کد خبر: ۱۶۰۱۹۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۶ - 2017July 24
با اجرای طرح تحول سلامت در کشور، هزینه های کمرشکن سلامت در ایران به حدود ۲.۴ درصد کاهش یافته است

شفا آنلاین>سلامت>قائم مقام وزیر بهداشت با بیان این که در کشورهای دیگر دنیا هزینه‌های درمانی پرداختی از جیب بیماران حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد و هزینه‌های کمر شکن سلامت حدود ۳ درصد است، گفت: با اجرای طرح تحول سلامت در کشور، هزینه های کمرشکن سلامت در ایران به حدود ۲.۴ درصد کاهش یافته است.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر ایرج حریرچی ضمن بیان این مطلب گفت: برای کاهش هزینه های کمرشکن سلامت(Health) به حدود یک درصد، براساس تجارب دیگر کشورها، باید پرداختی از جیب به حدود ۲۰ درصد برسد. بنابراین برای دستیابی به ارقام زیر یک درصدی و چند دهم درصدی در کشور باید پرداختی هزینه‌های درمانی از جیب مردم به زیر ۲۰ درصد کاهش یابد.

قائم مقام وزیر بهداشت با بیان این که بعد از اجرای طرح تحول سلامت پرداختی از جیب مردم کاهش زیادی داشته، ولی هنوز میزان مطلوب حاصل نشده است، گفت: در صورت عدم اجرای طرح تحول نظام سلامت در سال ۹۵، مردم باید ۱۸ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان بیشتر در حوزه سلامت هزینه می‌کردند که با اجرای طرح تحول این مقدار هنگفت در هزینه خانوارها صرفه جویی شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت(Ministry of Health) افزود: گرچه پرداختی از جیب مردم به زیر ۴۰ درصد در سال ۹۵ کاهش یافته است، ولی خانوارها هنوز حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان در حوزه سلامت از جیب هزینه کرده‌اند.

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به این که در کشورهای دیگر دنیا که پرداختی ازجیب حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد و هزینه‌های کمر شکن سلامت حدود ۳ درصد است، افزود: با اجرای طرح تحول این میزان به حدود ۲.۴ درصد در کشور ما کاهش یافته است و برای کاهش هزینه‌های کمرشکن به حدود یک درصد بنا به تجربه دیگر کشورها باید پرداختی از جیب به حدود ۲۰ درصد برسد و برای دستیابی به ارقام زیر یک درصدی و چند دهم درصدی باید پرداختی از جیب مردم زیر ۲۰ درصد باید باشد.

حریرچی تاکید کرد: برای کاهش پرداختی از جیب مردم علاوه بر کنترل کل هزینه‌های سلامت و افزایش سهم بیمه‌ها و دولت در حوزه سلامت، راهکار مهم مراجعه مردم به تیم پزشک خانواده(family doctor) و اجرای نظام ارجاع است و با این روش می‌توان رابطه مالی بیمار با پزشک و موسسات ارائه خدمات درمانی را حذف کرد یا به حداقل رساند.

معاون کل وزارت بهداشت در پایان گفت: با خرید راهبردی خدمات سلامت باید از یک سو تقاضای القایی را کاهش داد و از سویی دیگر باید مردم را راهنمایی کرد که به جای مراجعه مستقیم به سطوح تخصصی و فوق تخصصی ابتدا به پزشک خانواده و مراقب سلامت خود مراجعه کنند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: