در راستای اهداف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به منظور ایجاد انگیزه و تشویق تولیدکنندگان و ارتقاء ایمنی و سلامت فرآوردههای غذایی و آشامیدنی به فرآوردههای دارای پروانه تولید و دارای ویژگیهای خاصی که در آییننامه و دستورالعملهای اجرایی مرتبط ذکر شده است، نشان ایمنی و سلامت اعطا میگردد
شفا آنلاین:مدیرکل
فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو معیارهای اعطا
«نشان ایمنی و سلامت» به تولیدکنندگان فرآوردههای غذایی و آشامیدنی <Food and Beverage>در روز
جهانی غذا و هفته سلامت را تشریح کرد.
به گزارش
شفا آنلاین:بهروز جنت در توضیح ضوابط اعطای نشان ایمنی و سلامت با استناد
به مصوبه پنجمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در مورخه 8 مردادماه
86، گفت: «در راستای اهداف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به منظور
ایجاد انگیزه و تشویق تولیدکنندگان و ارتقاء ایمنی و سلامت فرآوردههای
غذایی و آشامیدنی به فرآوردههای دارای پروانه تولید و دارای ویژگیهای
خاصی که در آییننامه و دستورالعملهای اجرایی مرتبط ذکر شده است، نشان
ایمنی و سلامت اعطا میگردد.»
جنت
شکل ظاهری و نماد نشان ایمنی و سلامت را از نظر فرمی شامل سیبی سبز رنگ
عنوان کرد که با علامت تیکی و عبارت ایمنی و سلامت در کنار خود شناخته
میشود و دارندگان آن قادر خواهند بود نگاره آن را روی بستهبندی فرآورده
تولیدی خود درج نمایند. این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو با بیان اینکه
فرآورده حائز اخذ نشان ایمنی و سلامت باید از مواد اولیه سالم و در شرایط
خوب بهداشتی تولید شود؛ علاوه بر آن بایستی دارای ویژگیهای خاصی هم باشد
که به ارتقاء ایمنی و سلامت مصرفکننده بیافزاید.»
مدیرکل
نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو بررسی صلاحیت فرآوردههای غذایی و آشامیدنی برای اخذ نشان ایمنی و سلامت
را کمیته عالی اعطاء نشان ایمنی و سلامت که متشکل از رئیس سازمان غذا و
دارو بهعنوان رئیس کمیته، مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی،
آرایشی و بهداشتی بهعنوان دبیر کمیته عالی و رئیس دبیرخانه و افراد متخصص
و کارشناس دیگری از خود سازمان غذا و دارو و همچنین معاون بهداشتی وزارت
بهداشت، مرکز سلامت محیط و کار و دفتر بهبود تغذیه جامعه، سازمان ملی
استاندارد ایران و کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی است، برشمرد که وظیفه
آن بهعنوان ستاد اجرایی در اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی،
آرایشی و بهداشتی اجرای آییننامه و دستورالعمل اجرایی صدور و تمدید اعطاء
نشان ایمنی و سلامت است.»وی معیارهای
اعطای نشان ایمنی و سلامت نداشتن مواد افزودنی شیمیایی در فرآوردههای
غذایی را به حداقل رساندن میزان کالری آنها از طریق کاهش مصرف
کربوهیدراتهای ساده و چربیها و به حداقل رساندن ترکیبات و عوامل خطرساز
از قبیل اسیدهای چرب ترانس و اشباع دانست.
جنت
از به حداقل رساندن میزان نمک مصرفی، استفاده از مواد افزودنی و مواد
اولیه طبیعی، تولید بهداشتی و صنعتی فرآوردههای سنتی، عاری بودن فرآورده
از سموم قارچی، باقیمانده سموم دفع آفات نباتی و داروهای دامپزشکی، عوامل
آلودگی بیولوژیک، هورمونها و عوامل آلرژی و دارا بودن مواد موثره طبیعی که
در ارتقاء سلامت مصرفکننده نقش مفیدی دارند را از دیگر معیارهای اعطاء
نشان ایمنی و سلامت عنوان کرد.
وی
در بخش دیگر سخنانش نحوه اعطاء نشان ایمنی و سلامت را دستورالعمل اجرایی
مشخصی دانست که با توجه به سیاستهای سلامتمحور سازمان غذا و دارو، توسط
دبیرخانه کمیته تهیه، تدوین و توسط رئیس کمیته عالی اعطاء نشان ایمنی و
سلامت تصویب و ابلاغ گردیده است که در صورت نیاز به انجام اصلاحات در شرایط
اخذ گواهی نشان ایمنی و سلامت این تغییرات، در دستورالعمل مذکور اعمال
میشود.
مدیرکل
نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در پایان
به نحوه پایش فرآوردههای تولیدی دارای نشان ایمنی و سلامت نیز اشاره کرد و
اظهار داشت: «این پایش و کنترل محصولات دارای نشان ایمنی و سلامت، در سطح
عرضه از نظر معیارها و خواص ایمنی و سلامت ادعا شده در سوابق کمیته اعطاء،
مطابق با دستورالعمل نحوه پایش فرآوردههای دارای نشان ایمنی و سلامت که
توسط دبیرخانه کمیته تهیه، تدوین و توسط رئیس کمیته عالی اعطاء نشان تصویب و
ابلاغ میگردد صورت گرفته و میگیرد.»سپید