به گزارش شفاآنلاین، محققان دانشگاه شیکاگو دریافتند زمانیکه به موش ها در اواخر بارداری و اوایل دوره زایمان آنتی بیوتیک داده شد، مشاهده شد که نوزاد به احتمال زیاد مبتلا به بیماری التهاب روده مشابه با بیماری التهاب روده در انسان شد.
همچنین درمان آنتی بیوتیکی(Antibiotic) موجب تغییرات طولانی مدت در میکروبیوم روده مادران شد که در نهایت به نوزادشان منتقل می شود.
این مطالعه نشان می دهد زمان قرارگیری نوزاد در معرض آنتی بیوتیک بسیار مهم است، مخصوصاً در طول دوره اولیه رشد بعد از تولد که سیستم ایمنی بدن در حال تکامل است.
یوجین چانگ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «زمانیکه آنتی بیوتیک ها در دوره بارداری یا اوایل کودکی استفاده می شوند می توانند در رشد میکروبیوم های عادی روده اختلال ایجاد کنند.»
چانگ در ادامه می افزاید: «عدم رشد مناسب سیستم ایمنی می تواند پیامدهای منفی نظیر بیماری التهاب روده یا هر نوع اختلال ایمنی دیگر به همراه داشته باشد.»
با این حال وی تاکید می کند این نتایج مربوط به مطالعات حیوانی است و زنان باردار یا زنان تازه زایمان کرده نباید از مصرف آنتی بیوتیک موردنیاز برای درمان عفونت های خطرناک باکتریایی سرباز زنند.