کد خبر: ۱۶۹۵۲۰
تاریخ انتشار: ۰۱:۱۵ - ۱۸ مهر ۱۳۹۶ - 2017October 10
در راستای اهداف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به منظور ایجاد انگیزه و تشویق تولیدکنندگان و ارتقاء ایمنی و سلامت فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی به فرآورده‌های دارای پروانه تولید و دارای ویژگی‌های خاصی که در آیین‌نامه و دستورالعمل‌های اجرایی مرتبط ذکر شده است، نشان ایمنی و سلامت اعطا می‌گردد
شفا آنلاین:مدیرکل فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو معیارهای اعطا «نشان ایمنی و سلامت» به تولیدکنندگان فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی <Food and Beverage>در روز جهانی غذا و هفته سلامت را تشریح کرد.

به گزارش شفا آنلاین:بهروز جنت در توضیح ضوابط اعطای نشان ایمنی و سلامت با استناد به مصوبه پنجمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در مورخه 8 مردادماه 86، گفت: «در راستای اهداف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به منظور ایجاد انگیزه و تشویق تولیدکنندگان و ارتقاء ایمنی و سلامت فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی به فرآورده‌های دارای پروانه تولید و دارای ویژگی‌های خاصی که در آیین‌نامه و دستورالعمل‌های اجرایی مرتبط ذکر شده است، نشان ایمنی و سلامت اعطا می‌گردد.»


جنت شکل ظاهری و نماد نشان ایمنی و سلامت را از نظر فرمی شامل سیبی سبز رنگ عنوان کرد که با علامت تیکی و عبارت ایمنی و سلامت در کنار خود شناخته می‌شود و دارندگان آن قادر خواهند بود نگاره آن را روی بسته‌بندی فرآورده تولیدی خود درج نمایند. این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو با بیان اینکه فرآورده حائز اخذ نشان ایمنی و سلامت باید از مواد اولیه سالم و در شرایط خوب بهداشتی تولید ‌شود؛ علاوه بر آن بایستی دارای ویژگی‌های خاصی هم باشد که به ارتقاء ایمنی و سلامت مصرف‌کننده بیافزاید.»


مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو بررسی صلاحیت فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی برای اخذ نشان ایمنی و سلامت را کمیته عالی اعطاء نشان ایمنی و سلامت که متشکل از رئیس سازمان غذا و دارو به‌عنوان رئیس کمیته، مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی به‌عنوان دبیر کمیته عالی و رئیس دبیرخانه و افراد متخصص و کارشناس دیگری از خود سازمان غذا و دارو و همچنین معاون بهداشتی وزارت بهداشت، مرکز سلامت محیط و کار و دفتر بهبود تغذیه جامعه، سازمان ملی استاندارد ایران و کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی است، برشمرد که وظیفه آن به‌عنوان ستاد اجرایی در اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی اجرای آیین‌نامه و دستورالعمل اجرایی صدور و تمدید اعطاء نشان ایمنی و سلامت است.»


وی معیارهای اعطای نشان ایمنی و سلامت نداشتن مواد افزودنی شیمیایی در فرآورده‌های غذایی را به حداقل رساندن میزان کالری آنها از طریق کاهش مصرف کربوهیدرات‌های ساده و چربی‌ها و به حداقل رساندن ترکیبات و عوامل خطرساز از قبیل اسیدهای چرب ترانس و اشباع دانست.
جنت از به حداقل رساندن میزان نمک مصرفی، استفاده از مواد افزودنی و مواد اولیه طبیعی، تولید بهداشتی و صنعتی فرآورده‌های سنتی، عاری بودن فرآورده از سموم قارچی، باقیمانده سموم دفع آفات نباتی و داروهای دامپزشکی، عوامل آلودگی بیولوژیک، هورمون‌ها و عوامل آلرژی و دارا بودن مواد موثره طبیعی که در ارتقاء سلامت مصرف‌کننده نقش مفیدی دارند را از دیگر معیارهای اعطاء نشان ایمنی و سلامت عنوان کرد.

وی در بخش دیگر سخنانش نحوه اعطاء نشان ایمنی و سلامت را دستورالعمل اجرایی مشخصی دانست که با توجه به سیاست‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو، توسط دبیرخانه کمیته تهیه، تدوین و توسط رئیس کمیته عالی اعطاء نشان ایمنی و سلامت تصویب و ابلاغ گردیده است که در صورت نیاز به انجام اصلاحات در شرایط اخذ گواهی نشان ایمنی و سلامت این تغییرات، در دستورالعمل مذکور اعمال می‌شود.

مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در پایان به نحوه پایش فرآورده‌های تولیدی دارای نشان ایمنی و سلامت نیز اشاره کرد و اظهار داشت: «این پایش و کنترل محصولات دارای نشان ایمنی و سلامت، در سطح عرضه از نظر معیارها و خواص ایمنی و سلامت ادعا شده در سوابق کمیته اعطاء، مطابق با دستورالعمل نحوه پایش فرآورده‌های دارای نشان ایمنی و سلامت که توسط دبیرخانه کمیته تهیه، تدوین و توسط رئیس کمیته عالی اعطاء نشان تصویب و ابلاغ می‌گردد صورت گرفته و می‌گیرد.»سپید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: