.احتمالازمانی که حس چشایی در حساسترین وضعیت خود قرار دارد و قرار گرفتن در معرض طعم در آن دوره احساس خوشایند را به فرد القاء میکند پیش از 4 ماهگی است.
شفا آنلاین:محققان معتقدند که قرار گرفتن نوزاد در معرض طعمهای مختلف سبب میشود او
در آینده نسبت به غذاهایی که حاوی این طعمها هستند احساس خوبی داشته
باشد.به گزارش
شفا آنلاین:احتمالازمانی که حس چشایی <Sense of taste>در حساسترین وضعیت خود قرار دارد و قرار
گرفتن در معرض طعم در آن دوره احساس خوشایند را به فرد القاء میکند پیش از
4 ماهگی است. در این راستا محققان مرکز تحقیقات حواس شیمیایی مانل در
فیلادلفیا، تلاش کردند تا دوره زمانی حساسی را که تکرار مصرف یک طعم خاص در
نوزاد، سبب ماندگار شدن آن طعم در آینده برای فرد میشود، کشف کنند.
مطالعه
مورد نظر بر مادرانی که تازه وضع حمل کرده و نوزادان آنها انجام شد. 69
نوزاد 2 هفتهای در 6 گروه متفاوت از نظر زمان مصرف شیر خشک، طول مدت مصرف و
نوع خاص شیرخشک به 6 گروه تقسیم شدند. 2 گروه کنترل تنظیم شد که گروه اول
فقط از شیر خشک گاو و گروه دیگر از شیرخشک با پروتئین هیدرولیز شده استفاده
کردند که مدت آن 7 ماه بوده و طعم هر دو تلخ و ترش بود. به دو گروه دیگر
نیز از شروع 5/1 ماهگی به مدت 1 یا 3 ماه شیرخشک هیدرولیز شده و همچنین شیر
خشک تهیه شده از شیرگاو خورانده شد.2 گروه دیگر فرمولاهای ذکر شده را از
شروع 5/2 یا 5/3 ماهگی به مدت 1 ماه مصرف کردند. مادران طی مطالعه از نوع
تغذیه نوزاد بیاطلاع بودند. همچنین از نوزادان در هنگام شیرخوردن
فیلمبرداری شد تا محققان بدون هیچ خطایی بتوانند تغییرات چهره نوزاد را در
هنگام مصرف شیر خشک مشاهده کنند.
نتایج مطالعه فوق نشان داد، نوزادانی که
به مدت 1 یا 3 ماه از شیرخشکهای هیدرولیز شده استفاده کرده بودند، میل
مشابهی به شیرخشکهای تلخ نشان دادند. با این وجود پذیرش آنها به اندازه
نوزادانی که آن محصول را به مدت 7 ماه کامل مصرف کرده بودند، قوی نبود.
پذیرش شیرخشک با پروتئین هیدرولیز شده نسبت به شیر خشک گاوی در نوزادانی که
مصرف شیرخشک هیدرولیز شده از 5/3 ماهگی در آنها آغاز شده بود و به مدت 1
ماه ادامه داشت کمتر از نوزادانی بود که پیش از 3 ماهگی مصرف شیر خشک
هیدرولیز شده را آغاز کرده بودند. به منظور تعیین دقیقتر تاثیرات انواع
غذاها و طعمها، به خصوص میوهها و سبزیجات، نیاز به مطالعه بیشتر احساس
میشود. سپید
Your Doctor, March 2017