کد خبر: ۱۶۲۱۴۹
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۰ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 09
همانگونه که می‌دانید‌ پُرخوری و چاقی، احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی ـ عروقی، افزایش چربیهای خون، فشار خون بالا، دیابت، ناراحتی مفاصل و ... را افزایش می‌دهد
شفاآنلاین>سلامت>در این مطلب، نکات کاربردی برای جلوگیری از چاقی و پرخوری ارائه شده و به برخی از روایات در باب مذمت پرخوری و خوردن در هنگام سیری اشاره شده است.

به گزارش شفاآنلاین، همانگونه که می‌دانید‌ پُرخوری و چاقی(Obesity)، احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی ـ عروقی، افزایش چربیهای خون، فشار خون بالا، دیابت(Diabetes)، ناراحتی مفاصل و ... را افزایش می‌دهد.

همچنین چاقی باعث می‌شود که فرد‌، از نظر ظاهری دارای هیکلی نامتناسب شده و در نتیجه هنگام حضور در جمع‌، از نظر روانی دچار اضطراب و ناراحتی شود؛ آیین اسلام نیز در قالب احادیث‌، انسان را از پُرخوری نهی‌ و اعتدال در خوردن غذا را توصیه کرده است.

منظور از کم‌خوری، لاغری نیست

البته منظور از کم‌خوری که در این روایات آمده است، لاغری نیست بلکه منظور‌، مصرف غذا به قدر نیاز و احتیاج بدن( متعادل) است تا فرد، دارای بدنی سالم و تندرست باشد زیرا در حال حاضر بعضی افراد جوان به منظور داشتن هیکلی لاغر (به اصطلاح مانکنی) خیلی کمتر از حد نیازشان غذا می‌خورند که این کار، موجب کمبود و کاهش مواد مغذی و نیز ویتامینها شده و در نتیجه‌، این افراد دچار مشکلات جسمی مانند پوکی استخوان‌، کم‌خونی‌، سردرد‌های مزمن ، ضعف و سرگیجه و .... می‌شوند.

خیلی از مردم به زیاد خوردن عادت کرده‌اند به عنوان مثال این افراد، امشب کمی زیاده‌روی می‌کنند، فردا شب کمی دیگر و رفته‌رفته، این کار هر شب و روزشان می‌شود؛ این افراد از روی عادت پرخوری می‌کنند، زیاد خوردن‌، یک عادت است که در طول سال‌ها به طور ناخودآگاه کسب شده است و امروز زمان آن شده است که به این عادت نادرست پایان دهید.

درست است که می‌گویند ترک عادت مرض است اما شما می‌توانید از شر این عادت نادرست خلاص شوید.

امام جعفر صادق(ع) میفرماید‌: سه چیز دشمنی با خداوند عزو وجل را باخود بهمراه می‌آورد، خوابیدن بدون بیداری، خندیدن بدون تعجب وخوردن سر سیری که خوردن در حالی که شکم سیر باشد باعث پیسی و برص می‌شود.

توصیه و تاکید می‌کنیم «آرام‌‌آرام غذا بخورید و لقمه‌هایتان را خوب بجویید، بین غذا آب نخورید، روی سفره یک زانو و به شیوه غلامان بنشینید، نشستن روی صندلی و میز غذاخوری چاق‌کننده است، به حالت ایستاده غذا خوردن چاق‌کننده است.

زمانی که تند و باعجله غذا می‌خورید، مغز فرصت کافی برای مخابره راندارد لذا هر چه لقمه‌های غذا را بیشتر بجویید، زودتر سیر می‌شوید و هرچه تندتند و با عجله غذابخورید، چاق‌ترمی‌شوید.

تنهاخوری نیز از صفات نکوهیده از نظر طب اسلامی بشمار می‌رود چرا که تنهاخوری به نوبه خود موجب پرخوری و در نهایت چاقی می‌شود؛ پیامبر بزرگوار اسلام سه نفر را لعنت کرد‌: آنکه تنها بخوابد، آنکه تنها در بیابان سفر کند، آنکه تنها بخورد و تنهاخوری کند.

در روایات آمده است که جدایی چندین ساله حضرت یعقوب از حضرت یوسف به این دلیل بوده است که یعقوب(ع)، قوچ فربهی را قربانی کرد اما فراموش کرد به یکی از یاران نیازمندش به نام «فیوم» دهد و اینطور شد که گرفتار جدایی از یوسف شد؛ پس از آن روز به بعد، جارچی او هر روز بامداد اینطور بانگ میزد که هر که روزه نیست، به چاشت یعقوب درآید و شب نیز فریاد می‌زد‌: هرکه روزه است به شام یعقوب درآید.
برچسب ها: تغذیه ، دیابت ، سلامت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: