به گزارش شفا آنلاین، دکتر ایرج خسرونیا روز سه شنبه در نشست خبری کنگره جامعه متخصصین داخلی ایران که قرار است از ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۹۶ در مرکز همایش های رازی برگزار شود، گفت: سرطان در کشور نسبت به ۱۰ سال قبل خیلی بیشتر شده اما آنچه مهم است، مرگ و میر بر اثر ابتلا به سرطان(Cancer) هاست که در ایران بالاست.
وی با اعلام اینکه از هر ۱۰۰ هزار نفر در دنیا ۱۸۰ نفر مبتلا به سرطان هستند، افزود: این آمار در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۳۵ نفر است که پایین تر از آمار جهانی است. اما مرگ و میر مبتلایان به سرطان در کشور ما بالاتر از آمار جهانی است، به گونه ای که در دنیا ۳۰ درصد مبتلایان فوت می کنند اما در ایران، این عدد به ۹۰ درصد می رسد.
خسرونیا در خصوص علت بالا بودن آمار مرگ و میر بیماران سرطانی در ایران، توضیح داد: یکی از علل آن، دیر مراجعه کردن به پزشک است. یعنی فرد زمانی مراجعه می کند که بیماری در مرحله حاد قرار دارد.
وی با اعلام اینکه هر سال ۹۰ هزار مورد جدید مبتلا به سرطان در کشور گزارش می شود، ادامه داد: سال گذشته ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه درمان سرطان ها در کشور بوده است.
خسرونیا با عنوان این مطلب که ۴۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری و ۴۰ درصد قابل درمان هستند، افزود: فقط ۲۰ درصد سرطان ها منجر به مرگ می شود. در حالی که عدم رعایت بهداشت فردی و گروهی، از جمله علل ابتلا به بیماری هایی است که منجر به بروز سرطان می شود.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، عفونت دهان و دندان و لثه را مورد اشاره قرار داد و گفت: مصرف تریاک هم از عوامل ابتلا به سرطان معده است. همین طور، مصرف «ناس» که در شرق و شمال کشور مورد استفاده قرار می گیرد، منجر به سرطان مری(Esophageal cancer) می شود.
وی تاکید کرد: ثابت شده است، هر ماده افزودنی که به آشامیدنی ها و خوراکی ها اضافه شود، سرطان زاست.
خسرونیا به آمار سال ۲۰۱۵ سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با مرگ و میر در ایران اشاره کرد و افزود: در سال ۲۰۱۵ ، ۱۲.۸ درصد فوتی در کشورمان مربوط به سرطان ها بوده است که تعداد ۴۹ هزار مرگ و میر زنان و مردان مبتلا به سرطان بوده است.
وی در ادامه با انتقاد از کاندیداهای ریاست جمهوری که هیچ اشاره به برنامه های حوزه بهداشت و درمان ندارند، گفت: انتظار داشتیم که کاندیداها از برنامه های خودشان در حوزه سلامت برای مردم می گفتند.
خسرونیا همچنین به موضوع درآمد پزشکان اشاره کرد و افزود: ۸۰ درصد پزشکان عمومی محتاج نان شب هستند و همین مسئله سبب شده تا برخی از آنها حرفه پزشکی را رها کنند.
وی با اعلام اینکه ۱۰ درصد جامعه پزشکی از درآمد بالایی برخوردارند، گفت: ۹۰ درصد جامعه پزشکی چوب این ۱۰ درصد را می خورند.