کد خبر: ۱۵۸۹۹۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۰ - ۲۳ تير ۱۳۹۶ - 2017July 14
معاون وزیر بهداشت خبر داد؛
دکتر باقر لاریجانی اظهار داشت: اسناد زیادی طی زمانی که از آغاز بکار کمیته ملی می گذرد با مشارکت تمامی کارگروه ها تدوین شده و لازم است این اسناد، چارچوب ها و بخشنامه ها در دانشگاه های علوم پزشکی کشور عملیاتی شود.
شفاآنلاین>سلامت>نایب رئیس کمیته ملی کنترل و پیشگیری بیماری های غیرواگیر با اشاره به اجرای آزمایشی طرح «ایراپن» در برخی استان ها، گفت: در نظر داریم این برنامه در کشور اجرایی شود.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر باقر لاریجانی اظهار داشت: اسناد زیادی طی زمانی که از آغاز بکار کمیته ملی می گذرد با مشارکت تمامی کارگروه ها تدوین شده و لازم است این اسناد، چارچوب ها و بخشنامه ها در دانشگاه های علوم پزشکی کشور عملیاتی شود.

وی یادآور شد: از زمانی که این اسناد به دانشگاه ها ابلاغ شده اقداماتی توسط مسئولان دانشگاه ها صورت گرفته که برخی از این اقدامات می تواند در سایر دانشگاه ها نیز مورد بهره برداری قرار گیرد. بنابراین لازم است تجربیات موفق دانشگاه ها گردآوری شده و با سایر دانشگاه ها به اشتراک گذاشته شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: طرح ایراپن در جهت اهداف بلندمدت سازمان ملل متحد برای کاهش عوامل خطر در ایران مدتی است که طراحی شده و در چند شهرستان کشور به صورت آزمایشی در حال اجرا است.

وی افزود: برنامه ایراپن عوامل خطر در زمینه پیشگیری از چهار بیماری دیابت، سرطان، آسم و بیماری‌ های تنفسی و نیز بیماری ‌های قلبی و عروقی را در جمعیت ۳۰ تا ۷۰ سال کشور مدنظر قرار می دهد.

لاریجانی با تاکید بر اجرای این طرح در برخی استان ها، خاطرنشان کرد: ضروری است ارزیابی دقیقی از اجرای این طرح در شهرهای پایلوت صورت گیرد و با رفع چالش ها، شرایط اجرای آن در کل کشور فراهم آید.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری های غیر واگیر از تجربه پایلوت طرح ایراپن در برخی استان های کشور نظیر زنجان، فارس، مازندران،  البرز سخن گفت و افزود: باید از این تجارب در گسترش طرح ایراپن در کل کشور استفاده نماییم.

وی خاطرنشان کرد: در گسترش طرح ایراپن لازم است تمامی حوزه های وزارت بهداشت همکاری نمایند و با تقویت نظام ارجاع زمینه های هدایت افراد خطرسنجی شده به مبادی مناسب در سطوح بالاتر ارائه خدمات فراهم آید.

لاریجانی گفت: با توجه به تجربیات پایلوت طرح ایراپن، در کمیته ملی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر تصویب شد که این طرح در یک منطقه تعریف شده از هریک از دانشگاه های علوم پزشکی کشور اجرایی شود.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر اظهار داشت: اجرایی شدن این طرح توسط کمیته های دانشگاهی بیماری های غیرواگیر (Non-transmissible diseases)پیگیری خواهد شد و لازم است همه ذینفعان داخلی و برون بخشی در اجرای این برنامه مشارکت داشته باشند.

وی تاکید کرد: اجرای این طرح طی گزارش های رسیده از دانشگاه ها در کمیته ملی بیماری های غیرواگیر پیگیری خواهد شد.  

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: