کد خبر: ۱۵۳۹۴۸
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۹ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - 2017May 31
. این کشف اولین شاخص جدید در سه دهه اخیر است. یک آزمایش خون معمول نشان داده است که می‌تواند به‌طور دقیق سرطان را تشخیص دهد. پژوهشگران معتقدند که این روش امیدوارکننده‌ترین نوع تشخیص در سی سال گذشته است.
       

شفا آنلاین:یک آزمایش ساده خون می‌تواند به پزشکان کمک کند که سرطان را تا سه ماه زودتر تشخیص دهند. تشخیص زودهنگام می‌تواند باعث افزایش بقای بیمار شود.


به گزارش شفا آنلاین:این کشف اولین شاخص جدید در سه دهه اخیر است. یک آزمایش خون<blood test> معمول نشان داده است که می‌تواند به‌طور دقیق سرطان را تشخیص دهد. پژوهشگران معتقدند که این روش امیدوارکننده‌ترین نوع تشخیص در سی سال گذشته است. تعداد زیاد پلاکت‌ها (سلول‌های خونی کوچک که به انعقاد خون کمک می‌کنند) با افزایش خطر همه انواع سرطان مرتبط است و اکنون دانشمندان سعی در راضی کردن پزشکان دارند که ترومبوسیتوز که به معنای افزایش بیش‌ازحد پلاکت در بدن است یک نشانه وجود سرطان در بدن انسان است. دانشمندان اصرار دارند که ترومبوسیتوز در بیمارانی که هنوز علائمی از سرطان را نشان نداده‌اند می‌تواند از وجود سرطان خبر دهد.
یافته‌ها نشان می‌دهد که ترومبوسیتوز با سرطان ارتباط معناداری دارد، به‌خصوص در مردان این ارتباط قوی‌تر است.
در حال حاضر محققان بر روی نقش وجود بیش‌ازحد پلاکت در خون و ارتباط آن با سرطان پرداخته‌اند و این کار می‌تواند هرساله جان صدها نفر را نجات دهد.
ترومبوسیتوز حدود دو درصد افراد بالای ۴۰ سال را تحت تاثیر قرار داده است و می‌تواند نشانه‌ای از وجود سرطان باشد. آنچه این مطالعه جدید ارائه داده است این است که یک ارتباط قوی بین تمام سنین و جنسیت و سرطان در همه بخش‌های بدن با ترومبوسیتوز پیدا کرده است.
پژوهشگران ۳۱۲۶۱ بیمار با پلاکت بالا را در آمریکا مورد مطالعه قرار دادند و پرونده ۷۹۶۹ بیمار که تعداد پلاکت خون آن‌ها نرمال بود را بررسی کردند. پژوهشگران متوجه شدند که در میان مردانی که به ترومبوسیتوز مبتلا بودند، 6/11 درصد در طول یک سال برای آن‌ها تشخیص سرطان داده شد، در مقایسه در کسانی که به ترومبوسیتوز مبتلا نبودند، 1/4 درصد برای آن‌ها سرطان تشخیص داده شد. برای زنان نیز، در 2/6 درصد از کسانی که به ترومبوسیتوز مبتلا بودند سرطان تشخیص داده شد، در مقابل ۲/۲ درصد از کسانی که تعداد پلاکت نرمال داشتند سرطان آن‌ها تشخیص داده شد.
همچنین، کسانی که در طول شش ماه دوباره تعداد پلاکت بالایی داشته باشند، ریسک ابتلا به سرطان در آن‌ها افزایش می‌یابد، 1/18 درصد در مردان و 1/10 درصد در زنان خطر ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد.
یک توده در سینه می‌تواند در 5/8 درصد از زنان ۵۰ تا ۵۹ سال سرطانی شود. این کشف جدید می‌تواند با همان دقت وجود توده در سینه که نشان از سرطان است، سرطان را تشخیص دهد.
پژوهشگران گزارش دادند که سرطان‌های ریه و روده بزرگ معمولا بیشتر به ترومبوسیتوز مرتبط هستند. یک‌سوم از کسانی که به سرطان ریه یا روده بزرگ مبتلا شده‌اند، هیچ علائم دیگری غیر از ترومبوسیتوز نداشته‌اند. این بدان معناست که می‌توان از این فاکتور به عنوان شاخصی بسیار مهم در آینده برای تشخیص سرطان‌هایی که بدون علامت هستند استفاده کرد.
به اعتقاد گروه تحقیقاتی، در طول سه دهه اخیر این برای اولین بار است که یک شاخص برای سرطان ایجاد شده است و پتانسیل شناسایی هزاران نفر مبتلا به سرطان را دارد که باعث صرفه‌جویی در زمان شده و جان صدها نفر در سال نجات داده می‌شود. تشخیص زودهنگام تنها یکی از عواملی است که شانس افراد مبتلا به سرطان را برای زنده ماندن بالا می‌برد و نرخ بقا را در همه انواع سرطان‌ها ارتقا می‌دهد. تشخیص زودهنگام یک کلید اساسی در زنده ماند بیماران مبتلا به سرطان است.
این تحقیقات نشان داده است که اگر ترومبوسیتوز را به عنوان یک شاخص در نظر بگیریم، می‌توان با استفاده از آن، سرطان را تا سه ماه زودتر تشخیص دهیم. سپید
MedicalXpress

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: