کد خبر: ۱۵۵۴۴۹
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - 2017June 12
پختن هندوانه و گرفتن عصاره آن سبب تعادل اعمال کبد و اندام هایی که تحت نظر کبد وظایف خود را انجام می‌دهند مانند کلیه و دستگاه ادراری می‌شود
شفا آنلاین>تغذیه>هندوانه یک میوه تابستانی است که در روزهای گرم طرفداران بسیاری دارد و این میوه دارای طبع سرد و تر است.

به گزارش شفا آنلاین،محمد باقر مینایی متخصص طب سنتی(Traditional medicine) بیان کرد: هندوانه دارای طبع سرد و‌ تر است. گوشت و پوست این میوه قابلیت مصرف خوراکی و اثر دارویی دارد.

وی اظهار کرد: پختن هندوانه و گرفتن عصاره آن سبب تعادل اعمال کبد و اندام هایی که تحت نظر کبد وظایف خود را انجام می‌دهند مانند کلیه و دستگاه ادراری می‌شود. 

این متخصص طب سنتی عنوان کرد: اگر مزاج کبد به سمت سردی یا گرمی بیشتر برود عارضه هایی همچون سنگ کلیه، دیابت(Diabetes) و کاهش یا افزایش قوای جنسی در بدن ایجاد می‌شود. هندوانه نقش موثری در تعادل عملکرد اعضایی از بدن که توسط کبد کنترل می‌شوند، دارد.

مینایی افزود: همه افراد می‌توانند هندوانه را مصرف کنند. ولی اشخاصی مزاج سرد دارند مانند میانسال و کهنسالان باید پس از مصرف هندوانه مقداری عسل یا حلوا میل کنند.

وی توصیه کرد: جوانان و افرادی که مزاج گرم و‌تر یا کبد گرم دارند باید یک ترکیب غذایی را خورده و پس از آن هندوانه را میل کنند. در این صورت حرارت معده صرف ماده اولیه می‌شود.

این متخصص طب سنتی تاکید کرد: کبد تولید کننده حرارت بدن است و هندوانه در کاهش حرارت کبد نقش دارد. در نتیجه هندوانه می‌تواند در تنظیم حرارت بدن و کنترل تشنگی و عطش موثر باشد.

مینایی مصرف هندوانه هایی را که از کود شیمیایی برای رشد آن‌ها استفاده شده، مضر دانست و تصریح کرد: اگر برای رشد هندوانه از کود شیمیایی استفاده شده باشد خاصیت نفاخ بودن آن بیشتر می‌شود. همچنین افراد باید از مصرف هندوانه هایی که در داخل آن‌ها ریشه وجود دارد، خودداری کنند. 

وی اظهار کرد: هر چه هندوانه قرمزتر باشد، خواص آن افزایش پیدا می‌کند. مصرف این میوه باعث ایجاد رطوبت شیرین در بدن می‌شود و از آنجایی که اعضای بدن انسان شیرین دوست هستند این رطوبت شیرین می‌تواند بر روی مزاج اعضای بدن انسان تاثیرگذار باشد.

این متخصص طب سنتی در خصوص انواع هندوانه عنوان کرد: امروزه در بازار هندوانه زرد (نباتی یا عسلی) و قرمز وجود دارد. اشخاص باید هندوانه را همراه با تخم آن مصرف کنند، زیرا تخم هندوانه سبب کاهش نفخ این میوه می‌شود.

مینایی افزود: هندوانه رقیق کننده غلظت خون بوده و مدر است. این میوه به اعضایی از بدن مانند کبد کمک می‌کند که در ترشح صفرا یا پروتئین هایی که مورد نیاز بدن است، تعادل را ایجاد کند. اگر در عضویی مانند کلیه، سنگ به صورت‌های مختلف شکل گرفته باشد، مصرف هندوانه سبب تسهیل دفع آن می‌شود. ۷۰ تا ۸۰ درصد از سنگ‌های کلیه به وسیله خود کلیه قابلیت دفع دارند.

وی با تاکید بر مصرف هندوانه پس از غذا بیان کرد: مصرف این میوه علاوه بر اینکه به تعادلِ حرارت معده کمک می‌کند در جابجایی غذا از معده به روده نیز نقش دارد. اشخاصی که ماندگاری غذا در معده آن‌ها بیشتر است باید هندوانه مصرف کنند.

این متخصص طب سنتی تصریح کرد: مربای پوست هندوانه در درمان برخی از سردرد‌ها در افرادی که مزاج گرم رو به سردی یا در میانسال و کهنسالان که مزاج سرد دارند، مفید است.

مینایی گفت: افرادی که گرم مزاج هستند باید مربای پوست هندوانه را داخل سکنجبین حل کرده و میل کنند. مصرف پوست هندوانه نیز در مبتلایان به وسواس ذهنی ضروری است. 
مربای پوست هندوانه نیز سبب لینت مزاج در افرادی می‌شود که دچار یبوست(Constipation) هستند.

وی اظهار کرد: اشخاصی که دچار ضعف هضم در معده هستند باید پس از غذا مربای پوست هندوانه استفاده کنند. این مربا در تقویت هاضمه در معده و کل اعضای بدن تاثیرگذار است.

این متخصص طب سنتی عنوان کرد: مصرف هندوانه برای همه سنین مفید است. افرادی که سودا دارند به خصوص جوانان باید آب هندوانه را با ۲ قاشق غذاخوری سکنجبین در یک لیوان مخلوط کنند. سپس این ترکیب را قرقره کرده و بنوشند. مصرف این نوشیدنی به مدت سه تا چهار هفته سبب دفع سودای حاصل از صفرا از سیستم اعصاب مرکزی می‌شود.

مینایی یادآور شد: نوشیدن آب هندوانه با سکنجبین، آب هندوانه و عسل برای میانسال و کهنسالان و آب هندوانه به تنهایی برای افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، مفید است. آب هندوانه به هضم غذا کمک می‌کند.
برچسب ها: هندوانه ، طب سنتی ، دیابت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: