گل گاوزبان در عین حال برای درمان افسردگی و بیتعادل روانی ناشی از دورههای قاعدگی و یائسگی مصرف میشود.
شفا آنلاین>تغذیه>در طب سنتی، گل گاوزبان برای تسکین دردهای مختلف و بهبود سطح سلامت عمومی مورد استفاده بوده است. این گیاه حاوی مواد مغذی متنوعی همچون اسیدهای چرب مفیدی است که کمبود آنها در بدن میتواند مستقیما بر رفتار، التهابهای داخلی و عملکردهای مختلف سلولی تاثیر بگذارد.به گزارش شفا آنلاین، گلگاوزبان، گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر میرسد، ساقه آن شیاردار و خاردار و برگهای آن ساده و مخملی، و پوشیده از تارهای خشن است که هنگام چیدن گیاه، گزیدگی ملایمی در دستها احساس میشود.گلگاوزبان در فرآیندهای متابولیک از قبیل عملکرد مطلوب قلب و عروق وجود سطح مناسبی اسیدهای چرب تعیینکننده است.علاوه بر این، مصرف اسیدهای چرب رشد و ظاهر موها و ناخنها را بهبود میبخشد. گل گاوزبان حاوی مواد دیگری از مواد مغذی و مفید برای بدن است.این گیاه مکمل خوبی برای زنان به حساب میآید زیرا حاوی مقادیر قابل توجهی کلسیم، آهن، پتاسیم، روی و ویتامین C و B است.در تمام روز غدد فوق کلیوی برای آماده کردن بدن به منظور مقابله با چالشها و مشکلات زندگی فعالیت دارند و در نتیجه دائما هورمون آدرنالین در بدن ترشح میشود. .«خستگی آدرنالینی» زمانی اتفاق میافتد که بدن بیش از حد استرس(Stress) داشته باشد. در این شرایط گل گاوزبان برای حفظ تعادل در فعالیت غدد فوق کلیوی و در نتیجه کمک به آرامسازی بدن و ذهن استفاده میشود.همچنین این گیاه به دلیل دارا بودن خواص تسکیندهنده برای درمان بیماریهای عصبی نیز توصیه میشود.گل گاوزبان در عین حال برای درمان افسردگی و بیتعادل روانی ناشی از دورههای قاعدگی و یائسگی(Menopause) مصرف میشود.اخیرا بررسی کارشناسان حاکی از آن است که گل گاوزبان میتواند به دلیل حاوی بودن خواص ضدالتهابی برای آرتریت روماتوئید نیز استفاده شود.همچنین این گیاه میتواند در کاهش خشکی و حساسیت ناشی از اختلالات پوستی همچون اگزما و التهاب پوست موثر باشدکیفیت گرم و تر گاوزبان مصرف آن را در فصل پاییز و فصول سرد مناسبتر میکند بهخصوص برای کسانی که به هر دلیل دچار استرسهای جسمی، فکری و عاطفی زیادی باشند.جوشاندۀ گل گاوزبان برای تقویت قلب و سیستم عصبی(nervous system)، پاکسازی بدن و قلب از برخی مواد تباه سودمند است. مقدار لازم در یک فرد بالغ عبارت است از 5 گرم در حجم حدود 250 سیسی آب جوش، که باید آرام و ملایم تا حد رسیدن به 150 سیسی جوشانده و سپس با اندکی لیموعمانی یا آبلیموی تازه و تنها اندکی عسل یا نبات مصرف شود.