کارشناسان به تازگی دریافته اند مصرف سبزیجات حاوی آهن از جمله اسفناج میتواند در مغز فرآیندی شبیه به زنگ زدگی سطح فلزات ایجاد و زمینه ساز ابتلا به بیماری آلزایمر شوند.
شفاآنلاین>تغذیه>اسفناج، یکی از سبزیهای بسیار پرخاصیت برای بدن است که میتواند نوعی اثر منفی بر مغز گذاشته و سبب ابتلای افراد به یکی از شایعترین بیماریهای قرن حاضر شود.
به گزارش
شفاآنلاین، کارشناسان به تازگی دریافته اند مصرف سبزیجات حاوی آهن از جمله اسفناج میتواند در مغز فرآیندی شبیه به زنگ زدگی سطح فلزات ایجاد و زمینه ساز ابتلا به بیماری آلزایمر شوند.
محققان با بررسی بر روی افراد میانسال و سالمند دریافته اند چنانچه سطح آهن خون و پروتئین بتا آمیلوئید در خون بالا باشد امکان ابتلا به آلزایمر(
Alzheimer) در فرد بیشتر وجود دارد و برعکس هرچه سطح آهن خون کمتر باشد خطر ابتلا به این بیماری کمتر است.
کارشناسان بر این اساس در حال طراحی دارویی برای مقابله و درمان آلزایمر هستند که بتواند زنگ زدگی و مرگ سلولهای مغزی را از بین ببرد.
بیماری آلزایمر از جمله رایجترین اشکال زوال مغزی است که اکنون دردنیا میلیونها نفر به آن مبتلا هستند و کارشناسان تخمین میزنند در صورت عدم برنامه ریزی صحیح برای کنترل و مبارزه با آن درسالهای آینده به یک چالش جهانی تبدیل شود.محققان کانادایی که در خصوص اثر سبزیجات حاوی آهن بر رنگ زدن سلولهای مغزی تحقیق میکنند دارویی به نام PMN۳۱۰ antibody تولید کرده اند که عوارض جانبی بر بدن انسان ندارد و می تواند به بازسازی سلولهای مغزی بپردازد، کارشناسان امیدوار هستند این دارو پس از انجام آزمایشات موفقیت آمیز در سال ۲۰۲۵ وارد بازارهای جهانی شود.
پژوهشگران اکنون در حال بررسی اثرات داروهای ضد آهن برروی بیماران مبتلا به آلزایمر هستند، اما تا زمان به دست آوردن نتایج قطعی توصیه میکنند افراد تغییری در رژیم غذایی خود ندهند و تنها اگر دچار اختلال حافظه شده اند تا حدی کمتر از زمان عادی از سبزیجات حاوی آهن یا مکملهای ویتامینی تحت نظارت پزشک استفاده کنند.
دلیل کارشناسان برای مصرف مواد غذایی حاوی آهن به افراد این است که به نظر نمیرسد سطح آهن موجود در خون ربطی به پدیده زنگ زدگی سلولهای مغزی داشته باشد و تحقیقات در این خصوص برای کسب نتایج قطعی ادامه دارد.میزان