به گزارش شفاآنلاین، دکتر سیامک سمیعی در تشریح فعالیت های آزمایشگاه مرجع سلامت تحت عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت، گفت: اجرا و توسعه برنامه ارزیابی خارجی کیفیت برای آزمایشگاه های بهداشتی کشورهای منطقه از جمله فعالیت های آزمایشگاه مرجع سلامت است.
وی افزود: ارائه آموزش های علمی و تخصصی در ارتباط با استانداردهای آزمایشگاهی و الزامات نظام مدیریت کیفیت در آزمایشگاه پزشکی(medical lab) و مهارت آزمایی هدف دیگری است کهدر آزمایشگاههای مرجع سلامت دنبال می شود.
سمیعی، پشتیبانی از کشورهای متقاضی منطقه از طریق کمک به تدوین استانداردهای منطقه ای مطابق با دستورالعمل ها و راهنماهای سازمان جهانی بهداشت را فعالیت دیگر این همکاری ها عنوان کرد و گفت: به اشتراک گذاشتن دانش و تجربه با کشورهای منطقه برای کسب اطمینان از کیفیت کیت ها و تجهیزات آزمایشگاه پزشکی قبل و بعد از ورود به بازار مصرف اهمیت زیادی دارد که از برکات روابط بین المللی محسوب می شود.
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: استمرار اقدامات ملی در حوزه الزامات ایمنی زیستی و مدیریت بیوریسک در راستای مقررات بین المللی بهداشت و عضویت فعال در شبکه های آزمایشگاهی منطقه ای و بین المللی با هدف ترویج کیفیت خدمات آزمایشگاهی و ارتقای بهداشت جهانی نیز در راستای همین تعامل حاصل می شود.
وی متذکر شد: برجسته کردن اهمیت بیماری های غیرواگیر در برنامه های کشوری با تاکید بر دیابت و برنامه های کنترل سرطان هدفی است که با تداوم تلاش ها و تجارب بین المللی موفقیت بیشتری کسب خواهد کرد.
سمیعی در پایان افزود: آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت(Ministry of Health) که بالاترین نهاد سیاستگذار در نظام آزمایشگاه های پزشکی کشور است، تنها مرکز همکار آزمایشگاهی سازمان جهانی بهداشت در منطقه خاورمیانه شرقی است و همکاری های آن با مسئولان آزمایشگاهی سازمان جهانی بهداشت در تدوین راهنمای استقرار گام به گام نظام مدیریت کیفیت و تهیه چهارچوب راهبردی برای تقویت خدمات آزمایشگاه های سلامت موثر بوده است.