کد خبر: ۱۵۸۶۲۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۲۰ تير ۱۳۹۶ - 2017July 11
رییس جمهوری:
رییس جمهوری اظهارکرد: فشار تحریم به رغم آنچه که دنیای غرب ادعا می کرد فشار به دولت نبود، فشار بر مردم بود. وقتی نفت ما تحریم می شود و درآمد کشور کاهش پیدا می کند یعنی تاثیر بر همه خدمات دولت است.
شفاآنلاین>اجتماعی>رییس جمهوری گفت: فشار تحریم به رغم آنچه دنیای غرب ادعا می کرد فشار به دولت نبود، بلکه فشار بر مردم و زندگی آنان بود.

به گزارش شفاآنلاین، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در جشنواره عمران سلامت ، اظهار داشت: نباید از بلندگوها بترسیم. ما یک ملت بزرگ و ایثارگر هستیم. ملتی هستیم که نه تنها روی پای خود در برابر مشکلات ایستاده ایم بلکه به کشورهای منطقه هم کمک کردیم.
روحانی گفت: در سخت ترین شرایط اقتصادی دولت به ملت عراق کمک کردیم، وقتی ما می گوییم کمک به ملت عراق، برخی فکر می کنند که فقط فداکاری جانی است که البته درست است عده ای با جان فداکاری می کنند، باید از آنها قدردانی کنیم اما حقوق و سلاح آنها را چه کسی تامین می کند.
وی یادآور شد: چه کسی پول تمام سلاحی را که عراق برای مبارزه با داعش نیاز داشت تامین کرد. نیازهایی که مردم سوریه داشتند پولش را در شرایط تحریم چه کسی تامین کرد.

**پول موشک هایی که مراکز تروریستی را هدف قرار داد، دولت و وزارت دفاع دادند

رییس شورای عالی امنیت ملی اظهارداشت: ما می شنویم که یک موشکی از خاک ایران حرکت کرد و مراکز تروریستی را هدف قرار داد، افرادی این موشک را پرتاب کردند و در این راه تلاش کردند، اما این موشک را چه کسی درست کرد؟ سازنده این موشک ،دولت و وزارت دفاع است ،پولش را چه کسی تامین کرد؟ بخش اقتصادی کشور آن را تامین می کند.
روحانی افزود: کار بزرگی در دولت یازدهم انجام شد، وزیر دفاع اعلام کرد سلاح های راهبردی که در این دولت ساخته شده 80 درصد کل سلاح هایی است که در دولت های قبل ساخته شده است. این کار بزرگی است اما در بعضی بخش ها نیازی نمی بینیم که برای مردم توضیح دهیم.

** اگر بنا بود وزیر خارجه با شعار از میدان خارج شود، برجام محقق نمی شد

رییس جمهوری گفت: اگر بنا بود با چهار تا فحش و شعار وزیر خارجه از میدان خارج شود برجامی تحقق پیدا نمی کرد. برخی به وزیر خارجه در سایت ها و روزنامه هایشان توهین کردند، در مراسم 22 بهمن در خیابان های تهران به وزیر خارجه توهین کردند. نباید به خاطر شعار یک عده ای از میدان خدمت خارج شود.
روحانی یادآور شد: امام (ره) گفته بودند فردی که می خواهد در جامعه خدمت بزرگ انجام دهد خود را باید برای فحش خوردن آماده کند.
وی ادامه داد: اگر کسی مهم نباشد و کارش هم مهم نباشد برای چه به وی فحش بدهند. فحش دادن ها و اهانت کردن عده ای محدود به خاطر تلاش و پوشش مثمر ثمر برای کشور است.
رییس جمهوری تاکید کرد: اگر کسی بخواهد در کشور تحولی ایجاد کند آیا آمریکایی ها و اسراییلی ها آن را آرام می گذارند، برخی کشورهای معاند منطقه آن را آزار نمی دهند؟ ما باید خود را برای سختی ها آماده کنیم. برای ما هدف کشور، ملت، منافع ملی ، نظام جمهوری اسلامی ایران است.
روحانی افزود: ما در داخل و خارج منطقه دشمن داریم، باید باهم حرکت کنیم و دست به دست هم دهیم. نباید در برابر عده قلیل که بلندگوهای بزرگ را متاسفانه در اختیار دارند و به ناحق هم در اختیار دارند از آنها بترسیم.

** بهداشت، بحث اول وزیر بهداشت و درمان

رییس جمهوری در ابتدای سخنان خود با ابراز خوشحالی از این که در هفته های پایانی فعالیت و کار دولت یازدهم در این جشنواره مهم در محضر فرهیختگان، اساتید، روسای دانشگاه های علوم پزشکی، مدیریت وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر و همه خیرین مخلص حضور یافته است، به تشریح شرایط اقتصادی کشور در آغاز دولت یازدهم پرداخت.
وی اظهارکرد: از آغاز دولت یازدهم با توجه به همه سختی و مشکلاتی که در آغاز دولت با آن مواجه بودیم، شرایط اقتصادی سخت و پیچیده کشور، شرایطی که برای رکورد تورمی شاهد بودیم، مساله تحریم، وضعیت محیط زیست و نگرانی هایی که وجود داشت و از جمله مشکلاتی که در بخش سلامت با آن مواجه بودیم، در شش ماهه دوم سال 92 که آغاز مسوولیت دولت یازدهم بود تقریبا موفق شدیم برای مسایل مهم و اساسی کشور تصمیم گیری کنیم.
وی افزود: برخی آن تصمیمات به موقع و در چارچوب زمانی که پیش بینی می کردیم اجرا و عمل شد و برخی با تاخیر اما موردی نبود که نتوانیم از پیچ و خم ها عبور کنیم.
وی تصریح کرد: اولین قدمی که لازم بود کشور آن را حل و فصل کند مساله تحریم بود. برخی در مقام شعار ممکن است حرف هایی بزنند ولی عاملی که حتی برای تجهیزات پزشکی و داروها و مواد اولیه داروسازی با آن مواجه و مشکل روبرو بودیم، فشار تحریم خارجی بر کشور بود که بی رحمانه نسبت به ملت ایران وضع شده بود.
رئیس دولت یازدهم یادآور شد: فشار تحریم به رغم آنچه که دنیای غرب ادعا می کرد فشار به دولت نبود، فشار بر مردم بود. وقتی نفت ما تحریم می شود و درآمد کشور کاهش پیدا می کند یعنی تاثیر بر همه خدمات دولت است.
روحانی ادامه داد: خدمات دولت از چه منبعی استفاده می شود یا منبع مالیات یا منبع نفت که عمدتا این دو منبع است، وقتی نفت نیست رشد اقتصادی نیست، گرفتن مالیات هم بسیار سخت و گاهی ناممکن می شود.
وی یادآور شد: تصمیم ما بر این شد که در مدت یک سال با مذاکره تحریم را حل کنیم. خیلی حرف ها زده می شد، من به این راه کاملا اطمینان داشتم و می دانستم که در این مسیر می توانیم موفق شویم.
وی افزود: البته ما به طور موقت در مدت چند ماه در کمتر از 100 روز به توافق موقت دست یافتیم، برای توافق دائم هم ما پیش بینی یک ساله کردیم که مشکلاتی به وجود آمد این زمان طولانی تر شد.
رییس قوه مجریه یادآور شد: این مساله اول بود که ملت ایران با قدرت و وحدت و پشتیبانی از دیپلمات ها نشان داد که در برابر نقشه قدرت های بزرگ جهانی قدرت پیروزی دارد و این قدرت پیروزی خود را به نمایش گذاشت.
وی تصریح کرد: هر وقت بخواهیم در یک امر مهمی پیروز شویم نیاز به حضور، موافقت و حمایت مردم ، هدایت های رهبری و فداکاری کارگزاران داریم.
رییس دولت یازدهم ادامه داد: یکی از قدم هایی که از ماه های اولیه در دولت یازدهم تصمیم گرفتیم، مسائل مهم بهداشتی و زیست محیطی بود. بحث درمان که می گوییم همانطور که آقای دکتر هاشمی اشاره کردند، بحث اول بهداشت است، نباید بگذاریم مردم مریض شوند اگر کسی بیمار شد باید سراغ درمانش برویم.
روحانی خاطرنشان کرد: اولین برنامه ریزی این است، چگونه بیمار را کاهش دهیم، این اولین قدم ما است که خیلی مهم است که هم به جسم مردم هم به روح مردم مربوط است.
وی ادامه داد: تنها وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی نیست که این بار سنگین را بر دوش دارد، بسیاری از ارگان ها مسئول هستند؛ موسسه استاندارد، وزارت صنعت، وزارت جهاد کشاورزی مسئول هستند، همه در بخش بهداشت و اینکه تلاش کنیم مردم ما سالم بمانند، مسئول هستند.
رییس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد:چون به قول علما اصل بر سلامت است اصل بر مریضی نیست.انسانی که سالم به دنیا آمده، سالم ادامه حیات می دهد، چرا فردی مریض می شود یا حادثه ای رخ می دهد یا ضعف جسمی یا روحی دارد یا بیماری خطرناکی آمده یا ارثی است دلایل مختلف دست به دست می دهد و فرد مریض می شود.
وی با بیان این که اگر دولت یازدهم برای دریاچه ارومیه به عنوان اولین قدم دولت یازدهم گامی برنداشته بود دریاچه ارومیه از بیش از یک سال پیش به طور کامل خشک شده بود، یادآور شد: یعنی اگر روند گذشته بود و روند طبیعی را مانند سال های قبل رها می کردیم دو هزار میلیارد تومانی که برای این دریاچه خرج کردیم را نمی کردیم، رودخانه ها را لایروبی نمی کردیم، آب سدها را باز نمی کردیم، کشاروزی را کاهش نمی دادیم، سوبسید به کشاورز پرداخت نمی کردیم. اگر هیچ کاری نمی شد و مثل دولت دهم هم دولت یازدهم بی تفاوت بود بیش از یک سال پیش دریاچه ارومیه به طور کامل خشک شده بود.
روحانی ادامه داد: پس از هر توفانی که در منطقه رخ می داد، توفان نمک ایجاد می شد ؛بحث استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان و قزوین نبود بلکه 14 میلیون نفر از مردم مناطق غرب کشور تحت تاثیر طوفان های نمک دریاچه خشک شده قرار می گرفتند. تمام محصولات کشاورزی غرب کشور از بین می رفت و مردم ناچار به مهاجرت می شدند چطور می توانیم مردم را درمان کنیم یا مواد غذایی را تامین کنیم؟
وی اضافه کرد:در سفرهای استانی برای بررسی وضعیت دریاچه ارومیه به برخی استان ها می رفتم، می گفتند چرا به دریاچه ارومیه اهمیت می دهید، تالاب ها ودریاچه های دیگر هم خشک شده است.
رییس قوه مجریه تصریح کرد: درست می گویند برای آنها هم باید تلاش شود، برای هامون هم تلاش شده و باید این تلاش ها ادامه پیدا کند. برای هورالعظیم هم تلاش شده امروز 80 درصد سطح هور العظیم دارای آب است و باید تلاش ها ادامه پیدا کند اما در عین حال مسئله دریاچه ارومیه یک فاجعه ملی می شد، این تصمیمی بود که دولت اتخاذ کرد.

**صندوق درست کرده بودیم که در روزهای سختی سراغ آن برویم، در روزهای سختی هم ناچار شدیم پول در آن بریزیم
روحانی یکی از تصمیمات مهم که دولت زمستان 92 اتخاذ کرد را طرح تحول سلامت عنوان کرد که این طرح هم از اوایل 93 اجرایی و عملیاتی شد.
وی افزود: درسال 93 تا آمدیم یک ذره تنفس کنیم و شرایط را رو به راه کنیم با کاهش بی سابقه قیمت نفت مواجه شدیم ، هنوز هم تحت فشاریم. قیمت نفت 120 دلار بود و در حال حاضر 44 دلار است، همین الان هم قیمت نفت یک سوم گذشته است.
رییس جمهوری یادآور شد: با کاهش قیمت نفت همه کشورهای نفت خیز دچار مشکل شده اند حتی کشورهایی مثل عربستان اما در عین حال دولت توانست با همه این مشکلات روبروشود در حالی که از صندوق توسعه ملی(National Development Fund) هم استفاده نکرد.
منتخب مردم در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت:در شرایط بحران در دولت یازدهم 40 میلیارد دلار پول به صندوق توسعه ملی واریز کردیم، این هم از عجایب تاریخ ایران است ما صندوق درست کرده بودیم که در روزهای سختی سراغ آن برویم زمانی که قیمت نفت بالاست پول بریزیم روزهای سختی پول برداریم در روزهای سختی هم ناچار شدیم در آن صندوق پول بریزیم.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد:ما در شرایط تحریم در دولت یازدهم 40میلیارد دلار پول به صندوق توسعه ملی ریختیم بیش از پولی که دولت های قبلی به این صندوق ریخته اند در عین حال توانستیم تورم را هم مهار کنیم و به رشد اقتصادی برسیم.
وی با بیان اینکه رشد اقتصادی سال 95 رشد اقتصادی فوق العاده بود اظهارکرد: به هر حال رشد اقتصادی 8.3 که مرکز آمار اعلام کرده و بانک مرکزی 12 و نیم، مبدا سال هایی که معیار قرار می دهند متفاوت است، رشد اقتصادی داشتیم و طرح تحول را هم با هر سختی و مشکلی که دولت داشته ادامه یافته است.
روحانی ادامه داد: البته مشکلاتی وجود دارد، طبیعی است همانطور که اشاره شد بودجه جاری کشور که می گویند، بالا رفته و بودجه عمرانی کم و زیاد شده است ، بخش بزرگ بودجه عمرانی به بخش رفاه، حقوق بازنشستگان ، بخش های مختلفی که ما نیازمند کمک به اقشار محروم هستیم پرداخت می شود
وی تصریح کرد: دومین بخش های پرهزینه آموزش، بهداشت و دفاع است، این که گفته می شود بودجه جاری کم یا اضافه شده است ، طرح تحول سلامت، آموزش و پرورش و آموزش و دفاعی یکی از آنها است، در عین حال نگذاشتیم این طرح متوقف شود.

** در طرح تحول سلامت توانستیم تحول بزرگی در بخش پزشکی ایجاد کنیم
رییس جمهوری با تاکیدبر این که در عین حال بحث طرح تحول سلامت بحث پول و اراده دولت نیست، تاکید کرد:اینها قدم های اولیه است، اساس طرح تحول سلامت به پزشکان عزیز و پرستاران پرتلاش ،به مسئولین بیمارستان ها و به روسای دانشگاه ها و دانشکده های پزشکی به تلاش نیروی انسانی برمی گردد.
روحانی تصریح کرد: ما جایی موفق می شویم که نیروی انسانی پای کار باشد، وگرنه با پول درست نمی شود، پول یکی ازمقدمات و لوازم است، اگر خود آقای هاشمی در این طرح تلاش مضاعف نمی کرد، موفق نمی شد.
وی وزیر بهداشت را جزو پرکارترین اعضای دولت یازدهم و جزو پرسفر ترین وزرا توصیف کرد و گفت: در طول هفته می دیدیم ایشان شنبه شرق کشور و یکشنبه غرب کشور و دائم در حال حرکت است، برای این که طرح ها را دنبال نقص ها رابرطرف کند.
وی با بیان این که حضور افراد بالای سر کار خیلی تاثیرگذار است اظهار کرد: به بعضی استان ها می رویم گزارش می دهند و می گویند فلان کار ناقص بوده شما می خواستید بیایید، شب های آخر تا صبح کار کردند حال یکی از آثار سفر هم همین است وقتی سفری انجام می شود اگر کار ناقصی هست زودتر تکمیل شود.
رییس جمهوری اضافه کرد: این سفرها برای پیش رفتن کارها بسیار تاثیر گذار بود، همراهی کادر پزشکی درمانی در سراسر کشور، تلاش و ایثار پزشکان در سراسر کشور و در نقاط محروم بسیار مهم بود، اگر حرکت ها انجام نمی شد این طرح به ثمر نمی رسید.
روحانی اضافه کرد:از لحاظ زیر ساختی و تجهیزات توانستیم تحول بزرگ و خوبی در بخش پزشکی ایجاد کنیم البته نیروی مجرب را داشتیم اما اساس آن پزشک و جراح،پرستار و کادر درمانی است وگرنه بهترین ساختمان و بهترین تجهیزات هم داشته باشید،به جایی نمی رسد اینها در صورتی است که نیروی انسانی ماهر باشد.
وی یادآور شد:بحمدالله نیروی مجرب داریم و خواهیم داشت این سرمایه بزرگ کشور است امروز نیازی نمی بینیم بیماران بسیار سخت ما از کشور خارج شوند به بیمارستان کشور غربی مراجعه کنند، ایران مرجع و ملجاء برای ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی می کنند، شده است.
رییس جمهوری همچنین گفت:این باعث افتخار ما است کار بزرگ انجام گرفته در عین حال اگر نیروی انسانی داشته باشیم تجهیزات نداشته باشیم، زمان بوعلی سینا نیست که پزشکان با نبض بیماری را تشخیص دهند، بعضی حکما با نگاه به چشم و زبان بیمار بیماری را تشخیص می دادند، حال آن دوره نیست، وسیله تشخیص هم پیشرفت کرده و هم پزشکان به وسایل تشخیص دقیق و بیمارستان به تجهیزات نیاز دارند.

**راه تحول سلامت را ادامه خواهیم داد
روحانی در ادامه با بیان این ما امروز تجهیزات و بیمارستان نیاز داریم، گفت: در این بخش حرکت خوبی به وجود آمده است و از ابتدای این دولت 21 هزار تخت بیمارستانی تجهیز و تکمیل شد که تا روزهای آخر این تعداد به 25 هزار تخت می رسد که رقم بسیار بزرگ و کار بسیار مهمی است.
روحانی با یادآوری این مطلب که برخی تردید داشتند که بتوان این تعداد تخت آماده شود، گفت: یک چهارم تخت بیمارستانی تاریخ کشور را در یک دوره چهارساله تجهیزکردن، کار بسیار سخت و سنگینی بود، البته بخش های دیگر کار کردند.
وی افزود: وزارت راه و شهرسازی، خیرین، مردم، علما و استاندارها و همه آنهایی که در جمع خیرین در این جا حضور دارند، تلاش و کوشش کردند که ما بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم و امروز به این آمار و ارقام بسیار خوب برسیم که جای تقدیر دارد.
رییس جمهوری تاکید کرد: راه تحول سلامت را ادامه خواهیم داد. سلامت به عنوان یک اصل مهم برای دولت یازدهم بود و به عنوان یک اصل مهم برای دولت دوازدهم هم خواهد بود.
روحانی گفت: همه آنهایی که به دولت یازدهم برای این امر مهم کمک کردند از آنها می خواهم با آمادگی و اخلاص و انرژی بیشتر خودشان را برای خدمت در دولت یازدهم آماده کنند.
وی خدمات پزشکی و سلامتی را بسیار ارزشمند عنوان کرد و گفت: طبابت شغل بسیار بزرگ و مقدسی است تا جایی که امیرالمومنین(ع)، پیغمبر (ص) را به طبیب تشبیه می کند.

** نشاط چیز بد و حرام نیست
رییس جمهوری همچنین گفت: منابع دولت و کشور محدود است بنابراین در مدیریت بخش درمان باید کوتاه ترین و ارزان ترین راه برای درمان بیمار و کاهش مخارج بیمارستان و بیمه گر پیدا کنیم که البته نمی دانم این کارشدنی است یا نه؟ که من قادر به قضاوت نیستم و نیاز به کار کارشناسی دارد و متخصصین کار باید برای آن راه حل پیدا کنند.
روحانی ادامه داد: البته کارهای کارشناسی بسیار زیادی در سال های گذشته در این زمینه انجام شده و در حال حاضر هم انجام می شود. باید از کمک خیرین، سازمان های مردم نهاد برای طرح تحول سلامت بیشتر استفاده کنیم چرا که نقش بسیار ارزشمندی را در بخش سلامت دارند. بخشی از سلامت به فرهنگ و سبک زندگی مردم وابستگی دارد.
وی همچنین گفت: بسیاری کارها باید کنار هم انجام شود تا ما جامعه سالم و پرنشاط داشته باشیم البته اگر بعضی ها بگذارند مردم ما نشاط داشته باشند.
وی افزود: برای این دوستان هم باید کار فرهنگی انجام دهیم که نشاط چیز بد و حرام نیست.
رییس جمهوری یادآور شد: بعضی ها هر روز صبح که از خواب بلند می شوند جزو وظایف خود می دانند در روزنامه ها و سایت ها و رسانه هایشان بذر یاس بپاشند. چرا؟ چرا کنار هم و متحد نباشیم. چرا وحدت نداشته باشیم . چرا مردم ما نشاط نداشته باشند.
وی اضافه کرد: چرا لبخند رو صورت مردم ما را خوشحال نکند. چرا به آینده امیدوار نباشیم. یک احتمالی که وجود دارد برای یکسال دیگر و یا دوسال دیگر، مشکلات همیشه وجود دارد ما که غیب گو نیستیم و نمی دانیم آینده چه می شود؟ باید تلاش کنیم و به آینده امیدوار باشیم. نباید مردم را مایوس کنیم . امید و نشاط و سلامت جسم مردم می تواند جامعه سالمی را برای ما بسازد که به اهداف بلند دستمان یابیم.
روحانی گفت: هرچه می خواهند بگویند امروز شرایط کشور از دیروز به مراتب بهتر است. گوش مردم ما بدهکار بعضی از سخنان و حرف های غیردقیق نباشد. کشور ما امروز از دیروز بهتر است و فردا از امروز بهتر خواهد بود.
رییس جمهوری تاکید کرد: طرح تحول سلامت زنده است، راه خودش را ادامه می دهد و دولت دوازدهم با همه تلاش و با کمک همه مردم این راه را ادامه خواهد داد و شاهد جامعه ای پرنشاط تر خواهیم بود.
برچسب ها: تحریم ، مالیات ، دنیای عرب
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: