به گزارش شفا آنلاین:محققان دانشگاه آتن در یونان در این
مطالعه با بررسی 47 فرد چاق مبتلا به پیش دیابت یا دیابت نوع دو متوجه
شدند افرادی که وعدههای کوچک غذایی <Small meals>را در دفعات بیشتری مصرف میکردند، در
قیاس با افرادی که روزی سه وعده اصلی غذا میخوردند، سطح قند خون بسیار
بهتری داشتند. در این مطالعه محققان از داوطلبان خواستند که برای شش ماه
از یک رژیم غذایی خاص تبعیت کنند. تمامی افراد در طول روز یک میزان کالری
(که برای حفظ وزن آنها در نظر گرفته شده بود) مصرف میکردند، اما تعداد
نوبتهای غذایی آنها متفاوت بود؛ به طوری که نیمی از شرکت کنندگان روزی سه
وعده غذایی و نیمی دیگر شش وعده غذایی مصرف میکردند.
محققان
متوجه شدند، افرادی که شش بار در روز غذا میخوردند، سطح هموگلوبین
گلیکوزی شده و گلوکز آنها کاهش یافت که این علامت بهبود کنترل قند خون است.
همچنین مصرف وعدههای غذایی کم و در دفعات بیشتر برای افرادی که پیش دیابت
یا دیابت نهان داشتند، موجب کاهش تعداد دفعات بالا بودن سطح گلوکز شد و
زمان به اوج رسیدن سطح قند خون آنها را بعد از غذا خوردن به تاخیر انداخت.
به
گفته محققان، استفاده از الگوی مصرف شش وعده غذایی به جای سه وعده غذایی
با حفظ یک میزان کالری، باعث تقویت کنترل قند خون و کاهش گرسنگی در افراد
چاق مبتلا به دیابت نهان و یا دیابت پیشرفته شد. وی افزود: این نتایج نشان
میدهند که افزایش دفعات وعدههای غذایی و مصرف غذا در فواصل زمانی منظم
میتواند ابزار مفیدی برای پزشکان در درمان افراد مبتلا به چاقی، دیابت و
یا پیش دیابت باشد.سپید
Independen