عوامل غذایی تشدید کننده میگرن عبارتند از :
1- گلوتامات :
شفا آنلاین:نمک
یا اسیدآمینه ای که در بافت های عصبی موجود است. این ماده در محصولات
آماده شده به میزان زیادی وجود دارد. به این منظور باید برچسب روی محصولات
را به دقت مطالعه کرد. این ماده در کنسروهای متفاوت و غذاهای یخی وجود
دارد.
2- آمین ها :
بعضی غذاهای حاوی آمین ها ،
فعال کننده رگ ها هستند و به نظر می رسد آغازگر انقباض رگ های خونی در مغز
باشند. گمان می رود تیرآمین و فنیل اتیل آمین دو ماده اصلی مسبب این مشکل
باشند. اگرچه سایر آمین ها نیز ممکن است اثرات مشابهی داشته باشند . در زیر
به بررسی منابع برخی آمین ها می پردازیم. تیرآمین(tyramine) در الکل، برخی
پنیرهای مانده ، میوه ها وسبزی های کال و فاسد، خوراک کلم ، مخمرها ،
انواع آجیل ، ماهی شور ، کنسرو شاه ماهی ، خامه ترش ، آواکادو ، سوسیس های
تخمیری و گوشت های مانده یا چرب وجود دارد. فنیل اتیل
آمین(phenylethylamine) در کاکائو، شکلات، پنیرو مواد غذایی ای که دارای
این سه خوراکی هستند یافت می شود. اکتوپامین((octopamine در مرکباتی مثل
لیمو پرتقال ، گریپ فروت و غیره یافت می شود. مواد غذایی نامبرده از گروه
آمین ها باعث افزایش آزاد شدن سروتونین در مغز می شود و اعصاب مغز را تحریک
کرده همچنین ایجاد سردرد می کند.
3- مس :
گمان
می رود که مس در متابولیسم آمین های فعال کننده رگ ها (vasoactive ) نقش
داشته باشد و احتمال بروز حمله میگرن را افزایش دهد . آجیل ها ، شکلات ،
جوانه گندم و صدف خوراکی از منابع غذایی حاوی مس به شمار می روند . پرتقال و
گریپ فروت و نارنگی باید از رژیم غذایی حذف شوند . زیرا مرکبات جذب روده
ای مس را افزایش می دهند و ممکن است در فرآیند آغاز حمله های میگرن نقش
داشته باشند.
4- کافئین :
زیاد مصرف کردن و یا
کاهش کافئین در بدن نیز در تشدید میگرن موثر است . همچنین ترک ناگهانی مصرف
چای و قهوه ، که هر دو کافئین دارند ، ممکن است در برخی اشخاص مستعد ،
زمینه ساز بروز میگرن باشد.
5- مواد غذایی چرب و سرخ شده :
مواد چرب و مواد غذایی ای که با روغن زیاد سرخ می شوند عامل تشدید میگرن هستند.
6- نیتریت :
سوسیس
و گوشت نمک سود که به آن ها ماده نگه دارنده نیتریت افزوده شده است ،
نباید مصرف شود ، چون می توانند عامل بروز میگرن در افراد مستعد باشند.
غذاهای مفید در مورد بیماران مبتلا به میگرن به شرح زیر می باشد. مرغ ، خروس و بوقلمون از دسته غذاهای کم چرب و غنی از پروتئین هستند. مصرف غذاهای پروتئینی منجر به نوسان میزان قند خون نمی شود. گمان می رود که کمبود میزان قند خون از جمله عوامل میگرن است. غذاهای پروتئین دار نظیر تخم مرغ ، گوشت گاو وحبوبات باید در هر وعده غذایی گنجانده شود. مصرف میان وعده های حاوی پروتئین فراوان نیز مفید است .
سیب، گلابی ، گیلاس ، زردآلو و انگور میوه هایی هستند که مصرف آن ها موجب افزایش منظم قند خون می شود این میوه ها میان وعده های غذایی بسیار خوبی برای حفظ و کنترل قند خون هستند. حلیم جو، نان چاودار و حبوباتی نظیر لوبیا قرمز، عدس سبز و قرمز، نخود ولوبیا همگی دارای فیبرهای محلول بوده و به تثبیت قند خون کمک می کنند. این غذاها منابع خوب کربوهیدرات بوده و حبوبات نیز منابع خوب پروتئین هستند.