کد خبر: ۱۵۶۶۶۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۰۲ تير ۱۳۹۶ - 2017June 23
در این مطلب طرز تهیه سه نوع نان خوشمزه را به شما آموزش داده ایم. نان حلوا، نان کره ای و نان زیتون و شوید.

شفا آنلاین:در این مطلب طرز تهیه سه نوع نان خوشمزه را به شما آموزش داده ایم. نان حلوا، نان کره ای و نان زیتون و شوید.

نان حلوا
 
معصومه خوانساری

  • مدت زمان آماده سازی: 20 دقیقه
  • مدت زمان پخت: 10 الی 15 دقیقه
  • میزان سرو: 5 نفر

مواد لازم:
 
  • کره 65 گرم
  • شکر 50 گرم
  • زرده تخم مرغ 3 عدد
  • مایه خمیر خشک 7 گرم
  • شیر 75 گرم
  • نمک یک چهارم قاشق چای خوری
  • وانیل 1 پینچ
  • آرد 220 الی 230 گرم
 
مواد لازم رومال:
 
  • شیر 1 قاشق چایخوری
  • شکر 1 قاشق چایخوری
  • زرده تخم مرغ 1 عددرنگ زرد زعفرانی چند قطره
 
 
 
طرز تهیه:

1. ابتدا مایه خمیر و یک قاشق چای خوری از شکر دستور را در ظرفی بریزید. شیر ولرم را به آن اضافه نمایید، کمی هم بزنید و با درپوش کنار بگذارید تا حدود 8 الی 10 دقیقه بماند و به اصطلاح مایه خمیر عمل آید.
 
2. در ظرفی دیگر زرده تخم مرغ ها، شکر باقی مانده و وانیل را با همزن دستی کمی بزنید. سپس دو قاشق سوپ خوری آرد اضافه کنید و هم بزنید. بعد مایه خمیر عمل آمده را اضافه کنید و در آخر آرد باقی مانده را کم کم اضافه کنید.
 
3. در حدی که چسبندگی خمیر گرفته شود کافی است. خمیر را سنگین نکنید، این خمیر را کمی ورز دهید سپس کره را کم کم به خورد خمیر دهید و همچنان ورز دهید، با اضافه کردن کره به خمیر، خمیر کمی شل می شود که با ورز دادن و استفاده از کل کره این حالت کمتر می شود.

4. در صورت نیاز دست تان را به آرد آغشته کنید تا حالت شل و وارفتگی خمیر گرفته شود. 10 دقیقه خمیر را ورز دهید سپس کف و دیواره های ظرف بزرگی را با یک قاشق چای خوری روغن مایع چرب نمایید. خمیر را چانه کرده در ظرف قرار دهید.
 
5. روی خمیر را نیز چرب کنید، روی ظرف پارچه بیندازید یا سلفون بکشید و در محل نسبتا گرمی قرار دهید تا حدود دو ساعت استراحت کند و خمیر ورآید. پس از آن که خمیر ور آمد، دست تان را مشت کنید و پف خمیر را بگیرید. سپس در حد 20 ثانیه ورز دهید.
 
6. بعد به چانه های صد گرمی تقسیم کنید. هر چانه را روی سطح آرد پاشی شده با وردنه به صورت مستطیل به ابعاد 11×19 درآورید به گونه ای که طول مستطیل جلوی شما باشد.

7. سپس کمی حلوا بردارید و با فاصله نیم سانتی متر از لبه ها به صورت یک نوار باریک حلوا قرار دهید. در طول دیگر مستطیل با یک رول بر خطوطی با فاصله یک سانتی متر از هم ایجاد کنید.
 
8. بعد از سمتی که حلوا را قرار دادید خمیر را رول کنید، به خطوط ضلع روبرویی (شکاف ها) که رسیدید لبه آن ها را با قلم مو کمی با آب خیس نمایید.
 
9. سپس تا انتها رول نمودن را ادامه دهید. بعد لبه های خمیر را با کمی آب خیس کنید و به طرف خودتان برگردانید تا خمیر به صورت گرد درآید و در سینی فر چرب شده با روغن جامد قرار دهید.
 
10. پس از فرم دادن به تمامی خمیرها، سینی را در محل نسبتا گرمی قرار دهید تا خمیرها تغییر حجم دهند. سپس با قلم مو به آرامی رومال نمایید و در فر از پیش گرم شده به دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت تقریبی 10 الی 15 دقیقه بپزید در حدی که روی نان طلایی شود.

طرز تهیه رومال:

برای آماده سازی رومال تمام مواد را با هم ترکیب نمایید.

نکته:

1. در صورت عدم دسترسی به روغن جامد آشپزخانه می توانید از روغن صاف یا کاغذ روغنی نیز برای کف سینی فر استفاده نمایید.

2. شیر باید ولرم باشد نه سرد نه داغ، در حدی که انگشت را نسوزاند اما گرمای شیر با انگشت حس شود.

3. آرد مناسب برای تهیه نان، آرد نان فانتزی است که می توانید از نانوایی های نان فانتزی خریداری کنید.
 


نان کره ای

زهرا خورسند

مواد لازم:

  • مارگارین: 110 گرم
  • شیر ولرم: 2 پیمانه
  • شکر: 5 قاشق سوپ خوری
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • آرد: حدود یک کیلو
  • نمک: 1 قاشق چای خوری
  • کره نرم: 50 گرم

 
 
طرز تهیه:

1. یک دوم پیمانه شیر ولرم و مایه خمیر را مخلوط کرده و حدود 5 دقیقه کنار بگذارید تا عمل بیاید. سپس باقی مانده شیر و مارگارین ذوب شده، شکر، تخم مرغ ها و نمک را مخلوط کرده و آرد را به تدریج افزوده تا خمیر به دست نچسبد.
 
2. خمیر را ورز داده و داخل ظرف چرب شده قرار داده و روی آن را با پارچه پوشانده و به مدت 2 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

3. پس از آن خمیر را از ظرف جدا کرده و کمی ورز دهید. سپس به چهار قسمت مساوی تقسیم کرده و با وردنه به اندازه مستطیل 20×30 باز کرده و به شکل مستطیل های 4×6 سانت برش زده و روی هر برش را کره ذوب شده مالیده و 5 برش را روی هم قرار داده و داخل قالب مافین چرب شده قرار داده و روی قالب را با پارچه پوشانده و به مدت 30 دقیقه استراحت داده، سپس در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه قرار دهید. پس از خنک شدن روی آن پودر قند بپاشید.
 


نان زیتون و شوید

سمانه حسینی

مواد لازم:

  • شوید خشک: 1 قاشق سوپ خوری
  • سبزیجات معطر خشک: 1 قاشق سوپ خوری
  • پودر سیر: 1 قاشق چای خوری
  • روغن زیتون: یک سوم پیمانه
  • آب ولرم: یک دوم پیمانه
  • شیر: 3 قاشق سوپ خوری
  • شکر: 1 قاشق چای خوری
  • خمیر مایه: 1 قاشق چای خوری
  • آرد: به مقدار لازم

 
 
طرز تهیه:

1. خمیر مایه، شکر و آب ولرم را مخلوط کرده و می گذاریم عمل بیاید. روغن زیتون، سبزیجات خشک، نمک، شیر و خمیر مایه عمل آمده را با هم مخلوط کرده و آرد را کم کم اضافه کرده تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
 
2. خمیر را ورز داده و به گلوله های 85 گرمی تقسیم کرده و داخل قالب گذاشته و روی گلوله ها را با چاقو به صورت بعلاوه برش داده و حدود 20 دقیقه می گذاریم تا عمل بیاید.
 
3. بعد از عمل آمدن خمیر، روی شان را اسپری آب زده و کنجد می پاشیم و در فر 200 درجه سانتی گراد به مدت 40-35 دقیقه قرار می دهیم تا تغییر رنگ دهد. نان های آماده را از قالب در آورده تا خنک شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: