شفا آنلاین:متخصص اورولوژی و فلوشیپ پیوند کلیه هشدار داد: متأسفانه تومورهای مختلف از جمله تومور بیضه در روند باروری و وضعیت اسپرم سازی مردان <Sperm status of men>تأثیرات منفی برجا میگذارد.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر سعید آراسته اظهار داشت: در واقع تومورهای مختلف امکان دارد بر روند اسپرم سازی تأثیرات منفی بگذارد. به عنوان مثال بیماری لنفوم هوچکین میتواند عملکرد سیستم باروری را مختل کند.
عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان نابارروی ابن سینا تصریح کرد:در پی ابتلا به تومور بیضه با توجه به برداشتن یک بیضه، عملا کارکرد آن از بین خواهد رفت و این امر ممکن است تأثیر مهمی در قابلیت باروری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که به هر دلیلی دارای تومور بیضه یا تومور در سایر ارگانهای بدن بوده و کاندیدای انجام درمان شیمی درمانی یا رادیوتراپی هستند، به دلیل تأثیرات بسیار منفی این موارد بر روند اسپرم سازی لازم است قبل از ورود به درمانهای شیمی درمانی یا رادیوتراپی، نمونه بافت اسپرم خود را فریز نمایند تا در صورت نیاز بتوانند در آینده فرزندآوری داشته باشند.
جراح کلیه و مجاری ادراری اذعان داشت: نمونه فریز شده اسپرم تا سالها قابل استفاده است. البته در بسیاری از موارد امکان دارد پس از انجام درمانهای مربوطه اسپرم سازی بیمار مجددا برگردد و برای باروی مشکلی وجود نداشته باشد، اما در ۲۰درصد موارد امکان عدم برگشت وضعیت اسپرم سازی وجود دارد که در این صورت فریز اسپرم بسیار کمک کننده است.سلامت