دکتر صفورا محبی بیان داشت: تحقیقات علمی نشانگر آن است که فرآوردههای شیر در رژیم غذایی میتواند کالری بدن را کنترل و موجب کاهش ذخیره چربی شوند. کلسیم موجود در شیر، سوخت و ساز سلولهای چربی را افزایش میدهد و مانع ذخیره چربی در بدن به ویژه در اطراف شکم و کمر میشود. کلسیم موجود در شیر علاوه بر تسریع در سوخت و ساز بدن از تبدیل کربوهیدراتها به چربی جلوگیری میکند که نتیجه آن جلوگیری از چاقی و تسریع در کاهش وزن است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: قند شیر دیر هضم است و برای بیماران مبتلا به دیابت مضر نیست و ضمن تامین نیازهای بدن به عنوان وعده غذایی یا میان وعده هیچگونه ضرری برای مبتلایان به دیابت(Diabetes) ندارد. بعضی مطالعات از تاثیر قند شیر بر افزایش ترشح انسولین در بدن دلالت دارد.
دکتر محبی در پایان از تاثیرگذاری شیر و فرآوردههای آن در بیماری نقرس و
بهبود عوارض قاعدگی گفت و افزود: نقرس شایعترین نوع التهاب مفاصل بدن به
ویژه در میان مردان بالای ۴۰ سال است. افراد مبتلا به این بیماری نباید از
غذاهای حاوی پروتئین مانند گوشت و حبوبات استفاده کنند. فرآوردههای شیر
حاوی مقدار زیادی پروتئین نمیباشند به همین دلیل مصرف شیر موجب کاهش اسید
اوریک خون در افراد سالم میشود و امکان ابتلا به بیماری نقرس را کاهش
میدهد.
این نظریه طی آزمایشهای کلینیکی به اثبات رسیده است. در مورد اثر مصرف شیر در بهبود عوارض قاعدگی زنان باید گفت: فرآوردههای شیر سرشار از کلسیم، موثرترین رژیم غذایی برای کاهش عوارض و علائم فیزیکی و حسی عوارض قاعدگی(Menstruation) زنان است. زنان در دوران قبل از قاعدگی دچار ناهنجاریهای متابولیسم کلسیم به دلیل کمبود آن در بدن میشوند که این عارضه در اثر افزایش ترشح استروژن طی سیکل قاعدگی بوجود میآید. بانوانی که با مصرف شیر و مکمل غذایی حدود ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ میلی گرم کلسیم دریافت میکنند بهبود قابل توجهی در رفتار، احساس درد و سایر عوارض ناشی از قاعدگی را شاهد هستند.