وی با بیان اینکه وعده سحری باید پرکالریتر باشد، چون ۱۸ ساعت گرسنگی بعد از آن داریم و باید بتوانیم مواد غذایی پر هضم مصرف کنیم تا انرژی آنها به تدریج آزاد شود، افزود: گرسنگی بیش از حد، موجب مصرف ذخیرههای قند میشود. ما ذخیره قند در کبد داریم که در روزهای اول ماه مبارک رمضان مصرف میشود، اگر گرسنگی طولانی مدت باشد بدن برای فعالیت خودش به خصوص مغز از متابولیسم غیر طبیعی خودش یعنی متابولیسم سوخت چربیها استفاده میکند که سوخت ناقص چربیها موجب تولید کتون میشود.
الچیان تاکید کرد: کتون آزاد شده هم منجر به آزاد شدن اسید های چرب میشود و اینها موجب بوی بد دهان، بوی بدعرق، کسالت، سردرد، خستگی و ناتوانی در فرد میشود. فرد کم حوصله میشود و نسبت به دیگران تحمل پیدا میکند، این ماجرا در دراز مدت یعنی ۳۰ روز ماه مبارک رمضان عوارضی ایجاد میکند که یکی از آنها آزاد شدن چربی هاست.
وی با بیان اینکه اسیدهای چرب، پیش نیاز ساختمانی تری گلیسرید و کلسترول است، در رادیوسلامت تصریح کرد: آزاد شدن این چربیها در افراد مسن، آقایان بالای ۵۰ سال، خانمهای رسیده به سن یائسگی(Menopause)، افراد بالای ۴۵ سال که فعالیت بدنی شان کم است، افراد چاق، افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید، افراد مبتلا به کوشینگ، افراد مبتلا به فئو کروموستیوم، افراد مبتلا به هایپرآلدوسترونیسم، افرادی که چاقی موضعی دارند، افرادی که سابقه فامیلی مثبت بیماری عروق کرونر دارند، در همهی این افراد، استعداد گرفتن تنگی عروق کرونر را ایجاد میکند، یعنی ما با یک مکانیسم برعکس، ریسک فاکتور بیماریهای قلبی را افزایش میدهیم.
این متخصص داخلی با تاکید بر اینکه افرادی که کلسترول(Cholesterol) و تری گلیسرید بد خونشان بالاست تغذیه مناسب در این ماه داشته باشند، اظهار کرد: همچنین انجام فعالیت بدنی فراموش نشود. فعالیت بدنی مثل دویدن، پیاده روی تند؛ یعنی ورزشی که ضربان قلب را از ۶۰ به ۱۰۰ برساند و بعد از ۱۸ دقیقه پیاده روی کند، ورزش به درمان یبوست هم کمک میکند، افراد پس از صرف افطاری و انجام عبادت، شام مختصری میل کنندو پس از آن ۱۵ دقیقه پیاده روی کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا برخی افراد پس از ماه مبارک رمضان یا در طول این ماه، مشکلات گوارشی پیدا میکنند؟گفت: این افراد اصول مهم تغذیهای را رعایت نمیکنند که باید هنگام افطار زیاد غذا نخورید، اگر آب یا چای میخورید به آرامی میل کنید، لقمههای غذا را خوب بجویید، وسط غذا آب نخورید، اگر هنگام افطار آب خنک بنوشید به معدهای که هنوز گرم است آب خنک میدهید و این طوری به معده شوک میدهید و اختلال در هضم غذا ایجاد میشود، سفره افطار را پر از خوراکیها متنوع مانند حلوا، شله زرد، زولبیا و بامیه نکنید.
الچیان به روزه داران در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان توصیه کرد: گرسنگی طولانی برای بدن مفید نیست و میتواند منجر به افزایش چربیهای خون و مشکلات دیگری شود؛ لذا توصیه میشود افراد حتماً سحری میل کنند، نان، پنیر، سبزی، خرما، آب هنگام سحر میل کنند. خوردن آب و سبزیجات حرکات روده را بهتر میکند.