به گزارش شفا آنلاین:مطالعات
قبلی نشان دادهاند که بین رژیم غذایی ناسالم در اوایل دوران زندگی و بروز
ADHD ارتباط وجود دارد. تصور میشود این امر به دلیل متیلاسیون DNA ژن
فاکتور رشد شبه انسولین 2 (IGF2) رخ میدهد. در این فرآیند اضافه شدن
گروههای متیل به DNA سبب تغییر عملکرد ژن می شود. IGF2 در تکامل جنین و
نیز تکامل بخشهایی از مغز که در بروز ADHD درگیر است، نقش دارد. به تازگی
در مطالعهای تاثیر رژیم غذایی ناسالم در دوران بارداری روی این ژن و خطر
بروز مشکلات رفتاری در فرزندان بررسی شده است.
در
این مطالعه اطلاعات مربوط 164 کودک و مادرانشان ارزیابی شد. از بین این
کودکان 83 نفر به اختلالات رفتاری زودرس و 81 نفر به سطوح پایین مشکلات
رفتاری مبتلا بودند. محققان رژیم غذایی مادر را در دوران بارداری و نیز
نمونههای خون کودکان را که در ابتدای تولد و سپس سن 7 سالگی جمعآوری شده
بودند مورد ارزیابی قرار دادند. هدف تعیین اثر رژیم غذایی دوران بارداری بر
میزان IGF2 بود.
نتایج
نشان داد در هر دو گروه، کودکانی که مادرشان در دوران بارداری از یک رژیم
غذایی سرشار از چربی و قند استفاده کرده بودند در مقایسه با کودکانی که
مادرشان در دوران بارداری یک رژیم غذایی سالم داشت، متیلاسیون DNA فاکتور
رشد شبه انسولین 2 بالاتر بود. همچنین متیلاسیون بالاتر DNA در زمان تولد
در میان کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری زودرس با بروز بیشتر علائم ADHD
در سنین 7 تا 13 سالگی مرتبط بود.
نتیجه
عملی: یافتههای این مطالعه بر اهمیت پیروی از یک رژیم غذایی سالم در
دوران بارداری تاکید دارد. تشویق مادران به رعایت یک رژیم غذایی سالم در
دوران بارداری با کاهش علائم ADHD و مشکلات رفتاری در کودکان مرتبط است.سپید
منبع: Your Doctor