شفا آنلاین:فرآوردههای فرعی گوشت<Meat products> علاوه بر ارزشهای غذایی که دارند در برخی موارد مصرف آنها میتواند ضرر داشته باشد.
به گزارش شفا آنلاین:جگر،
دل، قلوه، مغز، زبان و سیرابی از جمله فرآوردههای فرعی گوشت هستند که
بیشتر شناخته شدهاند. آنها منبع غنی از ویتامینها و مواد مغذی از جمله
ویتامین B، آهن، فسفر، مس، منیزیم، ویتامین A، D،E و K به حساب میآیند.
فوائد برخی از فرآوردههای فرعی گوشت به این شرح است:
جگر:مغذیترین
فرآورده فرعی گوشت جگر است که منبع سرشاری از ویتامین A به حساب میآید.
این ویتامین برای سلامت چشم و کاهش بیماریهایی که موجب التهاب میشوند،
موثر است. همچنین جگر حاوی فولیک اسید، آهن، کروم، مس و روی است که به
دلایل خاصیتش برای قلب و افزایش هموگلوبین خون مفید است.
قلوه:
این فرآورده فرعی گوشت هم سرشار از مواد مغذی و پروتئین است و حاوی
اسیدهای چرب امگا3 است. همچنین دارای خواص ضدالتهابی است و برای سلامت قلب
مفید است.
مغز:
مغز هم دارای اسیدهای چرب امگا 3 و مواد مغذی همچون فسفاتیدیل کولین و
فسفاتیدیل سرین است که برای سلامت سیستم عصبی مفید میباشد. همچنین دریافت
آنتی اکسیدان از طریق مصرف مغز در حفظ سلامت مغز انسان و نخاع تاثیر دارد.
دل:
این فرآورده فرعی گوشت سرشار از آهن، روی و سلنیوم است. همچنین منبع غنی
از ویتامینB2، B6 و B12 به حساب میآید. ویتامین B موجود در دل خاصیت حفاظت
از قلب را دارد و قلب را از ابتلا به انواع بیماریها حفظ میکند. همچنین
ویتامین B فشار خون را کنترل کرده و کلسترول بالا را کاهش میدهد. همچنین
این ویتامین برای سلامت مغز مفید است و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، زوال
عقلی، افسردگی و اضطراب را کاهش میدهد.
زبان:
زبان هم سرشار از کالریها، اسیدهای چرب، روی، آهن و ویتامین B12 است.
همچنین این فرآورده فرعی گوشت بخصوص برای افرادی که در حال بهبود بیماری
هستند یا زنان باردار مفید است.
همچنین
فرآوردههای فرعی گوشت سرشار از کلسترول و چربی اشباع شدهاست. برخلاف باور
رایج، کلسترول و چربی اشباع شده در رژیم غذایی متعادل حائز اهمیت است اما
باید در مصرف آنها تعادل رعایت شود. سپید
MNT