شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص پوست و مو گفت: تبلیغاتی مبنی بر استفاده از سیر و گزنه در شامپوها نیز از نظر علمی اثبات نشده است زیرا مولکول این مواد درشت بوده و نمیتوانند از طریق روزنههای پوست سر وارد و جذب پوست شوند.
به گزارش شفا آنلاین،داریوش دائر متخصص پوست و مو در خصوص علل نازک شدن موها اظهار کرد: نازک شدن مو می تواند به عنوان شروع پروسه یا روند ریزش مو(hair loss) تلقی شود که این موضوع در آقایان و خانمها متفاوت بوده و نیاز به انجام آزمایشات و بررسی دارد.
وی توضیح داد: بیماریهای داخلی که در رأس آنها میتوان به بیماریهای مرتبط با تیروئید(Thyroid) اشاره کرد، از جمله مهمترین علل نازک شدن موی سر است، همچنین کمبود مواد معدنی مثل روی، زینک،ویتامین D، آهن، منیزیم، منگنز و برخی از ریزمغذیهای دیگر میتوانند نقش عمدهای در نازک شدن و ریزش موی سر داشته باشند.
دائر در خصوص دیگر علل نازک شدن موی سر توضیح داد: عوامل ژنتیکی و هورمونی در زنان و مردان نیز در نازک شدن موی سر نقش عمدهای ایفا میکند. در این مواقع سطح هورمون افراد طبیعی است اما دستورات ژنتیکی (Genetics)که از والدین به افراد رسیده است باعث نازک شدن و ریزش مو خواهد شد. باید توجه داشت که برای درمان هر یک از این موارد رویکرد خاصی مدنظر است و معمولاً در خانمها با انجام سونوگرافی از رحم و تخمدان میتوان علل نازک شدن مو را تشخیص داد.
این متخصص پوست و مو ادامه داد: استرس یکی دیگر از عوامل مهم در نازک شدن موی سر افراد است به طوریکه 10 تا 20 درصد ریزش و نازک شدن موی افراد به دلیل استرس است.
دائر در خصوص درمان این بیماری گفت: اولین راه برای درمان نازک شدن موی سر شناخت جنس پوست و موی سر است، معمولاً جنس مو و پوست سر اینگونه مشخص میشود، اگر بعد از 24 ساعت عدم شستوشوی سر پوست سر حالت چرب داشت، پوست و موی سر افراد چرب تلقی شده و اگر نیاز به شستوشو نبود پوست سر حالت معمولی و اگر بعد از 48 ساعت پوست سر خشک بود، پوست سر افراد خشک است.
وی ادامه داد: دومین مرحله برای درمان انجام معاینات بالینی و آزمایشاتی است که توسط پزشک متخصص برای تشخیص علل نازک شدن مو انجام میشود. معمولاً درمان این نوع بیماریها به روش موضعی مصرف دارو و مواد خوراکی مانند ویتامینها و قرصهای هورمونی و در نهایت با کاشت مو قابل درمان است.
این متخصص پوست و مو در خصوص تأثیر شامپو در برطرف شدن نازکی موی سر توضیح داد: مصر شامپو در افرادی که دارای بیماریهای زمینهای پوستی مانند صدف هستند، میتواند نقش درمانی داشته باشد اما باید توجه کنیم که شامپوها هیچ نقشی در جلوگیری از ریزش مو یا برطرف شدن نازکی مو ندارند و فقط به عنوان پاک کننده سطح سر استفاده میشوند.
وی در پایان گفت: تبلیغاتی مبنی بر استفاده از سیر و گزنه در شامپوها نیز از نظر علمی اثبات نشده است زیرا مولکول این مواد درشت بوده و نمیتوانند از طریق روزنههای پوست سر وارد پوست شوند.