به گزارش شفاآنلاین،دکتر محمد علی زارعیان افزود: رایحه ها یا همان روغن های فرار گیاهی به سبب نفوذ سریع، فاصله استعمال تا اثرشان کوتاه است و قادرند قوای مختلف بدنی به ویژه قوای عصبی را تقویت کنند و اغلب خواص ضدالتهابی، ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی دارند.
زارعیان اضافه کرد: این اسانسها بیشتر برای کاهش عوارض حین بارداری، تسکین درد، کاهش عوارض درمان سرطان، بهبود زخم، مشکلات پوست و مو، کنترل حملات صرع، کاهش مشکلات تنفسی، کاهش استرس و اضطراب و همچنین برای تقویت مغز، قلب و کبد استفاده می شوند.
به گفته او چنین روغن هایی از طرق استنشاق، تماس با پوست (ماساژ)، استفاده خوراکی و یا افزودن به بخار حمام و سونا به جریان خون راه مییابند و پس از اثربخشی از طریق سیستم ادراری یا بازدم دفع می شوند.
این متخصص تصریح کرد: بیشترین شکل استفاده از رایحه درمانی از طریق استنشاقی و ماساژ یا همان دست ورزی به همراه روغن های معطر بر روی عضو مورد نظر است.
این متخصص طب سنتی افزود: مطالعات نشان داده است روغن و اسانس اسطوخودوس، اکالیپتوس، روغن بادام شیرین و نعنا تاثیرات زیادی در تسیکن دهندگی درد دارند و بر اساس پژوهش هایی تاثیر روغن معطر اسطوخودوس در کاهش دردهای استخوانی وعضلانی مبتلایان استئوآرتریت و آرتریت روماتویید مثبت بوده است.
وی ضمن اشاره به تاثیر برخی رایحه ها بر کاهش رنج و عوارض درمان های سرطان و کاهش علایم گوارشی ناشی از شیمی درمانی گفت: تاثیر رایحه درمانی(Aromatherapy) بر کاهش تعداد حملات صرع و حتی التیام پای بی قرار موثر شناخته شده و ماساژ شکم با روغن نعنا در التیام سندرم روده تحریک پذیر موثر بوده و از شدت علایم گوارشی مرتبط با یبوست و سندرم درد شکمی می کاهد.
او اظهار کرد: بهترین روغنی که برای کاهش مشکلات تنفسی استفاده می شود روغن اکالیپتوس است که به رفع سرفه و خلط آوری کمک میکند. کندر هم چنین است و خواص ضد التهابی قوی دارد.
به گفته وی، رایحه درمانی و ماساژ با این اسانسها می تواند از قاعدگی
دردناک خانم ها بکاهد و حتی به عملکرد جنسی زناشویی کمک کند. همچنین حمام
آبگرم پا با اسانس گل محمدی می تواند از اضطراب زایمان بکاهد و روغن های
رازیانه، اسطوخودوس، نعنا، گل محمدی و اوکالیپتوس درکم کردن تهوع و استفراغ
صبحگاهی و بی خوابی در دوران بارداری موثرند.سلامت آنلاین