کد خبر: ۱۵۱۹۳۵
تاریخ انتشار: ۰۳:۱۵ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 14
تماشای تلویزیون در کودکی خطر ابتلای کودکان را به بیش‌فعالی و عدم توجه و تمرکز در سال‌های بعدی زندگی افزایش می‌دهد.
      شفا آنلاین:  تحقیقات متعدد نشان می‌دهد که کودکان نوپا و شیرخواران حداقل روزی دوساعت و کودکان هشت تا هجده سال نیز حداقل روزی چهار ساعت تلویزیون تماشا می‌کنند.

به گزارش شفا آنلاین: حتی در برخی کشورهای توسعه‌یافته در بیش از نیمی از موارد در اتاق خواب کودک وسایل دیجیتالی و تلویزیون وجود دارد.

تماشای تلویزیون در کودکان چه فوایدی دارد؟
تماشای وسایل دیجیتالی و تلویزیون<Watch digital devices and TV> در یادگیری حروف الفبا، آشنایی با حیات وحش و افزایش اطلاعات عمومی کودکان می‌تواند بسیار مفید باشد. کودک از طریق این برنامه‌ها با شناخت فرهنگ‌های مختلف دید بهتری از دنیای پهناور اطراف خود پیدا خواهد کرد که اگر محتوای مطالب مثبت باشد موجب ارتقای سبک زندگی او خواهد شد.
تماشای تلویزیون در کودکان از چه سنی توصیه می‌شود؟
مراکز معتبر مغز و اعصاب کودکان توصیه می‌کنند که کودکان زیر سه سال نباید به تماشای تلویزیون، ویدئو یا کامپیوتر تشویق شوند. دوسال اول زندگی کودک برهه‌ای حیاتی و مهم در رشد مغزی و تکامل روحی او است و محققان توصیه می‌کنند در دوسال اول عمر تماشای وسایل دیجیتالی و تلویزیون بهتر است انجام نشود. وقتی کودک بزرگتر می‌شود، تماشای وسایل دیجیتالی و تلویزیون مانع رشد ذهنی کودک در تمرین ارتباط با دوستان، بازی‌های بدنی، مطالعه کتاب، صحبت با والدین و یادگیری روابط اجتماعی می‌شود. در بررسی‌های متعدد گزارشاتی مبنی بر وجود اختلالت خواب در اثر تماشای وسایل دیجیتالی و تلویزیون وجود دارد. دکتر دیوید هیل، نویسنده و متخصص کودکان در کتاب «والدین مثبت»، با توجه به تحقیقات انجام شده، تماشای تلویزیون را برای کودکان زیر دو سال زیان‌بار توصیف می‌کند.
عوارض صرف وقت زیاد برای تماشای تلویزیون در کودکان
وقتی کودک به مدت طولانی، بیشتر از چهار ساعت، وقت خود را صرف تماشای وسایل دیجیتالی و تلویزیون می‌کند، به احتمال بیشتری مبتلا به افزایش وزن، چاقی و در نهایت بلوغ زودرس می‌شود.
نکته خطرناک و بسیار مضر در تماشای وسایل دیجیتالی و تلویزیون این است که دیدن برنامه‌های خشن و ترسناک موجب تهییج احساسات خشونت‌بار در کودک شده و زمینه‌ساز انجام فعالیت‌های خشن در کودک می‌شود. محققان دانشگاه کورنل گزارش می‌دهند که رابطه آماری کافی بین تماشای تلویزیون در کودکان زیر سه سال و بیماری اوتیسم وجود دارد. این تحقیقات به این معنی نیست که دلیل ابتلا به اوتیسم پیدا شده، اما تحقیقات نشان می‌دهد که تماشای تلویزیون می‌تواند باعث تحریک این بیماری در کودکی شود.

تحقیقات در موسسه پزشکی کودکان در آمریکا نشان می‌دهد که تماشای تلویزیون در کودکی خطر ابتلای کودکان را به بیش‌فعالی و عدم توجه و تمرکز در سال‌های بعدی زندگی افزایش می‌دهد.
دکتر دیمیتری کریستاکسی با تحقیق روی ٢٠٠٠ کودک نشان داد کودکان به ازای هر ساعت تماشای تلویزیون، ده درصد بیشتر مبتلا به بیش‌فعالی شده‌اند. طبق تحقیقات دکتر دیمیتری، حرکت سریع و نور و نقطه‌ها در صفحه دیجیتالی تلویزیون باعث تحریکات شدید و سریع مغز می‌شود و این تحریکات باعث صدمه به مغز کودک و عوارض بعد از آن مانند کمبود توجه کودک در کتاب خواندن و درس خواندن خواهد شد.سپید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: