بستنی سنتی یکی از مهم ترین فرآوردههای لبنی است که میتواند سبب بروز بیماری تب مالت شود.
شفا آنلاین>سلامت>عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف بستنی(Ice cream) سنتی احتمال ابتلا به تب مالت را افزایش میدهد.به گزارش شفا آنلاین،سید احمد هاشمی اظهار کرد: بستنی سنتی یکی از مهم ترین فرآوردههای لبنی است که میتواند سبب بروز بیماری تب مالت شود.وی افزود: به دلیل استفاده از شیرهای غیر پاستوریزه در تهیه این نوع بستنی، احتیاط در مصرف بستنی سنتی لازم و ضروری به نظر میرسد.هاشمی عنوان کرد: عامل بیماری تب مالت(Malta fever) می تواند از طریق دستگاه گوارش، تنفس و همچنین از راه جلدی به بدن انسان وارد میشود.وی گفت: مصرف شیرخام و فرآورده های لبنی آلوده به ویژه پنیر تازه، بستنی سنتی و خامه و تماس مستقیم با بافت های آلوده و یا تماس با پوست و مواد دفعی دام های مبتلا، از راه های عمده انتقال بروسلوز یا تب مالت است.هاشمی خاطرنشان کرد: تنفس گرد و غبار موجود در هوای طویله و اصطبل دام ها و یا آزمایشگاه ها نیز از دیگر راه های انتقال تب مالت به شمار می رود.