وی ادامه داد: کارهای بسیاری در طرح تحول سلامت انجام شد و جا دارد از همه تشکر کنم، اما تا وقتی این دو کاری که میگویم انجام نشود، ممکن است همه زحمات ما به هدر برود. اولین نکته پایدار شدن منابع است و هنوز نمیدانم برای انجام ماموریتهایی که دارم چقدر منابع در اختیار ما قرار میگیرد. مدیر باید بداند که چقدر منابع در اختیار دارد و اینکه منابع تضمین شده باشد؛ هرچند میزان آن مهم نیست و هرچقدر پول بدهند میتوان بسته خدمت را توسعه داد یا کوچک کرد.
وزیر بهداشت افزود: دومین نکته تجمیع منابع است که یکی از این منابع، منابع صندوقهای بیمه است. منابع صندوقها باید یکپارچه شود تا بتواند قدرت خرید و توانمندی بالایی را ایجاد کند و حقوق مردم بیشتر رعایت شود. این دو کار را نتوانستم انجام بدهم و آن بخشی که لازم بود مجلس و دولت را اقناع کنم، حاصل نشد. فکر میکنم دولت در سازمان برنامه و بودجه و هیئت وزیران باید در دوره آتی، حتما نگاه متفاوتی داشته باشد.
وی گفت: باید بخشی مثل سلامت دارای منابع پایدار باشد و به اما و اگر و پول نفت متصل نشود. مردم می روند بیمارستان نسخه نوشته می شود و بیمه هم تقبل کرده و در داروخانه مشکلی احساس نمی شود، اما داروساز و شرکت پخش و...، متضرر می شوند. منابع عمومی دو بخش دارد یکی فروش نفت یکی هم مالیات. اگر این را وصل کنیم به مالیات، مشکل حل می شود.
هاشمی افزود: کسی که نظام سلامت را مدیریت می کند باید مطمئن شود که هزینه ها تامین می شود، من برای خدماتی که در این چند ماه به مردم ارائه شده، پولی نگرفتم. مردم خدمات را دریافت کرده اند اما بیمه ها پولی به ما نداده اند.
وی گفت: دلیل این مشکل این است که مسائل کارگری را به بحث درمان گره زده ایم. مسئله درمان برای کسی که مسئول حوزه کارگری است مسئله دوم است. گره زدن مسائل کارگری به تامین اجتماعی، رفاه اجتماعی و موضوع درمان مشکلی بود که این دوره احساس می شد. این مهمترین راه چاره است که این مشکلات حل شود، ۴۰ میلیون نفر بیمه شده تامین اجتماعی داریم. بیمه هم باعث آسایش و امنیت روانی مردم میشود و هم باعث ساماندهی در ارائه حوزه درمان و خدمت میشود و از همه مهمتر بحث حقوق مردم است.
وزیر بهداشت افزود: اگر دکتر روحانی ۱۱ میلیون نفر را بیمه نمی کرد در قالب طرح بیمه سلامت، طبیعی است که پرداختی مردم از جیب شان خیلی بیشتر از آن چیزی بود که در شروع دولت بود چون تورم را هم باید در نظر گرفت.