به گزارش شفاآنلاین، چاقی شایع شامل 3 گونه لحمی، شهمی و بلغمی است.
در چاقی لحمی یا گوشتی، فرد سرخگون و گرم مزاج و چشمها برافروخته است اما در چاقی شهمی، چربی در بدن و بهویژه در نواحی شکم، سینه و کپل، انباشته میشود.
با انباشت چربی در بدن، پوست فرد سفیدگون میزند و تن او نیز سرد است.
در چاقی بلغمی باز هم بدن سفیدگون است و با انباشت بلغم، فرد حالتی شل و وارفته دارد و بهویژه پوست صورت او حالت افتادگی و چشمانش حالت خُمارآلودگی دارد.
چاقی شهمی در گذشته بیشتر در زنان رخ می داد اما در سالهای اخیر در مردان نیز به دلیل مصرف غذاهای سرد، شایع شده است؛ در این حالت، فرد اشتها و میل مفرطی به خوردن دارد و احساس سیری نمیکند.
وقتی معده سرد شود، به تدریج اشتها(Appetite) زیاد میشود و باعث چاق شدن و بالا آمدن شکم میشود و هرچه اشتها بیشتر شود، چاقی هم بیشتر میشود.
درمان اشتهای مفرط و چاقی شهمی با درمان چاقی بلغمی و نیز نفخ معده یکی است؛باید به روش درمان به ضد آن را درمان کرد یعنی با غذاهای در دسترس، معده را گرم کرد تا اشتها مهار شود و به غذای اندک، قناعت کند و به ذخیرهسازی چربی و بلغم پایان دهد.
نسخه رایج استاد خیراندیش برای درمان «اشتهای مفرط» در ادامه آمده است:
1- عسل ناشتا و اسپند شبانگاه (زیره یا پودر زیره، خرما)
2- ترک سردیها و خوردن گرمیها
3- یک قاشق مرباخوری بارهنگ در یک لیوان عرق نعناع را 15 دقیقه جوشانده و با افزودن یک قاشق عسل به آن تا 40 شب هر شب یک وعده میل شود.
4- ترک نوشیدن آب 20 دقیقه قبل و نیز حین غذا و نیز یک ساعت بعد از غذا به خصوص آب سرد، دوغ و نوشابهها پرهیز شود.
نسخه تکمیلی به تجویز محمدمهدی شیرمحمدی (پژوهشگر طب سنتی):
1- در وعده صبحانه این موارد میل شود: ارده و عسل، یا ارده و شیره (سه وعده در هفته)، نیمرو با ترکیب تخم مرغ محلی، روغن حیوانی، گردو یا بادام خرما یا کشمش،
2- ترک نوشیدن آب، قبل، حین و بعد از غذا
3- در وعده شام این موارد میل شود: خورشت فسنجان بادام( نصف گردو+ نصف بادام)، آبگوشت
4- در هنگام گرسنگی ناگهانی طول روز یا شامگاهی، 14 عدد بادام یا یک مشت نخودچی و کشمش مصرف شود.تسنیم