کد خبر: ۱۶۶۵۱۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۱ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۶ - 2017September 14
شیوع ازدواج‌های فامیلی در ایران، باعث شده تقریباً از هر ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نوزاد، یک نفر به بیماری‌های متابولیک ارثی مبتلا شود
شفاآنلاین>سلامت> بیماری‌های متابولیک ارثی ازجمله بیماری‌هایی هستند که به ازای هر ماه تأخیر در تشخیص و درمان، ظرفیت ضریب هوشی کودک مبتلا را چهار و نیم واحد کاهش می‌دهد. تحقیقات ثابت کرده است، اگر در یک‌ سال نخست تولد، بیماری کودک تشخیص داده نشود و پروسه درمان کلید نخورد، حدود ۵۰ درصد ظرفیت ضریب هوشی کودک کاهش می‌یابد و درمان او در آینده با مشکلات بیشتری روبه‌رو می‌شود.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر شهلا فرشیدی می‌گوید: شیوع ازدواج‌های فامیلی در ایران، باعث شده تقریباً از هر ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نوزاد، یک نفر به بیماری‌های متابولیک ارثی مبتلا شود.

دبیر علمی ششمین کنگره کشوری مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیت‌ها می‌افزاید: متأسفانه تأخیر در تشخیص باعث می‌شود این بیماران در آینده با عوارض شدیدی روبه‌رو ‌شوند. ضایعات شدید مغزی، عقب‌ماندگی ذهنی، فلج‌های عضلانی، مشکلات(Difficulties) کبدی، سنگ‌های ادراری، نارسایی‌های چشی‌ مانند آب‌مروارید و آب‌سیاه و بیماری‌های قلبی از عوارض بیماری‌های متابولیک ارثی به شمار می‌آیند.

این فوق تخصص بیماری‌های متابولیک کودکان(children) ادامه می‌دهد: ازدواج فامیلی در هر حالت مثل دختر خاله، پسر خاله، نوه عمو، دختر عمه و پسر دایی و... خطر احتمال بروز بیماری‌های ژنتیکی را به همراه دارد؛ از این‌رو فقط مشاوران ژنتیک می‌توانند زوجین را بدرستی راهنمایی کنند. بنابراین مشاوره‌ها را کاملاً باید جدی گرفت.ایران
برچسب ها: کودکان ، مشکلات ، سلامت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: