینده مردم کاشمر، بردسکن و خلیل آباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اینکه در گذشته چه اتفاقی افتاده مسئله ای جداست اما اگر قرار است در حال حاضر مدیریت هزینه انجام شود، چرا تنها در دو گروه رادیولوژی و بیهوشی این کار انجام شود.

وی افزود: البته در بخش رادیولوژی(Radiology) نیز مشکلاتی وجود دارد و مشاهده می شود برای یک سونوگرافی تعرفه بسیار بالایی و برای سونوگرافی دیگری که وقت بیشتری از پزشک می گیرد تعرفه بسیار پائینی تعیین شده است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه باید بازبینی مجددی در تعرفه خدمات پزشکی صورت بگیرد تصریح کرد: این وظیفه به سازمان نظام پزشکی محول شده است که به همراه انجمن های علمی و روسای انجمن های پزشکی مختلف،وزارت بهداشت و بیمه سلامت این عدد و ارقام را مورد بازبینی قرار دهند.

بنیادی یادآور شد: عده ای معتقدند که ممکن است تا یک سال آینده اعداد و ارقام جدید در کتاب تعرفه ثبت نشود ونگرانی متخصصان بیهوشی نیز ناشی از این است که شاید تا دو سال این تغییر اعمال نشود چراکه این تصمیم، مصوبه هیئت وزیران بوده و باید خود هیئت وزیران این اصلاح را انجام دهد.

این نماینده مجلس دهم با اشاره به اینکه در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیزدر این رابطه بحث شده است و به دکتر قربانی، نائب رئیس کمیسیون برای پیگیری این موضوع ماموریت داده شده است که امیدواریم هرچه سریع تر تصمیم گیری شود و بازبینی مجدد انجام شود و هیئت دولت، پزشکان را از نگرانی خارج کند.

وی با بیان اینکه نوع تعرفه های فعلی خدمات پزشکی نوعی تبعیض است گفت: بسیاری از پزشکان می گویند که چرا در رشته های دیگر این تغییر تعرفه اتفاق نیفتاده است و به عنوان مثال تعرفه بسیاری از رشته های جراحی که در گذشته نیز دارای اعداد و ارقام  آنچنانی بود 5 درصد افزایش پیدا کرده است و در حقیقت، آنچه پزشکان را اذیت می کند، تبعیض میان رشته های پزشکی در تعیین تعرفه هاست.

نماینده مردم کاشمر، بردسکن و خلیل آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از رشته های پزشکی از جمله پزشکان داخلی و اطفال نیز به این تصمیم معترض هستن افزود: اینکه این پزشکان اعتراض خود را نشان نمی دهند به دلیل ملزم بودن آن ها به رعایت اخلاق است هر چند که مسئله تنها مسائل مالی نیست بلکه تبعیضی است که در هر گروه و جایگاهی که وجود داشته باشد نوعی بی عدالتی پدید می آورد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید براینکه حال که وقت کمیسیون های مجلس بیشتر شده است امیدوریم که جلسه ای با حضور وزیر بهداشت در کمیسیون برگزار شود تا بتوان تصمیم خوبی در این زمینه اتخاذ و هر چه سریع تر این مشکل مرتفع شود.

یوسفی: وزارت بهداشت در خصوص کاهش تعرفه بیهوشی بررسی دقیقی انجام دهد/ نفس کار پزشکی با ارزش تر از مباحث ریالی است

این در حالی است که نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی کاهش تعرفه بیهوشی را نیازمند بررسی های کارشناسی بیشتری دانست.

همایون یوسفی در واکنش به کاهش 50 درصدی بیهوشی گفت: روی این موضوع باید کار کارشناسی صورت گیرد و اینکه آیا افزایش تعرفه های قبلی ها کارشناسی بوده است و یا کاهش تعرفه های جدید کارشناسی استریال محل مجادله است و هیچ کسی نمی تواند به طور دقیق در این خصوص اعلام نظر کند مگر اینکه بررسی شود.

نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نفس کار پزشکی با ارزش تر از مباحث ریالی و مادی است و به نظر می رسد که پزشکان باید روی وظیفه سنگین خود تمرکز کنند اما وزارت بهداشت باید بررسی دقیقی انجام دهد و بتواند آنچه که به صلاح است را تصویب و اجرا کند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شوری اسلامی در خصوص ورود این کمیسیون به این موضوع گفت: این موضوع در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز مطرح شد اما هنوز در رابطه با آن به جمع بندی نرسیده ایم. خانه ملت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: