شفا آنلاین:محققان
دانشگاه ایالتی اوهایو موشهای نر را روزانه با رژیم غذایی حاوی ۱۰ درصد
پودر گوجه فرنگی به مدت ۳۵ هفته تغذیه کردند، سپس آنها را در معرض نور
ماوراءبنفش قرار دادند. آنها دریافتند این موشها در مقایسه با موشهای که
در رژیم غذاییشان گوجه فرنگی نبود، به طور میانگین ۵۰ درصد کاهش ایجاد
تومورهای سرطان پوست را تجربه کردند.
جسیکا
کاپراستون، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «فرضیه ما در مورد رابطه
بین گوجه فرنگی و سرطان این است که کاروتنوئیدها، رنگدانه های ایجادکننده
رنگ گوجه فرنگی، از پوست در مقابل آسیب ناشی از نور ماوراءبنفش حفاظت
میکند.»
کاپراستون
در ادامه میافزاید: «لیکوپن، کاروتنوئید اولیه موجود در گوجه فرنگی،
موثرترین نوع آنتی اکسیدان این رنگدانه هاست.» به گفته وی، مواد غذایی دارو
نیستند، اما مصرف آنها در طول عمر میتواند موجب تغییر احتمال ابتلا به
برخی بیماریها شود.سپید