اطلاعات تغذیهای در مورد کلم بروکسل:
بر اساس تحقیقات انجام شده، یک پیمانه از کلم بروکسل خام (در حدود ۸۸ گرم)
میتواند ۳۸ کالری، ۰ گرم چربی، ۸ گرم کربوهیدرات و ۳ گرم پروتئین برای بدن
فراهم کند. مصرف یک پیمانه از کلم بروکسل ۱۹۵ درصد از ویتامین K و ۱۲۵
درصد از ویتامین C و ۱۰ درصد از ویتامین A و B6 ، فولات، پتاسیم و منگنز را
تامین نماید.
خواص کلم بروکسل برای سلامتی:
مصرف انواع مختلفی از میوه و سبزیجات میتواند خطر ابتلا به بیماریهای
مختلف را کاهش دهد. مطالعات انجام شده نشان میدهد که افزایش مصرف مواد
گیاهی همچون کلم بروکسل، باعث کاهش خطر ابتلا به چاقی، دیابت و بیماریهای
قلبی میشود و سلامت کلی بدن را افزایش میدهد.
کلم بروکسل برای مبارزه با سرطان:
تا سال ۱۹۸۰ محققان بر این باور بودند که مصرف مقادیر زیاد کلمها همچون
کلم بروکسل میتواندخطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. مطالعات اخیر نشان
میدهد که ترکیبات حاوی سولفور که به کلمها طعم تندی میبخشد میتواند در
برابر سرطان مبارزه کند. مطالعات بیشتری در مورد سولفورافان و توانایی آن
در مبارزه به سرطان انجام شده است. نتایج امیدوار کننده نشان میدهد انواع
مختلفی از سرطان همچون مری، پروستات و پانکراس با مصرف این ماده بهبود
مییابد. محققان دریافتهاند که سولفورافان توانایی مهار آنزیم مضرهیستون
داستیلاز را دارد. کلم بروکسل همچنین حاوی مقادیر بسیار بالایی از کلروفیل
است که میتواند اثر سرطانزای آمینهای هتروسیکلیک را کاهش دهد.
بهبود سلامت استخوانها با مصرف کلم بروکسل:
مصرف مقدار کم ویتامین K می تواند خطر شکستن استخوانها را افزایش دهد.
مصرف کافی ویتامین K ( تنها سه چهارم پیمانه از کلم بروکسل) میتواند سلامت
استخوانها را بهبود دهد. اینکار از طریق بهبود جذب کلسیم و کاهش دفع
کلسیم از طریق ادرار انجام میشود. کلم بروکسل میتواند نیاز روزانه بدن به
کلسیم را تامین کند. مصرف یک پیمانه از آن ۳۷ میلی گرم کلسیم وارد بدن
خواهد کرد.
خاصیت کلم بروکسل برای مدیریت دیابت:
بیشتر سبزیجات سبز حاوی آنتی اکسیدانهای شناخته شده با نام اسید آلفا
لیپوئیک هستند که میتواند سطح گلوکز را در بدن کاهش دهد. مطالعات انجام
شده بر روی این اسید نشان میدهد که نوروپاتی محیطی و یا نوروپاتی اتونوم
در بیماران دیابتی کاهش پیدا میکند.محققان هنوز در مورد اثرات مکملهای
حاوی این اسید مطمئن نیستند.
مصرف بروکسل برای بهبود و حفظ بینایی:
مصرف مقادیر کافی از ویتامین C میتواند باعث بهبود بینایی شما شود. مصرف
کلم بروکسل در یک وعده غذایی میتواند مواد مغذی مهم را تامین کند. آنتی
اکسیدانهای موجود در این کلم به نام زیگزانتین اشعه مضر نور خورشید را
فیلتر میکند و از بروز بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا جلوگیری میکند. مصرف
بالای میوه و سبزیجات همچنین باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی چشمی
مرتبط با پیری میشود.
با کلم بروکسل جوانتر دیده شدن:
ویتامین C موجود در این کلم میتواند با اشعه مضر نور خورشید مقابله کند و
از تولید چین و چروک جلوگیری نماید. همانطور که میدانید ویتامین C نقش
بسیار مهمی در تولید کلاژن بازی میکند. مصرف کلم بروکسل ۷۵ میلی گرم از
این ویتامین را وارد بدن شما میکند. همچنین ویتامین A موجود در این کلم
برای سلامت کلی پوست ضروری است.
چگونه کلم بروکسل بیشتری وارد رژیم غذایی خود کنیم؟
سعی کنید به دنبال کلم بروکسل تازه بگردید. هر چقدر کلم تازه باشد طعم
بهتری خواهد داشت.نکته مهم این است که از پختن بیش از حد این گیاه خودداری
کنید اینکار باعث میشود کلم بروکسل طعم تند و بدی داشته باشد. برای اینکه
کلم بروکسل خوش طعم تری داشته باشید از ترفندهای زیر استفاده کنید:
آن را به همراه روغن زیتون، فلفل سیاه و سیر تفت دهید.
کلم بروکسل را به صورت ریز برش دهید و در سالادهای خود از آن استفاده نمایید.
گردو را به کلم تفت داده شده اضافه کنید.
مضرات احتمالی کلم بروکسل:
اگر از رقیق کنندههای خون همچون وارفارین استفاده میکنید باید در مورد
مصرف این گیاه با پزشک خود مشورت نمایید. ویتامین K موجود در کلم بروکسل
نقش مهمی در انعقاد خون بازی میکند.. داشتن یک الگوی تغذیهای کامل برای
پیشگیری از بیماریها و دست یافتن به سلامت کلی بدن مفید است. به جای اینکه
تنها بر روی یک ماده غذایی تمرکز کنید بهتر است در رژیم غذایی خود از
انواع مختلف مواد استفاده کنید.مجله سلامت