کد خبر: ۱۵۱۰۵۹
تاریخ انتشار: ۰۵:۰۰ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 06
پیاده‌روی نقش موثری در حفظ تندرستی دارد و جزو فعالیت‌های هوازی به شمار می‌رود.این ورزش بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مزمن و درمان و کنترل وزن محسوب می‌شود
شفا آنلاین>سلامت>پیاده‌روی نقش موثری در حفظ تندرستی دارد و جزو فعالیت‌های هوازی به شمار می‌رود. این ورزش بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مزمن و درمان و کنترل وزن محسوب می‌شود. اگرچه شاید به نظر اغلب مردم این نوع فعالیت ورزشی، فعالیتی ساده به نظر برسد اما دارای اصول و قواعدی است که حتما باید کسانی که قصد دارند از این ورزش هوازی به‌خصوص برای کنترل وزن بهره ببرند آن را رعایت کنند.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر احمد باقری‌مقدم، متخصص پزشکی ورزشی(Sports Medicine) و با اشاره به این مساله گفت: «قبل از شروع هرگونه فعالیت ورزشی حتی پیاده‌روی توصیه می‌شود که معاینات پزشکی صورت بگیرد چراکه کسانی که مبتلا به بیماری خاصی هستند یا سن بالایی دارند، باید قبل از شروع به فعالیت ورزشی، حتما از پزشک متخصص مشورت بگیرند.»

وی در این باره توضیح داد: افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و کسانی که دارو مصرف می‌کنند باید تحت شرایط خاصی پیاده‌روی کنند و علاوه بر این، نسخه پیاده‌روی در کسانی که به چاقی‌های شدید یا بیماری‌های آرتروز یا مشکلات اسکلتی عضلانی مبتلا هستند، کمی متفاوت با افراد عادی است.

وی همچنین یادآور شد: «برای پیاده‌روی باید حتما از کفش مناسب و مخصوص پیاده‌روی (سبک، لژدار با ضربه‌گیری مناسب) استفاده شود و کاملا راحت و اندازه پا و حدود یک سانتی‌متر فاصله بین شست پا تا نوک کفش باشد. درضمن متناسب با فصل هم لباس پوشیده شود.» 

این متخصص پزشکی ورزشی همچنین تاکید کرد که حین فعالیت ورزشی باید مایعات کافی همراه خود داشت و در فصل گرما برای پیشگیری از دهیدراته شدن حتما از مایعاتی که حاوی آب و املاح هستند، استفاده شود. 

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی(Medical Sciences) اصفهان باید قبل از شروع به پیاده‌روی، حدود 5 تا 10 دقیقه به گرم کردن اختصاص داده شود و این فعالیت به آرامی شروع و سپس بر شدت آن افزوده شود و در نهایت از شدت پیاده‌روی برای 10 دقیقه کاسته شود و بعد از پیاده‌روی آرام ورزش به پایان برسد تا به این ترتیب مرحله سردشدن و دفع مواد اضافی از بدن به راحتی صورت بگیرد. این نوع ورزش هوازی را می‌توان به صورت نوسانی تکراری یا متناوب انجام داد. در حالت نوسانی، به تدریج شدت پیاده‌روی افزایش پیدا می‌کند تا به مرحله مناسب برسد و بعد از مدتی از شدت آن کاسته می‌شود و درنهایت با سردکردن بدن پیاده‌روی به اتمام می‌رسد ولی در حالت متناوب، پیاده‌روی تند و آرام به صورت پشت سرهم انجام داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پیاده‌روی زمانی منجر به کاهش وزن خواهد شد که علاوه بر اینکه بار اضافی به علمکرد قلبی -عروقی وارد می‌شود، زمان کافی برای آن در نظر گرفته شود، توضیح داد: «پیاده‌روی باید از نوع راه رفتن تند یا دویدن آرام باشد به نحوی که ضربان قلب حدود 100 تا 120 ضربان در دقیقه برسد. این فعالیت ورزشی باید با شدت متوسط انجام شود و شدت پیاده‌روی در حدی نباشد که فرد به نفس‌نفس بیفتد و به صورت منقطع صحبت کند در غیر این صورت، فرد بیش از اندازه سریع راه می‌رود. مدت لازم برای پیاده‌روی در افراد چاق نباید کمتر از یک ساعت در روز و کمتر از 5 روز در هفته باشد.»

به گفته باقری‌مقدم، پیاده‌روی از طریق مصرف کالری و افزایش سوخت و ساز بدن به کاهش وزن کمک می‌کند بنابراین اگر تمرینات هوازی در 2 الی 3 ست انجام دهد، افزایش سطح متابولیسم بدن به مراتب بیش از زمانی است که یکبار در روز برای یک ساعت پیاده‌روی کنید. از این رو توصیه می‌شود تمرینات پیاده‌روی در 2 الی 3 ست 15 تا 20 دقیقه‌ای انجام شود چراکه بعد از هر ست، تا حدود 10 تا 15 دقیقه سطح سوخت و ساز همچنان بالاست و به کاهش وزن کمک می‌کند.

رییس مرکز استعدادیابی اصفهان در نهایت خاطرنشان کرد: «در صورتی که پیاده‌روی به صورت مناسب انجام شود، بعد از مدتی فرد شاهد کاهش توده‌های چربی در ناحیه شکم به خصوص در مردان و در زنان در نواحی لگن خواهد بود. یکی از مزیت‌های این فعالیت ورزشی این است که تمامی نقاط بدن حین انحام آن تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد و در نهایت منجر به کاهش توده‌های چربی در نقاط مختلف بدن می‌شود.»

برچسب ها: سلامت ، بهداشت ، پیاده روی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: