کد خبر: ۱۴۸۸۸۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۶ - 2017April 16
نفخ کردن، شایع‌ترین مشکلی است که بعد از غذا خوردن سراغ خیلی از افراد می‌آید. معمولاً نفخ با ورم کردن شکم یا معده همراه است و احساس پری بدی به افراد می‌دهد.
شفا آنلاین>تغذیه>خیلی از افراد بعد از غذا خوردن، نفخ و خیلی‌های دیگر، ترش می‌کنند.

به گزارش شفا آنلاین،بعضی‌ها دل‌درد می‌گیرند و بعضی‌های دیگر هم سکسکه‌شان می‌گیرد. این‌ها بخشی از مشکلاتی است که گاهی بعد از صرف وعده‌های اصلی غذا به سراغمان می‌آید.

چرا نفخ می‌کنیم؟

نفخ(Bloat) کردن، شایع‌ترین مشکلی است که بعد از غذا خوردن سراغ خیلی از افراد می‌آید. معمولاً نفخ با ورم کردن شکم یا معده همراه است و احساس پری بدی به افراد می‌دهد. رعایت نکردن اصول صحیح غذا خوردن و مصرف خوراکی‌های نفاخ از شایع‌ترین دلایل ابتلا به نفخ است.

راه‌حل:

* آهسته غذا بخورید تا حجم کمتری از هوا وارد معده‌تان شود.

* لقمه‌های خود را خوب بجوید.

* از نوشیدن مایعات گازدار همراه غذا خودداری کنید.

چرا دل‌درد می‌گیریم؟

خیلی از افراد بعد از غذا خوردن احساس سنگینی شدید معده یا دل‌درد می‌کنند و می‌گویند که دیگر نمی‌توانند تا چند ساعت از جایشان تکان هم بخورند! معمولاً غذا خوردن بیش از اندازه یا مصرف غذاهای چرب، انواع فست‌فود، غذاهای دیرهضم یا غلات فراوان باعث ایجاد حس سنگینی یا دل‌درد بعد از صرف غذا می‌شود.

راه‌حل:

* آهسته غذا بخورید تا پیام سیری در زمان مناسبی به مغزتان برسد. بهتر است غذا خوردن حداقل 20 دقیقه طول بکشد.

* طوری غذا بخورید که احساس سیری کامل نکنید.

* از مصرف 2 نوع کربوهیدرات با یکدیگر خودداری کنید. مثلاً برنج، ماکارونی یا حتی سیب‌زمینی را با نان نخورید.

* در مصرف غذاهای پرادویه یا فست‌فودها اعتدال را رعایت کنید.

* مصرف چربی‌ها را در رژیم غذایی‌تان(diet) به حداقل برسانید.

* از مصرف بیش از اندازه سس‌های چربی مانند مایونز و خردل خودداری کنید.

* تا حد امکان از مصرف آب و مایعات همراه غذا خودداری کنید.

* اگر بسیار گرسنه‌اید، برای پیشگیری از پرخوری بهتر است وعده غذایی‌تان را با مصرف یک ظرف سالاد، یک پیاله سوپ یا حتی یک لیوان آب ولرم که با کمی عسل مخلوط شده، آغاز کنید.

چرا ترش می‌کنیم؟

ترش کردن یا ریفلاکس(Reflux) در اثر برگشت اسید معده به مری برای خیلی از افراد، درست بعد از غذا خوردن اتفاق می‌افتد. این مشکل شایع اگر به صورت مداوم ایجاد شود، می‌تواند عوارضی مانند التهاب یا زخم مری را در پی داشته باشد اما با رعایت اصولی خاص براحتی می‌توان آن را از بین برد.

راه‌حل:

* آهسته غذابخورید.

* حدود 5 دقیقه بعد از صرف غذا، کمی آهسته راه بروید.

* از خوردن غذاهای تند، ترش و شور خودداری کنید.

* مصرف غذاهای چرب و پروتئینی را در رژیم غذایی‌تان محدود کنید.

* از مصرف چای، قهوه و نسکافه درست بعد از صرف غذا خودداری کنید.

* نوشیدنی‌های گازدار را همراه غذا مصرف نکنید.

* تا یک ساعت بعد از غذا نخوابید.
* پرخوری نکنید.

چرا شکممان قاروقور می‌کند؟

روده همه افراد در حالت عادی، حرکاتی به نام پریستالسیسم دارد که این حرکات گاهی هنگام خالی بودن روده‌ها رخ می‌دهند و گاهی پس از صرف غذا و موقع سیری. حالا اگر حرکات روده فردی، خیلی شدید باشد، خود او یا اطرافیانش می‌توانند صدای شکمش را به صورت قار و قور بشنوند. روده تحریک‌پذیر، تحریک بیش از حد روده با مواد غذایی محرک، استرس و رشد بیش از حد میکروب‌ها در روده می‌توانند از عوامل قار و قور کردن شکم، پس از صرف غذا باشند. هضم نشدن قندهای موجود در برخی حبوبات، در بدن بیشتر افراد هم باعث تولید گاز می‌شود و به همین خاطر هنگام عمل پریستالسیسم، صدای قار و قور ایجاد می‌کند. ضمن اینکه اگر فردی مشکل کمبود آنزیم لاکتاز روده‌ای داشته باشد، با دریافت برخی قندها مانند لاکتوز موجود در شیر، شکمش حسابی به قار و قور می‌افتد.

راه‌حل:

* هنگام صرف غذا استرس و هیجان نداشته باشید.

* تندتند غذا نخورید و هنگام غذا خوردن حرف نزنید تا هوا وارد معده‌تان نشود.

* شیر بدون لاکتوز مصرف کنید.

* مصرف خوراکی‌های محرک مانند غذاهای پرادویه و سرخ‌کرده را در برنامه غذایی‌تان کاهش دهید.

* زیره سیاه، گشنیز و نعناع را به صورت تازه یا به شکل چاشنی در غذاهای خود استفاده کنید. این گیاهان می‌توانند تحریک روده و تولید گاز را کمتر کنند و باعث شوند که شکمتان پس از صرف غذا، کمتر قار و قور کند.

چرا سکسکه می‌کنیم؟

سکسکه در اثر بالا و پایین رفتن عضوی به نام دیافراگم در بدن اتفاق می‌افتد. در واقع برخی از خوراکی‌ها می‌توانند باعث تحریک و آزار دیافراگم شوند و اجازه ندهند که این پرده نازک، کارش را درست انجام دهد. برای همین گاهی بعد از خوردن بعضی غذاها دچار سکسکه می‌شویم.

راه‌حل:

* غذاهای تند و پرادویه نخورید. مصرف انواع فلفل و پودر کاری می‌تواند باعث تحریک دیافراگم و ابتلا یا تشدید سکسکه شود.

* دور خوردن خوراکی‌ها و آشامیدنی‌های یخ و داغ را خط بکشید. مصرف غذاها یا نوشیدنی‌ها بسیار سرد یا داغ می‌تواند باعث اسپاسم دیافراگم و ابتلا به سکسکه شود.

* آهسته غذا بخورید و غذای خود را خوب بجوید. هرچه هوای بیشتری همراه لقمه‌های غذا بلعیده شود، امکان تحریک شدن بیشتر دیافراگم و ابتلا به سکسکه بعد از غذا هم بالاتر می‌رود.

* پرخوری از مهم‌ترین عوامل ابتلا به سکسکه است. افرادی که بعد از غذا زیاد سکسکه می‌کنند باید طوری غذا بخورند که احساس سیری کامل نکنند و در عوض 3 ساعت بعد از غذا، یک میان‌وعده سبک بخورند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: