کد خبر: ۱۵۲۵۷۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 18
با ما همراه باشید تا با فواید 7 ماده غذایی رایج در رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای بیشتر آشنا شوید
شفا آنلاین>تغذیه>یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای انتخاب کنید تا زندگی سالم و طولانی‌تری داشته باشید؛ این توصیه‌ای است که این روزها زیاد می‌شنویم.

به گزارش شفا آنلاین،رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند سلامت شما را بهبود بخشد و این موضوع را تحقیقات زیادی به اثبات رسانده است.

اگر از آن دست افرادی هستید که به تغذیه خود اهمیت می‌دهید حتما چیزهای زیادی در این باره می‌دانید، اما اگر هم اطلاعات زیادی درباره رژیم مدیترانه‌ای ندارید، نگران نباشید. ما در یک صفحه شما را با این حوزه آشنا کرده و در ادامه شما را با لیست خرید جدیدتان آشنا می‌کنیم. با ما همراه باشید تا با فواید 7 ماده غذایی رایج در رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای بیشتر آشنا شوید.

تحقیقات چه می‌گوید؟

سعی کنید در برابر کسانی که از رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای بد می‌گویند، جدی باشید. مطالعات زیادی حاکی از فواید سلامت این برنامه غذایی خوشمزه هستند که میوه، سبزیجات، آجیل، غلات کامل، روغن ماهی و روغن‌زیتون را شامل می‌شود. بر‌اساس مطالعه منتشر شده در مجله نورولوژی، این رژیم غذایی شانس زوال قدرت شناختی را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

خانم‌های مسن هم می‌توانند برای کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان از این رژیم غذایی استفاده کنند. محققان به این نتیجه رسیدند که افراد باید از شمارش کالری‌ها دست بردارند و به جای آن از یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای با درصد چربی بالا استفاده کنند تا قلب سالمی داشته باشند.

1.آووکادو

آیا می‌دانستید که آووکادو نسبت به موز پتاسیم بیشتری دارد؟ پتاسیم خواص زیادی دارد؛ ازجمله اینکه تعادل مایعات بدن را برقرار می‌کند و سلامت قلب را افزایش می‌دهد. به‌علاوه، سرشار از چربی‌های غیراشباع سالم است که سطح کلسترول‌های(Cholesterol) بد را در بدن کاهش می‌دهد. در یکی از مطالعات اخیر در امریکا مشخص شد افرادی که از مواد غذایی با چربی متوسط مثل آووکادو استفاده می‌کنند، کلسترول LDL کمتری دارند.

2.بادمجان

بادمجان سرشار از فیبر است، چربی اندکی دارد و یک منبع غنی از ویتامین‌های B1 و B6 است. برای آنکه از تمام خواص بادمجان بهره‌مند شوید، بهتر است آن را با پوست بخورید. پوست بادمجان حاوی یک آنتی‌اکسیدان قوی به‌نام ناسونین است که از اسیدهای چرب ضروری برای سالم نگه داشتن مغز محافظت می‌کند. 

3.ماهی سالمون

ماهی سالمون منبع ویتامین‌D، پروتئین ویتامینB، سلنیوم و اسیدهای چرب امگا۳ است. بنابراین جای تعجب ندارد که محققان در مطالعات متعدد به تمجید این ماهی خوشمزه پرداخته‌اند. باتوجه به تحقیقات منتشر شده در نشریه بیماری‌های روماتولوژی، خانم‌هایی که هر هفته یک یا دو وعده سالمون می‌خورند، ۲۹درصد کمتر به آرتریت روماتوئید مبتلا می‌شوند. البته لزومی ندارد حتما سالمون بخورید. انواع ماهی‌های چرب مثل ماهی خال‌مخالی و ماهی تن تازه از این مزیت برخوردارند.

4.ساردین

ساردین یکی از انواع ماهی‌های چرب است که در اینجا به‌طور اختصاصی به آن می‌پردازیم، چون برخلاف سایر ماهی‌های مشابه حاوی استخوان خوراکی است. این استخوان‌ها منبع کلسیم و فسفرند که به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان(Osteoporosis) کمک می‌کنند.

5.روغن‌زیتون

کره را کنار بگذارید و روغن‌زیتون را جایگزین آن کنید تا از مزایای آن بهره‌مند شوید. روغن‌زیتون در مقایسه با سایر روغن‌های طبیعی، اسیدهای چرب غیراشباع بیشتری دارد. روغن‌زیتون‌های خالص نیز آنتی‌اکسیدان بیشتری دارند. یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای که در آن از روغن زیتون خالص استفاده شده باشد، خطر ابتلا به سرطان پستان(Breast Cancer) را به میزان ۶۸درصد کاهش می‌دهد.

6.گوجه فرنگی

به گفته محققان دانشگاه پورتسموث، لیکوپن سرعت رشد سلول‌های سرطان پروستات را کند می‌کند. از سوی دیگر، محققان دانشگاه نیوکاسل بر این باورند که گوجه‌فرنگی با آسیب‌های پوستی ناشی از نور خورشید نیز مبارزه می‌کند
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: