کد خبر: ۱۵۱۱۰۸
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 07
در این مطلب طرز تهیه نخودپلوی ایرانی با گوشت را به شما آموزش داده ایم.

 
•    زمان آماده سازی: 30 دقیقه
•    زمان پخت: 2 ساعت
•    سطح دشواری: آسان
•    میزان سرو: 5 تا 6 نفر

شفا آنلاین:مواد لازم:
 
  • نخود: یک دوم پیمانه
  • برنج: 3 پیمانه
  • زیره سیاه: 1 ق چ
  • گوشت سردست گوسفندی: 700 گرم
  • پیاز: 2 عدد متوسط
  • سیر: 6 حبه
  • زعفران ساییده شده: یک دوم ق چ
  • ادویه مخلوط: یک ق چ
  • گرد لیمو عمانی: یک ق چ
  • نمک: به میزان لازم
  • سیب زمینی: یک عدد متوسط
  • کره: 100 گرم
  • روغن: به میزان لازم


 
 
مواد لازم ادویه پلویی:
 
  • زیره سبز:  4 ق س
  • گل سرخ: 2 ق س
  • دارچین (پودر شده): 2 ق س
  • زنجفیل (پودر شده): یک ق س
  • جوز هندی (پودر شده): یک دوم یک عدد
  • میخک: یک  ق چ
  • هل ساییده: یک دوم ق چ

طرز تهیه:
 
1. نخود را به همراه نمک از شب قبل خیس کنید. در این فاصله چند بار آبش را عوض کنید و بگذارید بپزد. گوشت، یک پیاز و نیمی از سیر را بگذارید با هم بپزند و در اواخر پخت نیز کمی نمک اضافه کنید.
 
2. برنج را با نمک به مدت 3 ساعت خیس کنید. سپس برنج را در آب جوش بریزید و وقتی هنگام آبکش کردنش نزدیک بود نخود پخته را اضافه کنید و هر دو را با هم آبکش کنید.
 
3. برنج را دم کنید و لا به لایش زیره سیاه، زعفران آب کرده و کره بریزید. پیاز و سیر باقی مانده را ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند و بعد گوشت پخته و تکه شده، نمک، ادویه مخلوط و پودر لیمو عمانی را اضافه کنید و خوب تفت دهید.

4. سیب زمینی را نیز به صورت خلالی برش داده و جداگانه سرخ کنید. بعد از دم کشیدن پلو (که معمولا با حرارت متوسط حدود 30 دقیقه است)، آن را در دیس سرو کشیده و لا به لایش و یا رویش از مواد گوشتی و سیب زمینی سرخ شده و کمی پیاز داغ بدهید.

طرز تهیه ادویه پلویی:

در جای جای جهان، هر کشور ادویه ای مخصوص به خود دارد و حتی از شهری به شهر دیگر نوع ادویه فرق می کند. ما در اینجا ادویه ای استاندارد را آموزش می دهیم. کم و زیاد کردن انواع ادویه بستگی به ذائقه شما دارد. همه مواد را در آسیاب قهوه ریخته و پودر کنید سپس در ظرف در بسته ریخته و در جای خنک قرار دهید تا در موقع لزوم از آن استفاده کنید.

نکته:

1.    این پلو را به صورت بومی این گونه تهیه می کنند که: گوشت و نخود را با هم می پزند و با آب خود گوشت برنج را به صورت کته درست می کنند.

2.    بنا به ذائقه خود می توانید ادویه، پودر لیمو عمانی و زیره پلو را کم و زیاد کنید.

3.    به جای گوشت سردست گوسفندی می توانید از ماهیچه گوساله نیز استفاده کنید.
برچسب ها: نخود پلو ، گوشت ، برنج
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: