کد خبر: ۱۶۸۳۹۱
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۰۷ مهر ۱۳۹۶ - 2017September 29
با وجود تلاشهایی که برای فرهنگسازی «نذر خون» و جلوگیری از قمه‎زنی در سالهای اخیر انجام شده است؛ همچنان شاهد قمه‌زنی از سوی برخی افراد ناآگاه و غافل هستیم
شفا آنلاین>سلامت>با وجود تلاشهایی که برای فرهنگسازی «نذر خون» و جلوگیری از قمه‎زنی در سالهای اخیر انجام شده است؛ همچنان شاهد قمه‌زنی از سوی برخی افراد ناآگاه و غافل هستیم.

به گزارش شفا آنلاین عارف چراغی: قمه‌زنی، نوعی مراسم مذهبی ست که در میان بخشهایی از جامعه رواج دارد. این نوع عزاداری که پیشینه ای کمتر از دو قرن دارد؛ پایه‌گذاری آن به فرد خاصی نسبت داده نشده است و همواره در مورد خاستگاه آن نیز اختلاف نظراتی وجود داشته است.

این نوع سوگواری در برخی از شهرستان های کشور و کشورهای همسایه رواج دارد که سبب وهن و تخریب چهره ی اسلام در سراسر دنیا می شود. متاسفانه تصاویر قمه‌زنی به عنوان مظاهر عزاداری شیعیان به دنیا معرفی می شود.

فقط کافی ست عبارت shia muslims را در گوگل سرچ کنید تا ببینید اولین تصاویری که از جهان اسلام و مسلمانان شیعه مخابره می شود چیست. تصاویری که در آن قمه زنی افراد و کودکان را نشان می دهد و موجب وهن بودن مذهب شده  و علاوه بر این باعث ایجاد افکار منفی در دیگران می شود.

یکی از دلایلی که مراجع تقلید این نوع عزاداری را صراحتا حرام دانسته اند همین مسئله است. آیت الله خامنه‌ای ، آیت الله وحید خراسانی ، آیت الله فاضل لنکرانی ، آیت الله مکارم شیرازی از جمله مراجعی هستند که قمه زنی را برای مقلدان خود حرام دانسته اند.

قمه‌زنی سبب انتقال بیماری‌ها می‌شود

علاوه بر این‌، قمه زنی سبب بروز و انتقال بسیاری از بیماری ها می شود.

دکتر موید علویان رییس شبکه هپاتیت ایران در این درباره می گوید: قمه زنی موجب انتقال بیماری هپاتیت می شود و مواردی از انتقال این بیماری از این طریق در شهرهای مختلف ایران و سایر کشورهای اسلامی هر سال گزارش می شود.

وی افزود: با وجود اینکه بسیاری از علمای شیعه قمه زنی را نهی کرده اند اما هنوز در برخی نقاط دنیا و از جمله در برخی شهرهای ایران قمه زنی به خصوص در ایام سوگواری و شهادت حضرت امام حسین(ع) افرادی در شهرهای مختلف اقدام به قمه زنی می کنند و بارها مواردی از انتقال و ابتلا به بیماری هپاتیتB و هپاتیتC حتی در شکل حاد آن در بین این افراد مشاهده شده است.

این متخصص کبد و هپاتیت اظهار کرد: من عنوان یک پزشک فوق تخصص که بارها با موارد انتقال بیماری هپاتیت در بین افرادی که قمه زنی کرده اند، برخورد کرده ام، نسبت به انتقال این بیماری از طریق قمه زنی هشدار می دهم.

رییس شبکه هپاتیت ایران می گوید: مهمترین علت انتقال بیماری هپاتیت بر اثر قمه زنی،استفاده مشترک از قمه بین عزاداران است، به خصوص اینکه قمه زنی معمولا در محیط های شلوغ و غیر بهداشتی و در جاهایی که تجمع انسانی وجود دارد، انجام می شود و فرآیند قمه زنی و پاشیدن خود به اطراف نیز می تواند باعث انتقال بیماری هپاتیت به اطرافیان شود و حتی افرادی که قمه نمی زنند و در نزدیکی فرد قمه زن هستند نیز در معرض خطر قرار دارند.

 اهدای خون در ایام محرم

چه خوب است کسانی که به دلیل علاقه به حضرت سیدالشهدا (ع) حاضرند خون بدهند؛ خون خود را در مراکز اهدا خون و درمانگاه ها اهدا کنند نه از طریق قمه‌زنی.   اهدای خون سبب نجات جان انسان های زیادی می شود که مورد رضایت خداوند نیز خواهد بود.

دکتر بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون می گوید: مرکز انتقال خون در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی ارائه دهنده ی خدمات به مردم است.

وی ادامه داد: طی سال‌های اخیر اهدای خون هیجانی در کشور ما جای خود را به اهدای خون مسئولانه و آگاهانه داده است. در سال ۱۳۹۵نزدیک به ۲.۵میلیون نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کرده‌اند که از این تعداد ۲میلیون و ۱۰۰هزار نفر موفق به اهدای خون شده‌اند.

حاجی بیگی افزود: هر ساله میزان مراجعه مردم جهت اهدای خون در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در سراسر کشور پنج تا شش برابر نسبت به روزهای معمولی افزایش می‌یابد. حال با توجه به اهمیت کیفیت خون‌های اهدایی و تضمین کیفیت آنها توسط سازمان انتقال خون، خواهش ما این است که در این ایام مردم با داشتن صبر و حوصله کافی، به همکاران ما در جهت گرفتن خون‌های اهدایی کمک کنند و نذر خون خود را در طی روزهای ماه محرم و صفر انجام دهند و مراجعات‌شان را تنها به روزهای عاشورا و تاسوعا منحصر نکنند.

سخنگوی سازمان انتقال خون با اعلام اینکه شاخص اهدای خون در کشور ۲۷ به ازای هر ۱۰۰۰ نفر است، گفت: در ایران از هر ۱۰۰۰ نفر ۲۷ نفر اهدا کننده خون هستند که این عدد بین کشورهای منطقه بی نظیر است.

برچسب ها: قمه زنی ، سلامت ، مذهبی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: