کد خبر: ۱۵۷۰۲۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۰۶ تير ۱۳۹۶ - 2017June 27
عضو شورای عالی نظام پزشکی مطرح کرد؛
دکتر داریوش طاهرخانی به موضوع برگزاری الکترونیکی انتخابات سازمان نظام پزشکی اشاره کرد و افزود: فصل الخطاب قانون است ، بنابراین مرجع تعیین شیوه برگزاری انتخابات، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات است و قطعا روشی را برای برگزاری انتخابات در نظر خواهند گرفت که ضریب اطمینان آن بالا و احتمال تشکیک و تضییع حقوق جامعه پزشکی در آن متصور نباشد.
شفاآنلاین>جامعه پزشکی>عضو شورای عالی نظام پزشکی، برگزاری الکترونیکی هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی کشور در ۳۰ تیر ۹۶ را دارای ابهام قانونی دانست و گفت: برگزاری انتخابات به این شکل، نیازمند دقت است.

به گزارش شفاآنلاین،دکتر داریوش طاهرخانی  به موضوع برگزاری الکترونیکی انتخابات سازمان نظام پزشکی اشاره کرد و افزود: فصل الخطاب قانون است ، بنابراین مرجع تعیین شیوه برگزاری انتخابات، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات است و قطعا روشی را برای برگزاری انتخابات در نظر خواهند گرفت که ضریب اطمینان آن بالا و احتمال تشکیک و تضییع حقوق جامعه پزشکی در آن متصور نباشد.

وی افزود: به نظر می رسد هنوز ابهامات و اشکالات زیرساخت های کنونی برای برگزاری انتخابات الکترونیک کاملا رفع نشده است. هر چند وزارت بهداشت تجربه محدودی در برگزاری انتخابات الکترونیک در انجمن علمی را تجربه نموده است، اما تعمیم آن به انتخابات نظام پزشکی که قرار است در ۲۰۹ حوزه کشور برگزار شود ، نیازمند توجه و دقت نظر بیشتر است.

رئیس نظام پزشکی شهرستان تاکستان ادامه داد: به صراحت باید گفت که اطلاعات جامعه پزشکی در سامانه نظام پزشکی کشور به روز رسانی نشده است. به عنوان مثال هرچند تعداد اعضای نظام پزشکی تاکستان در لیست ارسالی از طرف سازمان نظام پزشکی با تعداد اعضای حقیقی شاغل در تاکستان تفاوت معناداری ندارد، اما یک سوم افرادی که در آن لیست به عنوان عضو تاکستان ذکر شده اند، قبلا در آنجا فعالیت داشته اند و در حال حاضر به سایر شهرهای کشور رفته اند و در نقطه مقابل به همان تعداد، افرادی که قبلا در سایر شهرها بوده اند، در سنوات اخیر محل کارشان را به تاکستان انتقال داده اند ولی تاکنون نسبت به اصلاح اطلاعات خود اقدام نکرده اند و به این ترتیب علاوه برآنکه آنها در سامانه سازمان نظام پزشکی در لیست اعضای تاکستان قرار نگرفته اند، بلکه همچنان عضو شهرستان محل خدمت قبلی خود محسوب می گردند. به این ترتیب با صراحت آئین نامه به شاغل بودن افراد در زمان رای دادن در شهر مورد نظر ، اگر انتخابات الکترونیک برگزار گردد، این افراد تکلیف شان چه خواهد شد و سیستم الکترونیک آنها را مجاز به رای دادن برای کدام شهر خواهد دانست.

طاهرخانی افزود: البته حتی در صورت وجود سامانه ای مبتنی بر اطلاعات صحیح، باید آن سیستم، امکان به روز رسانی اطلاعات را تا روز انتخابات دارا باشد. چون احتمال دارد فردی در روزهای منتهی به انتخابات محل خدمتش به شهر دیگری منتقل گردد و در آن صورت به حکم آئین نامه ، این حق برای وی وجود دارد که به عنوان رای دهنده در شهری که در روز انتخابات شاغل است، رای بدهد.

وی در عین حال تاکید کرد: البته گروهی از همکاران نیز به طور همزمان در دو شهر شاغل هستند، بطور مثال استخدام یک دستگاه در شهری هستند ولی مطب آنها در شهر مجاور که نظام پزشکی مستقلی دارد، قرار دارد. براساس آنچه از آئین نامه استنباط می گردد، چنین اشخاصی حق دارند در یکی از آن دو شهر با انتخاب خود، رای بدهند. بنابراین در سیستم الکترونیک امکان برخورداری از چنین حقی برای آنها باید وجود داشته باشد و اساسا می بایست مشخص باشد که در آنجا این افراد، عضو کدام نظام پزشکی محسوب شده اند. این موارد نمونه ای از ابهاماتی است که باید قبل از هر اقدام رفع شود.

عضو شورای عالی نظام پزشکی(Supreme Council of the Medical System) کشور، افزود: با همه این اوصاف به نظر می رسد، تعمیم تجربه اندک انتخابات الکترونیک انجمن علمی پزشکان عمومی به انتخابات نظام پزشکی که اساسا قابل قیاس نیستند، نیازمند بررسی دقیق ابعاد مختلف است. چون در انتخابات انجمن علمی همه اعضا تنها یک گروه قرار دارند و کاندیدای مورد نظرشان را از میان یک گروه مشخص انتخاب می کنند. اما در انتخاب نظام پزشکی، اعضای جامعه پزشکی کشور به ۲۰۹ مجموعه در شهرهای متفاوت تقسیم می شوند که هر مجموعه در هر شهرستان با تقسیم به ۶ زیرمجموعه، به کاندیداهای مربوط به گروه خود در شهر محل اشتغالش باید رای بدهد.

وی گفت: علاوه بر آن در انتخابات یک انجمن علمی، ملاک عضویت برای رای دادن کافی است، اما در انتخابات نظام پزشکی (Medical System Elections)هر شهر، علاوه برآنکه افراد رای دهنده به ۶ گروه تقسیم می شوند و هر یک باید به کاندیدای گروه خود رای بدهند، شاغل بودن آنها در آن شهر نیز از شرایط ضروری است. پس باید دقت داشت که در ۳۰ تیر قرار است، حدود ۱۲۵۴ انتخابات با سازکاری متفاوت از انتخابات یک انجمن علمی برگزار گردد.

طاهرخانی در پایان گفت: البته قطعا اعضای هیات نظارت بر انتخابات هفتمین دوره نظام پزشکی، ابعاد مختلف موضوع را بررسی و نهایتا تصمیمی را که به صرف و صلاح جامعه پزشکی باشد و همه ملزومات در آن لحاظ شده باشد، اتخاذ خواهند نمود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: