چرا میگوییم مخصوصا خانمها باید مدام اززنجلیل استفاده کنند؟
*زنجبیل قاعدهآور است و عادت ماهیانه را منظم میکند و چون از درد عضلات میکاهد مسکنی برای دوران عادت ماهیانه است.
*زنجبیل لاغرکننده است و کمی از نگرانیهای خانمها برای اضافه وزن را از بین میبرد.
* زنجبیل ضد التهاب است و به درمان سردردهای میگرنی که مشکل بسیاری از بانوان است کمک میکند. آزمایشهای جدید نشان داده است مصرف زنجبیل به صورت روزانه تعداد و شدت حملات میگرنی را به شدت کاهش میدهد.
*زنجبیل یک ضدعفونیکننده قوی است و از بدن زنان جوان که بیشتر از قشرهای دیگر در معرض عفونتها مخصوصا عفونت ادراری و عفونت دستگاه تناسلی هستند مراقبت میکند.
*زنجبیل تقویتکننده میل جنسی(Sexual desire) است.
* زنجبیل یک ضدتهوع قوی است و حالت تهوع دوران بارداری را کم میکند.
از دیگر فواید زنجبیل:
*زنجبیل بسیار گرم است. بنابراین گرمکننده و معرق است و سموم به دام افتاده در بدن را از طریق تعریق خارج میکند.
*برای درمان التهاب سینه، استسقا، اسهال و سرفه کاربرد دارد.
*خوردن زنجبیل برای کسانی که در هنگام سوار شدن هواپیما یا کشتی حالت تهوع میگیرند توصیه میشود.
*زنجبیل یک ضد انعقاد خون قوی است.
زنجبیل را به صورت روزانه مصرف کنید: زنجبیل پایه ثابت اکثر ادویههای ترکیبی است اما بهتر است همیشه پودر زنجبیل را داشته باشیم و در کنار باقی ادویهها به غذایمان اضافه کنیم. میتوانیم با زنجبیل انواع دمنوشهای خوشمزه را نیز درست کنیم. همینطور اگر زنجبیل تازه در دسترس است میتوانیم به جای پودر زنجبیل، زنجبیل تازه را رنده کنیم و توی غذا و چایمان بریزیم. در کیک و شیرینیپزی هم برای خوشعطر و بو کردن کیک و شیرینیمان به جای وانیل یا شکلات میشود مثل بسیاری از شیرینیهای محلی ایرانی از زنجبیل استفاده کرد.
زیره سه نوع دارد: زیره سبز، زیره سیاه و زیره کوهی.
از خواص زیره برای بانوان:
*زیره نیز قاعدگی را منظم میکند و از درد قاعدگی میکاهد.
*زیره از افتادگی رحم و تخمدان جلوگیری می کند.
*زیره بدن را خوشبو می کند.
*زیره با تسکین التهابهای پوستی، پوست و چهرهتان را زیباتر جلوه میدهد.
*زیره شیر مادران شیرده را به مقدار زیادی افزایش میدهد.
*زیره از عفونت رحم و تخمدانها جلوگیری می کند.
* عرق زیره یک لاغرکننده قوی و موثر است. اما خوردن زیاد آن به آقایان توصیه نمیشود.
*زیره همچنین برای معده مفید است، نفخ را برطرف میکند و دستگاه گوارش را تقویت میکند.
برای مصرف زیره به صورت روزانه: زیره سیاه را در پلو و زیره سبز را در انواع غذاها مثل آبگوشت و مرغ به طور مستقیم و آسیابنشده استفاده میکنند یا ساییدهاش را در ادویهجات استفاده می کنند.چای زیره هم خوشمزه و مفید است. عطر و بوی زیره سبز بیشتر از زیره سیاه است و زیره سبز را باید کمتر از زیره سیاه مصرف نمود.
زعفران ،زعفران از نظر طبیعت گرم و خشک است و سرشار است از منگنز، ویتامین C، آهن، پتاسیم، ویتامین B6، آنتیاکسیدانها و هزار و یک ماده موثره دیگر که این همه خاصیت را برایش به ارمغان آورده:
*زعفران حسابی آدم را به خنده میاندازد، شادیآوری قوی است و یک ضد افسردگی تمام عیار برای همه مخصوصا بانوان شناخته شده است.
*زعفران محرک و تقویتکننده قوای جنسی است.
*زعفران سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و از ایجاد عفونتهای زنانه جلوگیری میکند.
*زعفران برای منظم شدن قاعدگی و درمان خونریزیهای بعد از زایمان به کار میرود.
*زعفران زایمان را تسهیل میکند.
*زعفران مسکنی قوی است و برای تسکین دردهای رحمی توصیه میشود.
*زعفران درخشانکننده پوست است.
*زعفران جذب کلسیم بدن را بالا میبرد و از پوکی استخوان که بانوان را تهدید میکند جلوگیری میکند.
از دیگر خواص زعفران:
* زعفران برای تقویت مغز و اعصاب بسیار مفید است، از بیماریهایی نظیر پارکینسون و آلزامیر جلوگیری میکند و حافظه را تقویت میکند.
*بوییدن عطر زعفران بیخوابی را درمان میکند.
*زعفران به درمان روماتیسم کمک میکند و کوفتگی عضلات را از بین میبرد.
*زعفران مقوی کبد است.
*زعفران پاککننده کلیه و مثانه است.
*زعفران برای تقویت معده مفید است.
*زعفران برای تقویت چشم و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای چشمی بسیار کارآست.
*زعفران ضد سرطانی اثباتشده است که نمیگذارد سلولهای سرطانی رشد کنند و تکثیر شوند.
*زعفران قند خون را تنظیم میکند.
*زعفران برای درمان التهابهایی از جمله سیاهسرفه و آسم کاربرد دارد.
زعفران کاربردهای زیادی دارد: بسیاری از غذاها و دسرهای ایرانی با عطر و بوی زعفران عجیناند. همینطور برای احساس آرامش و نشاط بیشتر میتوان در چای یا انواع دمنوشها از زعفران استفاده کرد و خوردن روزانه شربت زعفران هم برای تمدد اعصاب توصیه میشود. توجه شود که خانمهای باردار نباید از زعفران استفاده کنند.