کد خبر: ۱۶۹۴۲۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - 2017October 08
وضعیت اقتصادی آزمایشگاه‌ها سال‌به‌سال بدتر از قبل می‌شود؛ به طوریکه چندین سال است که تعرفه آزمایشگاه به میزان مناسبی افزایش نیافته است
شفا آنلاین>سلامت>یک عضو انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی با اشاره به وضعیت نامناسب اقتصادی در آزمایشگاه‌های کشور، گفت: تعدادی از آزمایشگاه‌ها با سیلی صورت‌شان را سرخ نگه داشتند تا آزمایشگاه‌ها را باز نگه دارند و عده‌ای هم به "طب سیاه" افتاده‌اند.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر حسین غلامی درباره وضعیت اقتصادی آزمایشگاه‌های کشور، گفت:‌ وضعیت اقتصادی آزمایشگاه‌ها سال‌به‌سال بدتر از قبل می‌شود؛ به طوریکه چندین سال است که تعرفه آزمایشگاه به میزان مناسبی افزایش نیافته است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته تعرفه‌ آزمایشگاه‌ها 11 درصد افزایش یافت و امسال هم سه درصد تعرفه را اضافه کردند، افزود: این درحالیست که ضرایب آزمایش‌ها را کاهش دادند و این موضوع منجر به افت هفت تا هشت درصدی در ضرایب آزمایش‌ها شده است و تاثیر افزایش تعرفه‌ را گرفته است. از طرفی این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که کیت‌های آزمایشگاهی به دلیل افزایش قیمت دلار، دچار افزایش 25 درصدی شده‌اند.

غلامی با تاکید بر اینکه ما امسال کیت‌های آزمایشگاهی را با 25 درصد افزایش قیمت خریداری و تامین کرده‌ایم، افزود: از طرفی 14 درصد به نرخ حقوق‌ پرسنل و سایر هزینه‌های جاری آزمایشگاه‌ها اضافه شده است. همچنین در تعیین مالیات هم به کاهش یا افزایش تعرفه‌های ما توجه نمی‌کنند. بر همین اساس است که واقعا وضعیت آزمایشگاه‌ها سال به سال و روزبروز نامناسب‌تر می‌شود؛ به طوریکه اخیرا جلسه‌ای داشتیم که در آن اعلام کردند یک آزمایشگاه نمونه در کرج تعطیل شده است چراکه اقتصادش جواب نمی‌دهد و از نظر مالی نمی‌چرخد.

عضو انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی(Laboratory sciences) با بیان اینکه چنین وضعیتی برای آزمایشگاه‌ها اسفناک است، اظهار کرد: این داستانی‌ است که ادامه دارد و اعتراضات و مکاتبات انجمن‌ها تا کنون به سرانجامی نرسیده است.

غلامی با اشاره به دستور وزیر بهداشت مبنی بر ایجاد کارگروهی جهت تعیین هزینه‌های آزمایشگاه‌ها، گفت: علیرغم دستور وزیر بهداشت برای تعیین کارگروهی در راستای تعیین هزینه‌های تمام شده آزمایشگاه‌ها، اما اقدامی در این زمینه صورت نگرفت. البته این کار از سوی انجمن علوم آزمایشگاهی انجام شد و کار کارشناسی قوی از سوی کارشناسان آزمایشگاه‌ها و متخصصان اقتصاد بهداشت صورت گرفت و نتیجه آن به وزارت بهداشت اعلام شد، اما گویا استفاده‌ای از آن نشده و شورای‌عالی بیمه در زمینه تعیین تعرفه‌ها، بدون توجه به نتیجه این کارشناسی‌ها، کار خودش را انجام داد.

وی با بیان اینکه امسال اقتصاد آزمایشگاه‌ها افت کرده است، افزود: واقعا این اقدامات آزمایشگاه‌ها را ورشکست خواهد کرد. تعدادی از آزمایشگاه‌ها با سیلی صورت‌شان را سرخ نگه داشتند تا آزمایشگاه‌ها را باز نگه دارند و عده‌ای هم به طب سیاه افتادند و با تبلیغات مختلف و کاذب سعی می‌کنند بیمار را از آزمایشگاه‌های دیگر بگیرند تا خودش دیرتر به ورطه ورشکستگی بیفتد.

عضو انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی با بیان اینکه به نظر می‌رسد در این حوزه باید سطوح بالا همچون هیات وزیران ورود کند، گفت: اینکه شورای‌عالی بیمه به عنوان خریدار خدمت، نرخ را هم خودش تعیین کند و هر وقت هم که بخواهد پول را بدهد و یا کسورات بزند، درست نیست؛ چراکه این روندی یک‌طرفه است. بنابراین باید سطوح بالاتر یعنی هیات وزیران به این مساله ورود کند، زیرا نمی‌شود حقوق گروهی از جامعه را ندهیم و کسی هم حرف‌شان را نشنود.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت(Ministry of Health) هم به عنوان ارائه کننده خدمات و ناظر بر ارائه خدمات باید به ما کمک کند، گفت: از طرفی پرداخت مطالبات آزمایشگاه‌ها از سوی بیمه‌ها نیز با تاخیر مواجه است؛ به طوریکه سازمان تامین اجتماعی تا آذر ماه سال گذشته را پرداخت کرده است و 9 ماه تاخیر دارد.

غلامی درباره چگونگی تامین کیت در آزمایشگاه‌ها نیز گفت: در حال حاضر مشکلی از بابت تامین کیت‌های آزمایشگاهی نداریم، اما مشکل‌مان این است که کیت‌ها گران هستند. برای ارائه کار با کیفیت کیت با کیفیت می‌خواهیم، اما  این کیت‌ها گران هستند و در یکسری از تست‌ها حتی پول خود تست هم درنمی‌آید. بنابراین کیت باکیفیت، گران است و با تعرفه‌های ما نمی‌خواند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: