شفا آنلاین>سلامت>متخصص طب سنتی گفت: نفخ معده بسیاری از روزهداران به دلیل تبخیر رطوبت زائدی است که در دستگاه گوارش این افراد وجود دارد.
به گزارش شفا آنلاین،نعمتالله مسعودی متخصص طب سنتی(Traditional medicine) گفت: نفخ معده ممکن است به علت مشکلات گوارشی یا مسائل دیگری باشد اما در ماه رمضان به دلیل اینکه فرد نزدیک به 17 ساعت گرسنگی را تحمل میکند میتوان گفت این نفخ به دلیل مشکلات معده است.
وی افزود: تبخیر رطوبت زائد در دستگاه گوارش باد و نفخ معده را ایجاد میکند. به عبارتی دیگر میتوان گفت علت نفخ(Bloat) معده روزهداران پاک شدن معده آنهاست اگر این درد قابل تحمل باشد مشکل خاصی نیست اما اگر درد آن طاقتفرسا باشد فرد میتواند دستوراتی را رعایت کند.
این متخصص طب سنتی، گفت: خوردن نمک طبیعی در اول و آخر وعده غذایی سبب میشود که این رطوبت زائد در دستگاه گوارش رسوب نکند همچنین جویدن 32 بار لقمههای غذا میتواند مؤثر باشد.
مسعودی گفت: پرهیز از خوردن مواد خوراکی خام و پختنی با یکدیگر مهمترین نکته در درمان نفخ معده است افراد نباید ماست، سالاد و آب را با غذای پختنی مصرف کنند. همچنین از در هم خوری و بر هم خوری پرهیز شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از درمانهای نفخ معده مصرف ادویه زنیان است. این ادویه را موقع نفخ میتوان جوید یا موقع صرف غذا این ادویه روی غذای مصرفی ریخته شود، این کار سبب میشود که گازهای اضافه داخل دستگاه گوارش تحلیل رود.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: همچنین به این افراد توصیه میکنیم افطار را با آب جوش (داغتر از آب ولرم) بعلاوه کمی عسل و آبلیمو مخلوط کنند که برای پاکسازی و رفع مشکلات گوارشی بسیار مؤثر است و نیم ساعت بعد از آن شام مصرف شود.
مسعودی گفت: بعضی از افراد در اواخر ماه رمضان احساس سردرد(Headache) و سنگینی سر احساس میکنند که مهمترین مشکل این افراد ضعف بدنی است که نیاز به تأمین انرژی کافی دارد. دستگاه گوارش این افراد ضعیف شده به همین دلیل این افراد باید از مصرف خوراکیهای سنگین و پر کردن معده در هنگام افطار به شدت پرهیز کنند زیرا در نزدیکی آخر ماه رمضان معده ضعیف شده و دریچه معده مشکل پیدا میکند.