کد خبر: ۱۶۱۱۲۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 01
رئیس سازمان نظام پزشکی بیان کرد:
علیرضا زالی اظهار داشت: حرفه پزشکی همواره پیشگام عرصه اخلاق بوده و علی‌رغم همه فرازونشیب‌های سیاسی این حرفه مقدس توانسته در مسیر درخشان خود پیوستار عظیم از اخلاق حرفه‌ای را که مبتنی بر اولویت منافع بیماران و کاهش رنج و درد دردمندان بوده به بشریت عرضه کند.
شفاآنلاین>جامعه پزشکی>رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به تدوین سند راهنمای عمومی اخلاق حرفه‌ای اعضای سازمان نظام پزشکی گفت: آمار خطاهای پزشکی و اینکه چند درصد از پزشکان اخلاق حرفه‌ای را رعایت می‌کنند، در دست بررسی بوده که به‌زودی نتیجه اعلام می‌شود.

به گزارش شفاآنلاین،علیرضا زالی در نشست خبری که در ارتباط با تدوین راهنمای عمومی اخلاق حرفه‌ای سازمان نظام پزشکی در راه‌اندازی سامانه آنلاین مجوز کمیسوین تبصره 7 ماده 13 برگزار شد، اظهار داشت: حرفه پزشکی همواره پیشگام عرصه اخلاق بوده و علی‌رغم همه فرازونشیب‌های سیاسی این حرفه مقدس توانسته در مسیر درخشان خود پیوستار عظیم از اخلاق حرفه‌ای را که مبتنی بر اولویت منافع بیماران و کاهش رنج و درد دردمندان بوده به بشریت عرضه کند.

وی بابیان اینکه یکی از وظایف ذاتی نظام پزشکی تدوین رهنمای اخلاق حرفه‌ای است، گفت: تدوین این راهنما درصورتی‌که بر پایه اصول و هنجارهای اصیل انسانی و اخلاقی باشد، اولین گام لازم در جهت ارتقای سطح رعایت استانداردهای اخلاقی در جامعه حرفه‌ای خواهد بود.

زالی ادامه داد: در این راستا بر اساس مصوبه شورای عالی نظام پزشکی تدوین مجموعه‌ای جدید از راهنماهای اخلاق حرفه‌ای در جهت مرتفع ساختن نیازهای موجود در دستورکار حوزه اخلاق پزشکی سازمان قرار گرفت.

رئیس سازمان نظام پزشکی افزود: این در حالی است که آیین‌نامه انتظامی به‌عنوان سند اصلی در بردارنده هنجارهای اخلاقی از اولین نقطه تدوین‌شده در سال 1348 به‌جز موارد بسیار معدودی به روز نشده و پاسخگوی نیازهای فعلی نظام سلامت و جامعه پزشکی نبود.

وی اضافه کرد: این رهنما سندی الزام‌آور بوده و اکنون در اختیار انجمن‌های علمی و پزشکی قرار می‌گیرد.

زالی در پاسخ به این سؤال که میزان خطاهای پزشکی (Medical errors)در سال گذشته و سال جاری چه میزان بوده و چند درصد از پزشکان اکنون اخلاق حرفه‌ای را رعایت می‌کنند، گفت: این موضوع در دست آنالیز و پایش است که به‌زودی نتایج آن اعلام خواهد شد.

رئیس سازمان نظام پزشکی به راه‌اندازی سامانه آنلاین مجوز کمیسیون تبصره 7 ماده 13 اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: این سامانه افزایش دقت، سرعت و کارایی را به همراه خواهد داشت و صدور پروانه مطب به صورت الکترونیک از این طریق به‌راحتی انجام می‌گیرد.

وی افزود: در سال 95 و ابتدای سال 96، 92 هزار پروانه مطب مجوز آن صادر شد که بخش عمده‌ای به صورت آنلاین صورت گرفته، همچنین 72 هزار پروانه مطب تاکنون تحویل داده شده است.

زالی عنوان کرد: اکنون در 180 شهرستان کشور پروانه مطب از طریق الکترونیک می‌تواند صادر شود.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: