شفا آنلاین>سلامت>حجامت روشی در طب سنتی است که اعتقاد به تاثیرگذاری آن در درمان انواع مختلفی از بیماریها ریشه در باور بسیاری از مردم دارد، اما انجمن علمی طب سنتی و وزارت بهداشت که متولی اصلی سلامت مردم در این زمینه به شمار میروند، نظر متفاوتی نسبت به این روش درمانی دارند و برخلاف بسیاری از فعالان این حوزه تاکید میکند که این روش باید حتما تحت نظر پزشک انجام شود و لزومی ندارد از آن چهرهای فراتر از واقعیت ساخت.
به گزارش شفا آنلاین،نفیسه حسینی یکتا تاکید میکند که بزرگنمایی درباره حجامت مردم ما را به دردسر میاندازد. در طب سنتی(Traditional medicine) ایران به حجامت تاکید شدهاست ولی فقط به عنوان یکی از روشهای درمانی. این کار در صورتی که با نظر پزشک خبره، آگاه و مکان مورد تایید از نظر استانداردهای درمانی انجام شود، میتواند روشی کمک کننده در پیشگیری و درمان بیماریها باشد. ولی انجام بی رویه و عنان گسیخته آن که گاهی در جامعه میبینیم، میتواند بسیار مضر باشد؛ این در حالی است که برخی دیگر از کسانی که در زمینه طب سنتی فعالیت میکنند بر این باورند که دانشکدههای طب سنتی زیر نظر طب غربی و دانشگاههای علوم پزشکی راه اندازی شدهاند و این طب را با دیدگاه دیگری به مردم نشان میدهند و تاثیر گذاری حجامت را در پیشگیری و درمان نمیپذیرند. این گروه از درمانگران طب سنتی حجامت را از ارکان روشهای درمانی و اعمال یداوی در طب ایرانی واسلامی میدانند.
نماینده انجمن علمی طب سنتی میگوید: حجامت(Bloodletting) در جایگاه خود روش درمانی مفیدی است و در عین حال میتواند مضر باشد. ادعاهای بیجا درباره اینکه طب سنتی میتواند جایگزین واکسیناسیون باشد یا اینکه به تنهایی به عنوان درمان اصلی بسیاری از بیماریها موثر است، اغراق آمیز است.
وی همچنین میگوید: این صحیح نیست که بدون ویزیت بیمار، حجامت تجویز شود. در طب کلاسیک هم پزشک نیز پیش از تجویز هر گونه روش درمانی، باید بیمار را معاینه کند و براساس آن و اطلاعاتی که از بدن فرد به دست میآورد در مورد چگونگی درمان او تصمیم میگیرد. در طب سنتی هم باید پزشک آگاه فرد را معاینه کند و بر اساس شرایط فرد و بیماری او از روش های مختلف درمانی که یکی از انها می تواند حجامت باشد، استفاده کند.
حسینی یکتا به مردم توصیه کرد که جهت گرفتن مشاوره و ویزیت به پزشکانی مراجعه کنند که بر اساس قوانین کشوری مجاز به فعالیت در حوزه طب سنتی هستند.
حسینی یکتا تاکید میکند که حجامت مانند سایر خدمات درمانی باید در محیطی با استاندارهای بهداشتی انجام شود؛ مانند مراکز درمانی وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی و سلامتکدههای طب سنتی که اسامی آنها در سایت انجمن علمی موجود است.
گروهی از فعالان طب سنتی بر موثر بودن انجام حجامت در ماهی به نام حزیران در فصل بهار تاکید میکنند و برای آن فواید زیادی را برمیشمارند. این ماه برگرفته از طب اسلامی است، اما هنوز از نظر وزارت بهداشت و انجمن علمی طب سنتی مورد تایید قرار نگرفته است.