لازم است آموزشهای لازم در خصوص افزایش سطح سواد سلامت و آگاهی مردم جامعه آموزش داده شود.
شفا آنلاین>سلامت>سرپرست دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت(Ministry of Health) با اشاره به مصرف نمک در ایرانىها گفت: از هر ١٠ ایرانى ٩ نفر بیش از ٥ گرم نمک مصرف مى کنند.به گزارش شفا آنلاین،شهرام رفیعیفر سرپرست دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت در حاشیه پنجمین کنگره ملی و دومین جشنواره خودمراقبتی و آموزش بیمار در جمع خبرنگاران به لزوم ارتقاى سواد سلامت مردم ایران اشاره کرد و گفت: در سال ۹۳ برای اولین بار در یک تحقیق که به منظور سنجش سواد سلامت ملی مردم انجام شد و بر اساس نتایج به دست آمده از آن مشخص شد از هر دو ایرانی یک نفر دارای سطح سواد سلامت کافى نیست.وی افزود: از هر ۱۰ دانشآموز یک نفر به عنوان سفیر سلامت انتخاب و آموزشهای لازم به این افراد داده شد که تا خرداد ماه امسال یک میلیون و ۷۰ هزار دانشآموز و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در خانوادهها که عمدتا خانم هاى خانه دار هستند به عنوان سفیر سلامت تربیت شدهاند.
رفیعیفر تصریح کرد: اکنون در ٣ میلیون و ٢٠٠ هزار معادل ١٦ درصد خانواده هاى ایرانیان سفیر سلامت وجود دارد و بر اساس هدف گذارى هاى ما در وزارت بهداشت تا پایان امسال ۲۵۰ هزار سفیر سلامت جدید تربیت مى شوند و علاوه بر سفیران سلامت خانواده و دانش آموز، سفیر سلامت دانشجویی نیز تحت آموزش و تربیت قرار مى گیرند.سرپرست دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت(Ministry of Health) گفت: لازم است آموزشهای لازم در خصوص افزایش سطح سواد سلامت و آگاهی مردم جامعه آموزش داده شود.وى با بیان اینکه میزان مصرف نمک در ایرانیان بسیار زیاد است، گفت: از هر ۱۰ نفر ایرانی ۹ نفر بیشتر از ۵ گرم که استاندارد جهانى است نمک مصرف میکند و از هر ۴ ایرانی یک نفر به فشارخون بالا مبتلا است که اگر مصرف نمک به زیر ۵ گرم برسد، میزان ابتلا به این بیماریها کاهش پیدا میکند.رفیعیفر ادامه داد: میزان سکتههای قلبی و مغزی در کشور ما از علل مهم مرگ و میر شناخته شده و بیشتر این سکتهها نیز به دلیل مصرف بیش از حد نمک بروز میکند که با کاهش مصرف نمک به زیر پنج گرم سکته هاى قلبى و مغزى یک سوم کاهش پیدا مى کند.سرپرست دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: باید با برنامه خودمراقبتی، سواد سلامت در بین مردم افزایش پیدا کند و اگر فردی از یک بیماری خاص رنج میبرد در خصوص عوارض بیماری اطلاعات کافی به وی داده شود و به طور مثال اگر فردی دچار سرماخوردگی شده است باید بداند که میتواند بسیاری از مراقبتها را در منزل انجام دهد که مطالب لازم در زمینه خودمراقبتی در قالب آموزش به بیماران داده شود.وی به نشانگرهاى رنگی تغذیه اى روى محصولات غذایى اشاره کرد و گفت: حق مردم است که از اصالت کالاهایی که خریداری میکنند اطلاع داشته باشند تا بتوانند سلامت خود را حفظ کنند، خوشبختانه در سالهای اخیر اوضاع صنایع غذایی با توجه به دستورالعملهایی نظیر نشانگرهای رنگی تغذیهای که از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو اجرایى شد، شاهد پیشرفت هایى بودیم.رفیعى فر افزود: نشانگرهاى رنگی تغذیه اى باید در اندازه بزرگتر روى محصولات غذایى درج شوند زیرا اکثر افراد بالاى ٤٠ سال جامعه مشکل پیر چشمى دارند وهنگام خرید از عینک نزدیک بینى استفاده نمى کنند و از این رو توجهى به این نشانگرهاى رنگی تغذیه اى نمى شود.