کد خبر: ۱۶۱۳۳۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۰ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 03
طی تفاهم نامه ای که از سال ۱۳۹۳ بین وزارتخانه های بهداشت و رفاه برای بازه زمانی دو ساله منعقده شد مقرر گردید حمایت دولت در اکثر داروهای مشمول یارانه مستقیم در این بخش، مشمول حمایت مالی با واسطه سازمان های بیمه گر شود.
شفا آنلاین:معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو، راهکار اساسی رفع مشکل بدهی بیمه ها به شرکت های توزیع و پخش دارویی را، منطقی سازی دوره بازپرداخت بدهی ها عنوان کرد.

به گزارش شفا آنلاین: دکتر فرزاد پیرویان با اشاره به مطالبی که در خصوص مشکل داروی بیماران هموفیلی‌<Hemophilia patients> مطرح می شود، گفت: طی تفاهم نامه ای که از سال ۱۳۹۳ بین وزارتخانه های بهداشت و رفاه برای بازه زمانی دو ساله منعقده شد مقرر گردید حمایت دولت در اکثر داروهای مشمول یارانه مستقیم در این بخش، مشمول حمایت مالی با واسطه سازمان های بیمه گر شود.

وی با بیان اینکه اقدام فوق در راستای واقعی سازی قیمت داروهای یارانه ای صورت پذیرفت  اهداف دیگر آن تفاهم را منطقی نمودن توزیع، عرضه، مصرف و  البته حساس کردن ذی نفعان  عنوان کرد.

پیرویان بیان داشت: این تغییر فرآیند باعث تغییر الگوی تامین و تدارک دارو در سطح عرضه داروخانه گردید بدین صورت که قبل از اجرای طرح جدید، شرکت های تامین کننده پس از آنکه با سازمان غذا و دارو عقد قرارداد نموده و یارانه دارویی دریافتی مشخص  گردید، به همین شیوه دارو را به زنجیره توزیع تحویل می دادند لذا خواب سرمایه و مبادلات بین شرکت پخش و داروخانه های توزیع کننده داروهای این چنینی، لااقل درحد نا چیز و قابل تحمل بود.

وی ادامه داد: با واقعی شدن قیمت داروها، این مبادلات مالی به وزن واقعی خود رسید و تامین و توزیع آنها به میزان زیادی به به گردش مالی مناسب بین سازمان های بیمه گر، داروخانه ها، شرکت های پخش و تامین کننده وابسته گردید که گردش مالی زنجیره مذکور  در چنین شرایطی به رغم  تاخیر در بازپرداخت بدهی ها اگر در حد منطقی و همانند داروها دیگر می بود باز هم  قابل قبول  به حساب می آمد.

معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو  با ابراز تاسف از اینکه از یک سال گذشته تاکنون همان فرایند نیز از سوی سازمان های بیمه گر دچار وقفه شد، تصریح کرد: این عدم تسویه بدهی بیمه با داروخانه ها و تسلسل وار از داروخانه ها به پخش و تامین کنندگان حتی در مواردی موجبات انقطاع زنجیره تامین دارو را فراهم آورد به عبارتی، به رغم  تامین دارو در کشور، با عدم توزیع برخی داروها به داروخانه ها و بیماران  مواجه هستیم.

پیرویان با اشاره به حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان بدهی به چرخه تامین و توزیع در بخش دارو و لوازم پزشکی، راهکار  اساسی و صحیح رفع مشکل بوجود آمده را منطقی سازی دوره بازپرداخت بدهی ها از سوی شرکت های بیمه گر ارزیابی کرد و گفت: سازمان های بیمه گر به عنوان راهکار مقطعی باید گردش مالی این قبیل داروها را از سایر مبادلات مستثنی نموده و در جهت جلوگیری از اخلال در زنجیره تامین آنها، مبادلات مالی آنها را در اسرع وقت و جداگانه انجام دهند.مهر

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: